Merhaba, 2008 model nivam var çekme karavan almayı düşünüyorum, araştırıyorum. Performans, yol tutuşu ve hangi ağırlıkta karavanın uygun olduğu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba, 2008 model nivam var çekme karavan almayı düşünüyorum, araştırıyorum. Performans, yol tutuşu ve hangi ağırlıkta karavanın uygun olduğu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba.. Nivanın arkasında tek dingil toplam 750 kg kapasiteli römork var..
Kısa-uzun yol boş dolu, asfalt-arazi denedim.. yer yer yarım vites bazen 1 vites düşüyor.. yakıtın da %10-20 arttığını tahmin ediyorum..
Netice olarak Nivaya karavan-römork düşünenlere 750 kg kapasiteyi aşmamayı tavsiye ederim. Böylece vergi-TUV.. vs derdi de olmaz.. Nivanın hakkı da bu kadar zaten.. kısa mesafede mecbur kalınırsa 1 ton, hatta 1,5 ton bile olabilir ama sürekli sık sık ve uzun yolda da kullanılacaksa ideali budur..
Römorkun orjinal-ideal ölçülerde olması ve asıl TORSİYON dingil olması da çok önemli.. bu arada.