Niva ya da Başka Öneriler, Yardımlarınızı Bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bilteach_85 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,202
Ynt: Niva ya da Başka Öneriler, Yardımlarınızı Bekliyorum.

Lada Niva bayisi değilim, karar sizin :smiley:

Şaka bir yana Niva 30 küsür senedir üretilen bir 4x4 ve artık "yaşayan efsane"...

Lakin kabul etmek gerekirse;

- İçini iyi bir döşemecide baştan sona yaptırmak fena olmaz...

[attachment=1][attachment=1]

niva_4x4_junle3.jpg

Etiketler

hocam konu ile alakalı değil ama bir sorum olacak siz turlara katılıyormusunuz arabanızla kamplara filan öle bi kampa katılmaya karar versek
çadır v.b. gerekli eşyaları almak için ne kadar bi bütçe hazırlamamız gerekir araba hariç ve böle etkinliklere katılmamız için bi yerlere üye olmamız lazım mı?

Şaka bir yana Niva 30 küsür senedir üretilen bir 4x4 ve artık "yaşayan efsane"...

Standart nivayı beğenmeyen kişilere bir de şunları göstermek lazım... ve bu değişiklikler olmayacak şeyler değil yeter ki para olsun...

Bir de kullandığınız niva hidrolik direksiyonlu muydu? değilse direksiyon ağırdır, zorlar...

d79f0c80e612.jpg

hidrolik değildi ama fazla kullanmadım ağır olduğu doğru fakat sadece hafta sonlarında ufak geziler ve kışın zor şartlarda kullanacağımız için sert olması fazla önemli olmaz diye düşünüyorum sizin eklediğiniz resimlerdeki araçlar çok hoş görünüyor iç döşemesi filan sizin aracın iç döşemesimi ilk resimlerdeki

NİVA69' Alıntı:

Lakin kabul etmek gerekirse;

- İçini iyi bir döşemecide baştan sona yaptırmak fena olmaz...

O niva medyaya "Putin'in Nivası" diye çımıştı, tanıtım-reklam... bakınız;

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=1626.0

Ama inşallah bizimde öyle tam yapılı bir nivamız olur... şimdiki 2007 model;

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=1777.0

Bu arada solo-yalnız takılıyordum evlendim 2 kişi olduk ve seneye inşallah çocukla 3 :smiley: böyle böyle memlekette Nivacılar çoğalacak :smiley:

Şaka bir yana kamplı-kalabalık-organize geziler hakkında bildiklerim internetten öğrendiklerimle sınırlı, deneyimim yok... bir bilenden daha doğru bilgiler alabilirsiniz ve burada fazlasıyla yardımcı olacak arkadaş vardır...

Son olarak denediğiniz nivanın modeli-durumu-direksiyonu çok önemli...

Niva69 hocam fotoğraflarına hayran kaldım çok güzel aracında öle Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin inş. bizlerde görürüz böyle yerleri

Doğu Karadeniz tam anlamıyla bir "saklı-gizli cennet"...

Artvin ve çevresinde günübirlik mesafede bile harika yerler bulunur... hele biraz açıldı mı (Trabzon-Rize-Bayburt-Gümüşhane-Erzurum-Ardahan-Kars...) olay belgeselleşir... inşallah gezip görünce ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız...

inş. bizede oraları görmeyi nasip eder rabbim araştırmalarım devam ediyor ve o yörede gezi için viva tek araç gibi diğerleiri masfar çıkardımı çok büyük sorunlar yaşayacağımı gayet iyi anladım memur olduğumuzu düşününce ikinci araç olarak kullanmak gezmek en mantıklısı görünüyor inş. bizde sizin kadar memnun kalırız nivadan

Niva69 hocam ben de fotoğraflarına bayıldım, insan bir arazi aracı ile neler yapabileceğini görünce normal otomobillere binmek istemiyor. Bildiğim kadarı ile Niva konfor konusunda biraz sıkıntılı, asfalatta kullanım açısından yorucu olmuyor mu? Aslında benim hayalim bir L200 almak ama Putin'in Niva'sı gibi bir aracın karizması nı da gözardı edemiyor insan. Temiz bir Niva'yı toparalayıp, içi döşeme, ses yalıtımı vs. yapmanın maliyeti ne olur? Böylece Hanımları da ikna etmiş oluruz :smiley:
Bir de bu araçları alan herkes LPG'ye taktırıyor, ben oldum olası LPG'ye ısınamadım. Düz asfaltta yakıt tüketimi nasıl bu araçların?

:D cincin hocam senindemi eşine sevdirememe gibi bir derdin var nivayı aslında pembe rengini yapsalar şöle biraz daha cilalı filan acaba hanımlar ısınırmı buna :smiley: :smiley:

Doğru hocam, bayanlar işin konforunda tabii ki. Onlar aracın kaç satim sudan geçtiği ile falan pek ilgilenmiyorlar :smiley: Ama Anadolu'da arazide binilebilecek en uygun aracın da Niva olduğu kesin. Soğuk iklime de uyumlu, ne de olsa o bir Rus. Bu aracın efsane olmasının da nedeni bu, az elektronik ve sağlam mekanik. O yüzden safkan arazi aracı. Daha uzun yıllar rakipsiz bir şekilde üretileceğinden de eminim. Umarım aradığınız gibi temiz bir araç bulursunuz ve de Artvin yöresine ait fotoğraflarınızı da buradan keyifle izleriz.

- Neden NİVA sorusuna bazı cevaplar, videolar...

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=147.0
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?board=10.0

- Niva kaça malolur?

Fotodaki kamuflaj Niva (Putin' in Nivası); 25 tl sfır niva + 5 tl masraf = 30 tl'ye yapılır diye tahmin ediyorum...
Eli yüzü düzgün 2. el bir niva ise 2000-2003 ve üzeri olmalı derim... 10-12 tl civarı şimdiki piyasası...

- Uzun yol, konfor ve LPG meselesi?

2007 nivayı ilk-tek araç olarak kullanıyorum, altına komple ses-pas izolasyonu yaptırdım ve sıralı LPG... defalarca tek sürücü Bayburt-Ankara-İzmit yani 1.000 km yol gidip geldim... 90 km ortalama hızla gayet rahat uzun yol yaparsınız...

Konfor; Niva bir arazi aracı... binek oto konforu yok... istenirse para harcanıp yapılabilir belki ama ben gerek görmedim... mesela klima yok zaten yaşadığım bölgede klimaya gerek te yok :smiley: gerekince camı hafif aralarım o kadar... Nivada en büyük-önemli konfor; hidrolik direksiyon... ayrıca "arazi araclarında" her fazlalık ayrıntının potansiyel bir arıza olabileceğini de düşünüyorum...

LPG, aracı alır almaz takdırdığım ilk en önemli şeydi... sadece hafta sonları ve 2. araç durumunda gerek olmayabilir... lakin 18 ayda yaklaşık 40 bin km yapmışım ve tasarrufum yaklaşık 2. el bir niva, hesap ortada... performans olarak ise "kışın-4 mevsim lastiklerle zincirsiz Bayburt-Erzurum gibi 1500-2000 metre rakımlı yerlerde ve sıralı LPG ile köy yolarında seke seke geziyorum diyorum" o kadar... LPG karşıtı olmayı bırak daha ötesi CNG (doğalgaz) yaygınlaşınca ilk taktıranlardan olurum herhalde...

- Yakıt meselesi?

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=388.0
Niva en az yakan 4x4'lerden biri (1600-1700 motor olmasından dolayı)... LPG ile 100 km'de karma 10-12 litre gaz yakarsınız... benzin ise 8-10 litre...

- Bayanlar nivayı nasıl beğenir?

Beğenmezler boşuna uğraşmayın :smiley:
Şaka bir yana asfaltta vede özellikle arazide kullanırlarsa "önyargıları" kırılır derim... aslında sadece bayanlar değil herkes için bu böyle...

Bu arada eskiler-ustalar daha iyi bilirler, bildiklerimi-yaşadıklarımı paylaştım o kadar...

niva kaçamak aşka benzer onun için bayanlarla arası iyi deildir... bayanlara hep itici gelir ama erkekler için tam bir zevk makinası.... ;D :D ;D ;) :eek: :D :D

murat067' Alıntı:
niva kaçamak aşka benzer onun için bayanlarla arası iyi deildir... bayanlara hep itici gelir ama erkekler için tam bir zevk makinası.... ;D :D ;D ;) :eek: :D :D

benzetmen harika olmuş hocam ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler