niva bu hale nasıl gelir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tatar_32 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,339

tatar_32

Ana Kamp
Yer
ısparta
herkese selamlar bu nivaya hasta oldum niva yı bu hale nasıl getirebilirim acaba herkese teşekkürler...

inter_bignivan.jpg

bignivan.jpg

Etiketler
Ynt: niva bu hale nasıl gelir ?

özellikle tekerlekleri ve yüksekliği ilgimi çekti artı ve eksileri sizce nelerdir bu hale gelmesi için neler yapmalıyım nekadara malolur ? saygılarımla herkese şimdiden teşekkür ediyorum ...

merhaba
araç çok güzelmiş gerçekten benim de hoşuma gitti ama arkasında römork hiç olmamış. hele hele içindeki yük hiç olmamış.
aracı bu hale getirmek güzel bir fikir. ancak arka sol çamurluğa baktığımızda helezonların değiştirilmiş gibi durduğunu görebiliriz. ama bu hale getirilen bir araçta 1.6 motor biraz zayıf kalır bence. tanju31 arkadaşın lada nivaya 2.0 16v 130 beygir tempra motoru yerleştirmek gibi bir düşüncesi vardı. eğer bu motor yerleştirilebilirse ve bu şekilde modifiye edilirse o zaman tam dağ keçisi olur.yine de bu konuda daha daha bilgili arkadaşların yorumlarını beklemekte fayda var.

maliarslan bey yorumunuz ve görüşleriniz için teşekkür ederim 1.6 motor yetersizgelir dediniz ya moralim bozuldu yaw yani bizim bu heves imkansız gibi bişey neyse dediğiniz gibi konuyla ilgili daha daha tecrübeli abilerin görüşlerini bekleyelim ::smiley:

ne söyleneceği varmı yavuz bey varmı ülkemizde böyle bir araç.yok!!!başka söze de gerek yok bence.bu araca para harcanana kadar ve bu hale getirene kadar başka alternatiflere yöneliniyor.ayrıca ladaya da tempra motoru biraz zor olur.opel deseniz kabul ederim çünkü putin kendi aracına opel motoru taktırmıştı.şöyle çıkma bir 200hp lik opel calibra motoru hiç fena olmaz hani.2000 cc 200 hp daha ne istenirki. ;D

Konuyu geniş zamanda okumak üzere işaretlemiştim. Şimdi göz attığımda tempra motoru gibi fikirler olduğunu gördüm. Uygulamanın avrupada yapılmış örneklerine rastlamıştım internette.
Ancak kendi motoru yetimiyormu, yada arzulanan şey ne anlamadım. Lada standart haliyle yeterli bir araç bence.Turboya vs. gerek yok.
Ofroad tipi araçlarda güç devir eğrisi rölantiden üst devirlere doğru sabit eğriyle çıkarsa iyi iş görür.Düşük devirlerde güç yoksa iş görmez. Turbo belli bir devirden sonra devreye girer.Dolayısı ile offroad aracına pek uygun değil.
Tabiki turbo ofroad aracı yokmu ;tabiki var. Ancak onlar fabrikasında ince hesaplarla yapılmış makinalar. Sanayi ortamında randıman vermeyeceğini düşünüyorum.Benzer pekçok tecrübe yaşamış biri olarak naçizane tavsiyem kendi motoruyla yürümenizdir.
Selamlar

niva kupasını altına defender şasesi 2.4 defender motoru ve aktarma organlarıyla niva buhale gelebilir...

üstü niva altı land olur yani landniva olur ;D

yukardaki aracın niva ile alakası sadece üst kupa kısmıdır...

Yok be abi sadece ön düzeni komple değiştiriyorlar önede arka gibi sabit aks yapıyorlar bir sitede uygulamasını görmüştüm.

Motor konusunda internette bir sürü 2000cc lancia motoru takılmış niva gördüm.
Ben eski 89 nivama 90'lık ford connect motoru bulmuştum takacaktım araba biraz haşat olduğu için vazgeçmiştim.

Bir tek bu videodaki aracın motorunu çözemedim yamaha motor diyor hiç duymadım
http://video.google.com/videoplay?docid=3511825982297161674#

yavuz-çelikel' Alıntı:
motorsiklet motoru koymuşlar.
Araçla ne yapmak istediğinize göre seçmek lazım motoru.
Benim çok bir isteğim yok nivanın fabrika verilerine göre 0-100 km hızlanması 18 sn. bu süreyi 10-12 indirecek bir motor benim için yeter.
yani dik rampalarda güç istiyorum.

bu yamaha motorlu beni çok güldürdü yawww....

one ses öle nerdeyse pistonlar egzozdan çıkacak gibi...
her yarış sonrası yeni motor takmak gerek buna...

aslında bende buyükseltme işini düşünmüy deilim...
komple defender alt takım şase motor şanzıman çok deli bir niva olur...
zira nivanın arazi şanzımanı defransiyelleri ve sıtandart şanzıman bu lastikleri kaldırmaz hatta kaldırmaya çalışırken gövdeye bağlı olduğu yerlerden koparlar mazallah...
bence tüm şase yapılmadan butip yükseltmenin bir anlamı yok.... ;)

Ekvator'da yaşıyor.
Yürüyen Bronco I I'den.
Ön aks yekpare, yükselir tabi bu kadar..

yavuz abi saygılar aynı arcın resmi nereden buldunuz hasta oldum abi bu nivaya üstteki yazdıklarınızdan pek bişey anlamadım lütfen birazdaha açıklarmısınız detaylarını
niva orjinal motor orjinal parçalarıyla bu hale gelmezmi ?

Araç Ekvator'da. Alt takım ve yürüyen Ford Bronco'dan alınmış.
Ön aks, tıpkı arka aks gibi tek parça.

Niva (bence) 3-4 cm'den fazla yükseltilmemeli.

Bu hale gelir mi? Gelebilir ama uğraşmaya değmez.

Bir CJ alınır, akabinde onunla oynanır, daha kolay, ha gerekirse makaslar helezona bile çevirilebilir CJ'de..

yavuz abi ilgin için ve bilgilerini benimle paylaştığın için teşekkür ederim
kafama takılan son bir soru var bu lastikler normal yükseltilmiş bir nivaya takılabilirmi acaba çamurluklar falan kesilse ?
kusuruma bakmayın sizide meşgul ediyorum ama o lastikler çok hoşuma gitti be abi hele birde niva da olunca sen gelde aşık olma
forumda da herkesin söylediği gibi bu niva bir virüs bir hastalık bulaştımı çıkmıyor
selamlar teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

SON KONULAR

Geri