ayni mantik ile hareket edeceksiniz . malzemeleri arac icerisinde kaynak vb. sekilde sabitelemeyeceksiniz. sabitlenmis mutfak ( yemek hazirlama alani ) , masa sandalye , yatak ve depolama alani ( dolap ) olmadikca aracinizin karavan oldugunu kimse iddia edemez. ben isin bu kismi ile ilgileniyorum. tiny house , mobil ofis vs. isimler adi altinda yapilan imalatlar ( daha once de soyledigim gibi ) bana gore imalatcilarin keriz silkeleme yontemi.
ben yasadiklarimdan yola cikarak soyle bir kaniya vardim. ulkede mevzuatta cok ciddi bir sıkıntı var. en hafif anlatimiyla mevzuati , kanunu ya da yonetmeligi hazirlayanlarin yetersizligi yuzunden ifadeler eksik veya muglak . birbiriyle celisen maddeler oldukca fazla. ayni sekilde denetim yapanlarin da yeterlilige sahip olmamasi, durumu keyfi bir hale sokuyor. artik bahtiniza kim cikarsa onun insafina kaliyorsunuz. cunku savunma cok basit . ben islem yapiyorum yanlis oldugunu dusunuyorsaniz mahkemeye basvurun diye isin icinden cikiyorlar . siz de bir tutanak ya da makbuzla basbasa kaliyorsunuz. sansiniz varsa olmeden once durum duzeliyor yoksa zenginlerden 500 yil once cennete girme umuduyla bekliyorsunuz.
uzun lafin kisasi , ya karavan ruhsati alin kurtulun ya da yanlis yorumlanabilecek islere bulasmadan en basit sekliyle isi halletmeye bakin.
bir de resmi kurumlara soru sormayin. alacaginiz cevap %99 isinizi engeller. cunku mangalcilar , mutfakcilar , mobilyacilar ve daha bircok issiz gucsuz insan pandemi doneminde kamp ve karavan kulturunun icinden gectiler. senelerden beri olusan kultur yok oldu . istisnalar haricinde pandemi sonrasina kadar ne belediyelerle ne halkla bir sorun yasanmiyordu ama simdi vebali muamelesi goruyoruz.
son soz : sadelik guzeldir , selamlar...