Niva'nın Ön Aksına Faklı Bir Uygulama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iroqua Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,182

iroqua

Zirve
Lada nivanın aleminyum ön aksının farklı bir aksla değiştirilmesi ve şasiye uydurulması
bu tür proje düşünenler için umarım aydınlatıcı fikirler sunar

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://nivaventure.free.fr/Texte/Equipements/Ponts_rigides_Jeep/IMG_1505.JPG&imgrefurl=http://nivaventure.free.fr/Texte/Equipements/Ponts_rigides_Jeep/Ponts_rigides_Jeep.htm&usg=__H0_rIhKyVU-krh2jjdjMTmOuHrg=&h=480&w=640&sz=62&hl=tr&start=297&um=1&tbnid=OxYR-GJ1Fmlf8M:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dlada%2Bniva%2Bmodification%26ndsp%3D18%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26start%3D288%26um%3D1

Etiketler
Ynt: Niva'nın Ön Aksına Faklı Bir Uygulama

iroqua' Alıntı:
Lada nivanın aleminyum ön aksının farklı bir aksla değiştirilmesi ve şasiye uydurulması
bu tür proje düşünenler için umarım aydınlatıcı fikirler sunar

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://nivaventure.free.fr/Texte/Equipements/Ponts_rigides_Jeep/IMG_1505.JPG&imgrefurl=http://nivaventure.free.fr/Texte/Equipements/Ponts_rigides_Jeep/Ponts_rigides_Jeep.htm&usg=__H0_rIhKyVU-krh2jjdjMTmOuHrg=&h=480&w=640&sz=62&hl=tr&start=297&um=1&tbnid=OxYR-GJ1Fmlf8M:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dlada%2Bniva%2Bmodification%26ndsp%3D18%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26start%3D288%26um%3D1

selam iraqua,

niva ile ilgili pekçok sorunuzu ve yorumunuzu okudum..
sayısı önemli değil,pekçok farklı modelde niva aldım kullandım..
niva orjinal haliyle güzeldir ve nivadır..
aklınızdan geçen ve buraya yansıttığınız uygulamalar niva'dan farklı araçları simüle etmektedir.
Bir niva'yı bu hale sokmanın en ufak bir esprisi bulunmamaktadır.
Niva,fiat'ın ruslara verdiği 124 patenti üzerine,hemen hemen aynı taban saçı üstüne geliştirilmiş bir 4x4'tür..
bu araca bu değişiklikleri yapana kadar hazırı var..şaseli bir araç (cj-samu vs.) alınır,
üstüne niva kupası konulur..işte ortaya çıkan sonuç linklerdeki gibi,niva görünümlü başka bi şey olur..
kolaylıklar dilerim.

öncelikle teşekkür ediyorum ali abi actığım konuya fikir beyan etiğiniz ve beni bilgilendirme isteğiniz için
Ben bu örneği verirken nivanın ön diferansiyelinin aleminyum ve aşırı zorlanmada yada zeminde kaya gibi sert bir materyale carptığında kırılgan olabileceğini düşünerek dem vurdum yoksa tabiki nivaya böle bir değişiklik yapmak zaruri ve gerekli bir mesele değil.
niva zaten cok başarılı ve keci gibi bir aractır yaptıklarıda beklentilerin üstündedir
Şase olayına gelince nivalar özellikle arkadan cekilmelerde tamponda yırtılmalara meydana geldiği icin monokok şasenin ya takviye ile kuvvtlendirilmesi yada uydurulmuş kupadan ayrılabilen bir şase ile daha başarılı bir arazi aracı olacağından değindim sizin örnek gösterdiğiniz cj ve samurailer güzel araclardır fakat bunların da dezavantajları vardır işletim maliyetleri cok yüksektir dilinden anlayan ustasını bulmak zordur, aynı hasarı alan 2 arac arasındaki fiyat farkı 4-5 katı gecebilmektedir ve birde samurainin kullanım alanı cok daha azdır nivaya göre, sonucta bircoğumuz bu aracları tek arac olarak kullanıyoruz ve bu olasalıklar öne cıktığında puanlamada niva daha ağır basmaktadır türkiyenin her yerinde her usta dilinden anlar yedek parca sıkıntınız yoktur
Zaten bu problemleri aşabilen ekonomik olarak daha rahat insanların samurai ve niva ile işi pek olmaz.
Maddi acıdan rahat olan yada arıza verdiğinde gereken parcalar icin haftalarca bekleyecek durumda olup 2. arac olarak da bir 4x4 kullanan insanların tercihlerini hangi araclardan yöne kullandığını hepimiz biliyoruz.
sonucta tüm kriterler cüzdanımıza bağlı ve bu yönden rahat olsaydım benimde dahil bircok insanın en öncelikli tercihi toyota fj 40 olurdu 4 litrenin üstündeki motoru herkesin beklentisini karsılar sağlamlığı ve arazi yeteneği tartışılmaz ayrıca cj ler gibi üzerinde makyajlama yapabilirsiniz
herşeyden önce toyotanın mühendisliği yeter zaten
sonucta toyota servisleri bu konuda hickimseyi madur etmiyor ama ellerinde bulunmayan parcalar icin 1 ay bekleyebiliyorsunuz bunu bi düşünün tek aracınız var ve bir hafta sonu keyfinizde aracınızda bir arıza oluştu 1 ay kullanamıcaksınız ne hissedersiniz
umarım yanlış anlaşılmamışımdır. yazdığım konuları okuyan benden yaşı büyük abilerim ve yaşı küçük kardeşlerime bildiklerim yanlış ise özürdiler, affınıza sığınıp düzeltmenizi ve beni aydınlatmanızı dilerim

burada bulunma amacımız bu zaten birşeyler öğrenmek bildiklerimizi paylaşmak ve paylaştıklarımızı tartışarak en doğrusuna ulaşmak yeni fikirler edinmek saygılarımla..

öncelikle bana abi diye hitap ettiğiniz için çok teşekkür ederim..evet,9-10 yaş az değil ;D ;D
çok niva aldım,kimisini aldığımda daha eve gelmeden pişman olduğumu bilirim.Tabiki ilk parametre ekonomi..Bursa'da niva arızaları ve parça konusunda inan en ufak bir sıkıntım olmadı..arızası bile keyifli...bu elimdeki 3.samurai'm..son japon jenerasyonuna ulaşma adına aldım..bakımı için kendi kadar masraf ettim,şimdi memnunum..evet,parçaları pahalı ve zor bulunuyor ama benim gibi kullanan adama bile bi kaç gereksiz elektrik arızasından başka uğraştırıcı bir sıkıntısı olmadı..
beni yanlış anlamayacağınıza eminim,niva ile düşündüğünüz şekilde modifikasyona gerek yok..temiz bir niva+ 4 adet OK144 hepsi o kadar..sevgilerimle

Güzel bir uygulama ama çok emek harcamak gerekir sizce nekadar değer ?

yunus bager' Alıntı:
Güzel bir uygulama ama çok emek harcamak gerekir sizce nekadar değer ?

değmez...
ha,insanlar meraklı ve fanatikçe yaklaşabilir,saygı duymak gerekir..
illa da niva olacak,hem şaseli hemde bütün ön aks'ı olacak denirse,yukarıdada dediğim gibi,
bi CJ şasesi alınır,üstü çöpe atılır,eski bir niva alınır,altı çöpe atılır,ortaya alevli meyva tadında bi şey konur.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler