Off Road Aracı AranıyorDU.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mello Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,361

mello

Kamp I
Yer
Ankara
Selam Arkadaşlar,
Büyük bir hevesle almış olduğum 1994 model lada niva aracımı kullanmayı beceremediğimden satmış bulunuyorum,
ikinci bir araç olarak kullanmak kaydı ile,
15.000 tl bütçem dahilinde,
offroad donanımlı (vinçli-yükseltilmiş, güçlendirilmiş),
yada; araç + offroad donanım = bütçem olabilecek,
fayda / maliyet oranı yüksek olan,
masrafsız, gösterişli bir araç arıyorum,
bugüne kadarki araştırmalarımın beni getirdiği nokta 3 kapı, otomatik, suzuki 1.6 jlx oldu,
ancak bu sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda heran değişebilir,
tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler

Ynt: Off Road Aracı AranıyorDU.

Benim aracıma da bir göz atabilirsiniz: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70259.new#new

valla satmaya karar vedim orjınalden yakışıklımı vahşimi satıyorum.hemde gezenbılırcıye cok guzel fiyata alcan hayrını gorcen ben sana sen bana dua etcen sana son rakkam belli bir göz at araca istersen ::smiley: ;D .ankarada hamdi tekmen abimi tanırsanız selamlar. ;D
işte yine o sitede malum site :-\ ::smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-otomatik-ister-dagda-ister-asfaltta-31171251/detay/

off road denınce akla CJ gelir :smiley: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=71267.0

Hepsi de özenle hazırlnamış, bakılmış araçlar, hayırlısı....

biracayipadam' Alıntı:
lada`yi niye kullanamadiniz?

belkide suzikiyede kullanamayacaksiniz?

birkaç ay önce, ikinci araç olarak, haftasonları ve arazi şartlarında kullanmak amacıyla bir araç arayışına girmiştim. araştırmalarım sonucunda lada niva ya karar vermiştim. o güne kadar hiç kullanmadığım halde malum site üzerinden 94 model, yükseltilmiş, ok144 lastikleri yeni, beyaz, görüntü olarak diri duran ve ilanın açıklama kısmında "ÇALIŞMAYAN BİR AKSAMI YOK, PİYASADAKİ BOZUK ARAÇLARLA KIYASLAMAYIN LÜTFEN" diye özellikle ve büyük harfle belirtilmiş olan bir araç aldım.
Satana ve araca hiçbir yorum yapmamaya çalışarak yaşadıklarımı özetlemeye çalışayım;

1- devri aldığım gün kontak anahtarı ve marş dinamosunu değiştirmek zorunda kaldım.
2- ertesi gün otobanda giderken yaşadığım sıkıntıyı anlatamam,
3- 3.gün ustama gözden geçirmesi için teslim ettiğim aracımı yaklaşık 45 gün sonra almak zorunda kaldım, bu süre zarfında arazi şanzumanı dahil birçok parçası değişen aracımın bana maliyeti 1.750 TL yi bulmuştu, ama olsundu, ladanın parçaları sudan ucuzdu:smiley:

4- Bütün bunları haketmiştim ben, eğer aracı almadan ustaya götürsem bütün bunlar başıma gelmeyecekti. Ama olsun, artık araç istediğim gibi olmuştu, şimdi keyfini çıkarmak zamanı dedim ve o hafta sonu kendimi ovaların yumuşak karnına , dağların engebeli bağrına teslim ettim. akşamı etmiş, birçok kimsenin çıkamıyacağı bir noktadan gelip geçen araçları izlemiş içten içe onlar adına üzülmüştüm:smiley:
ee artık kontağı basıp gitmek zamanıydı, zamanıydı daa, kan revan içinde kalmama rağmen bir türlü kontak anahtarı kontağa girmiyordu.
saatler sonra kontağı parçalayıp ve artık kesin olarak kontağın basmayacağına emin olduktan sonra olay mahallinin yakınına çağırdığım arkadaşlarım yardımıyla eve döndüm.
5- tekrar ustaya teslim ettiğim aracımın elektirik aksamı tamamiyle elden geçirilmiş, bu arada alt kısımlarda tespit edilen çürükler onarılmış araç birazdaha sağlam hale getirilmişti. artık arazi şanzumanı alttan daha sağlam bağlandığı için arazi vitesi de titremiyordu, bu işlemlerin maliyeti de 800 TL yi bulmuştu ama olsundu, ne gerekiyorsa yapalım diyen benden başkası değildi:(
6- iki ayı aşkın bir zamandır bende olan niva ma daha 3 günden fazla binmek nasip olmadan nedenini anlıyamadığım bir şekilde soğumuştum:smiley:
7-satılığa çıkardığım aracım için arayan alıcı adayları bayaa çoktu, hatta birçokları ile samimi olmuş karşılıklı telefonlarımızı kaydetmiştik. Araçla ilgili yaşadığım sıkıntıların tamamından onlarda haberdardı artık, gerçi biz yine ararız deyip bidaha aramıyorlardı ancak ben onların iş yoğunluğundan arayamadıklarını biliyordum:smiley:
8- Aracı alan arkadaşımın (çok değerli bir kardeşimiz, inşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur) daha önce lada kullanmış olması, bu araçların maximum hızlarını biliyor olması, hararet sıkıntısını nasıl çözeceğini biliyor olması, parçaların ucuzluğundan ve parçacılardan haberdar olması neticesinde aracımız el değiştirmiş olup, benim lada niva sayfamın sonsuza kadar kapanmasına vesile olmuştur.

Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde arazide ikinci araç olarak kullanılabilecek en uygun aracın Suzuki 1.6 JLX 3 kapı olduğuna karar verdim. ve 4 gün önce internetten görüp beğendiğim 1996 model bir aracı hiç yakından görmeden ve hiçkimseye göstermeden satın aldım. yarın aracımı görmesi ve ilk bakımlarını yapması için ustama götürücem:smiley:)))

ders niteliginde bir anlatim olmus.emeginize saglik.
umarim yeni aracinizda boyle seyler basiniza gelmez...japonda SIKINTI cekmeniz cok zor..sizi yolda birakmaz..

hayirli olsun yeni arabaniz...

"......ve 4 gün önce internetten görüp beğendiğim 1996 model bir aracı hiç yakından görmeden ve hiçkimseye göstermeden satın aldım. yarın aracımı görmesi ve ilk bakımlarını yapması için ustama götürücem:smiley:))) "
Yetmedi mi muhterem ::smiley: ::smiley: ::smiley:
İnşallah bunda sorun çıkmaz!

biracayipadam' Alıntı:
ders niteliginde bir anlatim olmus.emeginize saglik.
umarim yeni aracinizda boyle seyler basiniza gelmez...japonda SIKINTI cekmeniz cok zor..sizi yolda birakmaz..

hayirli olsun yeni arabaniz...

teşekkür ederim, inşallah!

amanos80' Alıntı:
"......ve 4 gün önce internetten görüp beğendiğim 1996 model bir aracı hiç yakından görmeden ve hiçkimseye göstermeden satın aldım. yarın aracımı görmesi ve ilk bakımlarını yapması için ustama götürücem:smiley:))) "
Yetmedi mi muhterem ::smiley: ::smiley: ::smiley:
İnşallah bunda sorun çıkmaz!
aracım birkaçgündür ustada, ötesi berisi ile ilgileniliyor, bir kusuru çıkmayacak gibi:smiley:
bundan sonra yapılacaklar artık keyfe keder,
yükseltmeydi, vinçti, portbagajdı,
hayırlısı bakalım:smiley:
bu arada yardım ve yönlendirmelerinizi bekliyorum tabiki,
bursadayım ve yukarıda saydığım donanımlar için referans kişi ve firmalar gösterirseniz memnun olurum.
saygılar,

hayrlı olsun.inşaallah bu defa keyfini çıkarırsın

biracayipadam' Alıntı:
ALDIYSANIZ arabayi gosterin bize...:smiley:
hayırlı uğurlu olsun ;)
mello' Alıntı:
aracım birkaçgündür ustada, ötesi berisi ile ilgileniliyor, bir kusuru çıkmayacak gibi:smiley:
bundan sonra yapılacaklar artık keyfe keder,
yükseltmeydi, vinçti, portbagajdı,
hayırlısı bakalım:smiley:
bu arada yardım ve yönlendirmelerinizi bekliyorum tabiki,
bursadayım ve yukarıda saydığım donanımlar için referans kişi ve firmalar gösterirseniz memnun olurum.
saygılar,
yapılı haliyle eminiz daha güzel kareler gelecektir ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR