Off-road Aracına CB Telsiz Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impeesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,057
Ynt: Off-road Aracına CB Telsiz Tavsiyesi?

Sayın Gürkan sorular güzel hazırlanmış.İnşallah güzel cevaplar gelir biz de yararlanırız.

Etiketler

gurkang' Alıntı:
Bir acemi olarak ben de bir iki soru sorayım o zaman :smiley:

1) Off-road aracına telsiz alınma sebebi sadece ekip halinde çıkıldığında iletişim kurabilmek için mi? Kötü bir durum (kaza, benzin bitmesi vb.) karşısında cep telefonları çekmediğinde yardım çağrısı yapabilmek için mi alınır?

Cevap: Ekip iletişimi.Acil durumlarda CB telsizden sesinizi duyacak kimse olmayabilir, iletişim alanı içinde kimse olmayabilir.

Acil durumlarda iletişi nasıl sağlayacağız?

cevap:Uydu telefonu

2) Amatör lisansı olmayan bir kişi düşünelim. Aşağıdaki seçeneklerden hangisini önerirsiniz?

Seçenek a) Garantili bir CB (diğer ismi ile 75-822) el telsizi 300Tl civarı

Cevap a:CB el telsizinin araç içinden görüşme mesafesi PMR kadar düşüktür.Doğru cevap bu şık değildir.

Seçenek b) Garantili bir çift PMR el telsizi 150Tl civarı

Cevap b :iki araç arası kullanacaksanız buda verimsiz olur.

Seçenek c) Amerika'dan Midland CB Alan 42 el telsizi 2 tane 300TL civarı (biri bana diğeri eşime veya yol arkadaşımın arabasına)

cevapc : cevap a ya bakınız.Gümrük geçişi sorun olabilir.

Seçenek d) Amerika'dan Midland CB Alan 42 el telsizi + bir çift Midland PMR 1000pv4 el telsizi 300TL civarı

cevap d :a b ve c şıklarına bakınız

a,c ve d seçenekleri hep aynı fiyata geliyor.

Soru e: Peki ne alıcaz?

Cevap e araçlar için uygun olan mobil CB telsizdir.2 tanede PMR olması odun toplama su aramak vb durumlarda araçtan kamptan uzaklaşılacağı zaman iyi olur.

Sevgili Umut hocam

Öncelikle ayrıntılı cevaplarınız için çok teşekkür ederim... CB el telsizi ile PMR telsizlerin birbirlerine yakın mesafede çalıştıklarını öğrendik.
Peki CB araç telsizi yerine aracımıza bir anten bağlasak ve Midland Alan 42 el telsizi alıp diğer araçlarlar (ekiple) iletişimi araçta bu antene bağlı iken kullansak? O zaman el telsizi
bu anten sayesinde mobil telsiz kadar görüşme mesafesi kazanmış olmaz mı?

Dışarıda odun toplama ve benzeri işler için PMR almamıza gerek kalmaz. Ucuza aldığımız (yurtdışı) diğer ikinci Midland alan 42 el telsizi ile aracımızdaki araç antenine bağlı el telsizi iletişim kurabilir. Üstelik istediğimiz zaman araç antenine bağlı olanı da çıkartabilir pmr gibi de kullanabiliriz.

Yanılıyor muyum?

Not: Midland CB Alan 42 el telsizi yurttışından posta ile kargo dahil 110$'a geliyor ve 1-2 hafta ara ile veya iki ayrı adrese göndertirseniz gümrük sorun çıkartmaz. Sadece TRT bandrolü almak gerekli diye biliyorum.

gurkang' Alıntı:
Sevgili Umut hocam

Öncelikle ayrıntılı cevaplarınız için çok teşekkür ederim... CB el telsizi ile PMR telsizlerin birbirlerine yakın mesafede çalıştıklarını öğrendik.
Peki CB araç telsizi yerine aracımıza bir anten bağlasak ve Midland Alan 42 el telsizi alıp diğer araçlarlar (ekiple) iletişimi araçta bu antene bağlı iken kullansak? O zaman el telsizi
bu anten sayesinde mobil telsiz kadar görüşme mesafesi kazanmış olmaz mı?

OLmaz

Dışarıda odun toplama ve benzeri işler için PMR almamıza gerek kalmaz. Ucuza aldığımız (yurtdışı) diğer ikinci Midland alan 42 el telsizi ile aracımızdaki araç antenine bağlı el telsizi iletişim kurabilir. Üstelik istediğimiz zaman araç antenine bağlı olanı da çıkartabilir pmr gibi de kullanabiliriz.

Yanılıyor muyum?

Denedim yanıldım sende dene sende yanıl. :D deneme yanılma yöntemi en pahalı öğrenme yöntemidir. ;D

Not: Midland CB Alan 42 el telsizi yurttışından posta ile kargo dahil 110$'a geliyor ve 1-2 hafta ara ile veya iki ayrı adrese göndertirseniz gümrük sorun çıkartmaz. Sadece TRT bandrolü almak gerekli diye biliyorum.

Gümrük mevzuatını hiç bilmiyorum.

Umut hocam bana Aselsan'ın cb araç telsizini taktı. Çok teşekkür ederim. Çok memnunum :D Yurtdışından getirttiğim cb el telsizi araç telsizi olmayınca aynen Umut hocamın dediği gibi PMR kadar kaldı. Birçok konumayı duyamadık, sesimizi duyuramadık. Araç telsizi ve anteni şart :D Umut hocam teşekkür ediyorum...

Anki' Alıntı:
Umut hocam bana Aselsan'ın cb araç telsizini taktı. Çok teşekkür ederim. Çok memnunum :D Yurtdışından getirttiğim cb el telsizi araç telsizi olmayınca aynen Umut hocamın dediği gibi PMR kadar kaldı. Birçok konumayı duyamadık, sesimizi duyuramadık. Araç telsizi ve anteni şart :D Umut hocam teşekkür ediyorum...

Hocam sizin telsizin modeli ve anten+montaj dahil maliyeti nedir? Tesekkurler...

merhaba

ben de bir araç + 2 el telsizi olarak bi set (cb) düşünüyorum, yurtdışından el telsizlerinin hesaplı olarak getirtebildiğini duydum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Burak

burakb06' Alıntı:
merhaba

ben de bir araç + 2 el telsizi olarak bi set (cb) düşünüyorum, yurtdışından el telsizlerinin hesaplı olarak getirtebildiğini duydum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Burak

Ben aynı seti az önce Umut Öcal adlı abimizden aldım Aselsan marka. Aselsan Cobra cb telsiz ve araç anteni+ 2 adet 12 km konuşma mesafesi olan Pmr el telsizi. Yarın nasipse elimde olacak cihazlar. Fiyatları da uygun.

sword7' Alıntı:
Ben aynı seti az önce Umut Öcal adlı abimizden aldım Aselsan marka. Aselsan Cobra cb telsiz ve araç anteni+ 2 adet 12 km konuşma mesafesi olan Pmr el telsizi. Yarın nasipse elimde olacak cihazlar. Fiyatları da uygun.

Umut bey, telsizi aracınıza bağladınız mı? nasıl memnun musunuz Aselsan'dan, olumlu olumsuz yönlerinden bahseder misiniz?

judge' Alıntı:
Umut bey, telsizi aracınıza bağladınız mı? nasıl memnun musunuz Aselsan'dan, olumlu olumsuz yönlerinden bahseder misiniz?

Bu gün elime geçti telsizler. Taktırma fırsatım olmadı. Ama pmr telsizler telefon gibi çok net ses veriyor. Uzaklık olarak deneme şanzımız olmadı tabi....

Merhaba ,
CB Telsiz ile PMR arasındaki farkı önce bilgi olarak edinin derim...

daha sonra ( www.turkeyradiooperators.org ) sitesinde bulunan mesafeler ve testler raporlarını inceleyin

ondan sonra CB mi, PMR mi yi yapacağınız işe göre düşünün

Bir MİDLAND 48, veya 78 ile de

Bir MİDLAND ALAN 42 ile de çalışabilirsiniz , arazide tek olmaz iseniz çok iyi olur , tek olarak OFF road tehlikelidir

her an Müdahale imkanı yoktur , devrilince telefona ulaşma imkanı bile olmayabilir ,
hatta sadece batınca bile , oradan çıkma imkanı hiç olmayabilir ,
tek başınıza , eğer bataklık bilginiz yok ise ,
malzemeniz yok ise ,
uzun ipiniz, Kement bilginiz,
askı bilginiz,
yüzey yaratacak eşyanız yok ise
saatlerce , hatta günlerce orada kalabilirsiniz ,
en azından araziye çıkarken nereye , tam olarak gideceğinizi , var ise , telsiz frekansınızı , cep telefon numaranızı , hatta KAN GURUBUNUZU birilerine bırakın.

Ne kadar olumsuzum değilmi...
ne yaparsınız Tecrübe

Kusura bakmayın
İyi Pazarlar dilerim,

Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.