O2 Belgeli Römörklar İçin Ruhsat Kod Numaraları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RamizDAYI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 647

Etiketler
Benim Mart 2021 tarihli ruhsatımda
(D.2) Tipi: E
(D.5) Cinsi: Römork (DC Karavan)
(J)Araç Sınıfı: O2
yazıyor.
 






SZUTEST uluslararası muayene, gözetim, test ve belgelendirme kuruluşu sitesine yer alan detaylar;

O1 VE O2 BELGESİ NEDİR?

O1 ve O2 belgeleri aslında karavana ya da römorka ait belgeler değildir. Trafiğe çıkış belgesi olarak adlandırılan bu belgeler, aracınızın arkasına takacağınız römorkun taşıma kapasitesi üzerinden aracınızı sınıflandırmak için kullanılan trafiğe çıkış belgesidir.

Günümüzde otomobil, kamyonet, vb. araçların arkasında kullanılan ve ülkemizde de sıkça görmeye başladığımız küçük römorkların, karavanların, çekme karavanların tip onay belgesi alması zorunludur. Bu römorklar kategori olarak O1 ve O2 şeklinde sınıflandırılmaktadır.

O1 kategorisi; azami kütlesi 0,75 tonu aşmayan römorklar,
O2 kategorisi ise azami kütlesi 0,75 tonu aşan 3,5 tonu aşmayan römorklardır

TİP ONAY BELGESİ NEDİR?

Tip onay belgesi, araçların karayolunda tescili için güvenlik şartlarının ve gereksinimlerinin karşılandığını belirten resmî belgedir. Bu belge kategori M, N, L, O araçlara verilen belgenin genel tanımlamasıdır. Dolayısı ile O1, O2, O3, O4 belgesi demek aynı zamanda tip onay belgesi demektir.

TİP ONAY BELGESİ ALMAK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Tip onay belgesi almak için ISO 9001 belgesi ve WMI kodu (Şase numarası) gereklidir.

O1, O2, O3, O4 BELGELERİ NEDEN GEREKLİDİR?

“O” kategorisi araçların trafiğe çıkabilmesi ve tescili için zorunlu bir belgedir.

O1, O2, O3, O4 BELGESİNİ (TİP ONAY BELGESİ) ALABİLMEK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Tip onay belgesi alabilmek için öncelikle şirketinizin ISO 9001 belgesinin olması gerekmektedir. Uzmanlar AB/2018/858 yönetmeliğine uygun olarak aracı ve sistemi inceleyerek “O belgesi” başvuru sürecini başlatmaktadır.

O1, O2, O3, O4 BELGESİ İÇİN ARACIMI HAZIRLARKEN HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMALIYIM?

Üreteceğiniz aracın üzerinde kullanılan aksamların E-belgeli olması gerekmektedir. Zorunlu olması gereken E Belgeli ürünler ise şunlardır:

Kullanılan Dingillerin Raporu

Kullanılan Çeki demiri / King Pim E Belgesi

Kullanılan Aydınlatmaların E Belgesi

Kullanılan Lastiklerin E Belgesi

Kullanılan Fren Sisteminin E Belgesi

Camların E Belgesi

Paçalık/Yağmurluk (Lastik arkası) E Belgesi

ÜRETTİĞİM HER ARAÇ İÇİN BELGE ALMAM GEREKİR Mİ?

Ürettiğiniz her araç için belge almanız gerekmemektedir. Teknik servise sunduğunuz ya da teknik servisin testler için seçtiği araç ya da araçlar belgelendirme için yeterlidir. Ardından üreteceğiniz her araç için belge almanıza gerek yoktur. Fakat tip onay belgenize uygun olarak üretiminize devam etmeniz gerekmektedir.

O1, O2, O3, O4 BELGESİNE (TİP ONAY BELGESİ) YALNIZCA ÜRETTİĞİM ARACI MI EKLEYEBİLİRİM?

Belgenize farklı üst yapıda araçlar da eklenebilir. SZUTEST olarak test için kötü koşulu temsil eden araç üzerinde testleri yapıp, daha iyi durumdaki diğer araçlarınız belgenize eklenebilir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,224
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

SON KONULAR



Geri
Üst