kıymetli kardeşim yazını yeni gördüm,
İzmirde olsan çok kolay seni lada doktoruna (Erco)ya emanet ederdik
kafan dinç olurdu niva tr com bu adreste istanbul civari çok nivacı ve tecrübeli arkadaşlar var
bu gurubun dayanışması iyidir selamlar.
çok acil yardım bekliyorum ;1990 model klasik ateşleme sistemi olan lada'mı elektronik ateşleme sistemine dönüştürmek istiyorum .Afyonkarahisar'dayım , Eskişehir,Denizli,Kütahya,Isparta yani komşu illerde bu işi yapan usta arıyorum.Eskişehir' de bu işi yapan usta varsa acil cvp bekliyorum.yarın getirebilirim Lada'mı...
hayırlı olsun güle güle kulanın.
platinli distribütörü ve bobini takım halinde bagajda bulundurun. elektronik atesleme sorun yaratırsa yolda tamir etme imkanınız olmaz. fakat yolda bulabileceğiniz herhangi bir usta platınlı distiribütörü 10 dakika içinde tekrar montaj yapabılır.
Saol burhan amca.
Ben 4 yil kadar vosvosta elektronik atesleme kullandim.
Bir defa bobini yakti. Platinli bobin farkli oldugu icin yalnizca bobini degistirip calistiramadim.
Platinli distributoru takip yola devam ettim.ayni elektronik distributoru
landa uydurdum. Bu sefer avans tutturamadik. Soktum platinliye devam.
Elektronikten hep korkarim.o zaman iki takim elektronik distributor almak lazim. elektronik ateslemenin tadi baskadir.
bana göre sadece okuyucu arıza yapar onuda yedek almakta fayda diye düşünüyorum ben 78 model anadol taktım hatta aynı zamanda 2 araca elektironik taktık arkadaşımın okuyucu arıza yaptı yeni taktık hala kullanıyor hemde 2004 bu yana korkacak bişey yok neden daha önce yapmadım diye kızıyorum kendime
lada niva araçlarda elektronik ateşleme pek arıza yapmaz yinedede yedek bir ateşleme unitesi bulundurmanız yeterli ,ustaya gerek yok soketen çıkartıp kendiniz deyiştirebilirsiniz
güven oto lada sizin tlf laraulaşamadıjm bir kaç kez aradım tlflar degişti ise yenileri yazın size ulaşmamzı gerikir belki bize lazım olur elektorişnik ateşlem servisinizde varsa bazı işler için size gele bliriz
ben üstü doğan slx altı orjinal niva yı kullandım araya tornacı ayarladı dışardan ilave bişey olmadı bir elektironik bobin bağladım elekrik kablosunu bastık marşa yeni modellerde fazla teferruat var en basit böyle bursa ya yakın olan arkadaşlar gelirse yardımcı olur