Off Road Aracı AranıyorDU.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mello Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,361

Etiketler
Ynt: Off Road Aracı AranıyorDU.

siteye vakit ayırabilirsen, neler yapman gerektiği,kime neyi danışman gerektiği hakkında tüm bilgileri edinirsin...
özellikle suzunun tüm profesörleri buradalar...
bende ilk aracımı 3k jlx almıştım. inan bu sitede parayla pulla ölçülemeyecek arkadaşlar edindim. sağolsunlar... ve bastırarak belirteyim ki,(çıkarsızca) dostlara rastlayacağına kalıbımı basarım...
Allah onlardan razı olsun...
Ha unutmadan; Kim? diye sorun olursa eğer, isim veremem...
O kadar çok Suzucu varki hepsi çok değerli İNSANLAR... :smiley: :smiley: :smiley:
Aracınız hayırlı olsun ;)

Yeni aracımla ilgili birkaç foto, tabi bunlar ham haliyle, işlenmiş haliyle fotolarıda nasip olur inşallah ;D ;D

20052011312.jpg

20052011306.jpg

20052011300.jpg

20052011287.jpg

kemalhanoray' Alıntı:
Üstad 22.000'e Jimny Satıyorum Ama Senin Bütçeye Uymaz Sanırım..
geç cevapladığım için özür dilerim.
evet bütçemi baya aşıyordu, ilgine tşk. ederim.

aracınız hayırlı uğurlu olsun igsaallah dediniz paraları vermediniz

muratbilici' Alıntı:
bakalım nasıl bir cevap gelecek ;D

Selam arkadaşlar,

Lada dan sonra tansiyonum bir hayli düştü tabiiki:smiley:

Yeni arabamı aldıktan ve birkaş gün kullandıktan sonra ilk yaşadığım sıkıntı araba çalışırken bir süre sonra stop etmesi (Gazda ve benzinde) ve uzun süre uğraşmama rağmen çok zor çalışması, bu hatanın giderilmesi ve rutin bakımlarının yapılması için arabayı tamircime teslim ettim.

Tamircim aracın bu sıkıntısının benzini pompalamadığından kaynaklandığını düşünüp benzinle ilgili (teknik konularda fazla bilgim olmadığından yanlış yazmış olabilirim ama sanırım benzin pompası) bir parçayı değiştirip, marş dinamosunu elden geçirtip, , sürekli marşa basıp çalıştıramadığımız arabanın aküsü bittiği için ;D şarj dinamosuna kızdığından onu değiştirerek çözmüştü.
Allahtan sıra diğer parçalara gelmeden aracı almış oldum,

İş bilen dost ve arkadaşlarım, Araç uzun süre LPG de çalışmış olabileceğinden benzinde çalışmasında problem olacağını düşünerek önce iyi bir karbüratörcüde karbüratörü nayarlatmam istendi, Ayarlattım (300 TL)

Daha sonra LPG işinden anlayan bir arkadaşıma "Allah aşkına al şu arabayıda biraz dene, bak bakalım LPG de sıkıntı varmı, varsa gereğini yapalım" dendi,

Arkadaşımız aracı bikaçgün denedikten sonra problem bulunmuş ve çözülmüştü,
Çıkarılan Hesap;

Abi LPG kiti hiç hoşuma gitmedi yenisini alsak 400-450 cııvarında, ben arkadaşlara temiz bir çıkma taktırdım 220 TL ye ,
Kabloları vs değiştirttim birde çalıuşanlara yemek 50 TL
Arabanın durumunu denemek için yakıt masrafı 175 TL
Diğer harcamalar 55 TL

TOPLAM : 500 TL

Bir haftasonu arabayı testetmek ve aynı zamanda tanışmak amacıyla Bursa Offroad gurubundan birkaç arkadaşla Cumalıkızık volfram etabında bir araya gelinmiş ama ne yazıkki yine aynı sıkıntı yüzünden yolda kalınarak geri dönülmüştü.
daha sonra bizzat oto elektirikçisine gidilerek problem aktarılmış, bir sigorta ve ateşlemeyi sağlayan yaklaşık 50 tl değerinde bir parça değiştirilmek ilk günden beri yaşanan bu problem çözülmüştür :mad: :( :smiley: :'(

Gelelim Diğer Değişikliklere;

Araca Britpart 6000 lik vinç takılmıştır :smiley:
Araç Önden 3, Arkadan 5 cm yükseltilmiştir. :smiley:
5 adet Cooper STT 235x75x15 Lastik alınmış , Doğal olarak 4 tanesi araca takılmıştır :smiley:
Üstte 4 lü set halinde olan sisler takılmış, öne alınan 2 adet sis henüz takılmamıştır, :smiley:

Eğer birkaçgün içerisinde sisler takılırken usta tarafından yamultulan sis kabinini düzeltiklip kabini siyaha boyarsam,
Vinci ön tarafa montajlarken delik deşik ettikleri ön tamponu elden geçirir, çatlak yerlerini boyarsam,
Birde tamircilerin işerini yaparken atıp toplamak zahmetinde bulundukları kablo ve metal parçaları arabamdan temizlersem,
Birkaç resim çekip buraya koymayı düşünüyorum :smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR