Off Road Araçlar Yasal Mevzuatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan --HEKİMOĞLU-- Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,452

--HEKİMOĞLU--

Yeni Üye
Yer
Buca / İZMİR
Off road araçlar ile ilgili yasal mevzuatlardan bir kaç sorum olacak bilgisi olan kardeşlerime...

1. Çeki demiri, vinç, ön tampon, tavan üstü sepet, roll bar uygulamaları, telsiz anteni montajları, yükseltme kiti, kasa kabini (çift kabin araçlar için) vb. sonradan dönüştürme için uygulanan ekipmanlara dair ruhsata işlem gerekiyor mu?
2. vize (araç muayene) işlemlerinde bu aksesuarlardan sorun meydana geliyor mu?
3. trafikte cezalara maruz kalınıyor mu?

mesela ben amatör telsiz oparatörüyüm araç telsizi anteni polisler tarafından yanlış yorumlanıp sorgulamaya maruz kalınabiliniyor.. gibi..

kasa kabini ve çeki demiri ruhsata tabi olduğunu biliyorum fakat diğerleri hakkında bi haberim....

bu sorularıma cevap bekliyorum sizlerden ...
saygılar...

Özgür HEKİMOĞLU

Etiketler
Ynt: Off Road Araçlar Yasal Mevzuatları

Selam aslında hepsinin işli olması gerekiyor polis çevirmesinde sorun olacağını sanmam ama tuv de sorun olabilir ben defenderle sorun olmadan geçtim bu birazda aracın markası ile ilgili

Merhaba;
Aracımda
çeki demiri
vinç
sepet
sepet üstü çadır.
sepet üstü telsiz anteni
tepe lambası
arka çalışma lambası
bu yukarıda saydıklarım TÜVden geçti neden takıldı dersiniz ?

Zenon fardan.
diğerleri belgesel aracı diyerek geçiyor :smiley:
Polis ise şu ana kadar telsiz anteni için durdurmadı.

polis ile bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum tüv de sağdece çeki demiri çok göze çarpıyorsa ve vinç ile bir sıkıntı çıkabilir oda kontrol eden kişiye göre değişir bu ikisini sorun ederlerse 4 vida sökersiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler