Off-Road Araçlarımızı Muayene Yaptırabilmek İçin İmza Kampanyası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fatih ÖZTÜRK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,026
Ynt: Off-Road Araçlarımızı Muayene Yaptırabilmek İçin İmza Kampanyası

ozanyur' Alıntı:
boşu bosuna bazı fırsatcıların türemesini sağlıyolar biraz azaldı ama hala sakalla iş yapanlar var lpg ilk çıktıgında muayenelerde böyle yaptılar sonra patlak verdi her yerden

dogru belki bi zaman sonra aynı eski sistemdeki gibi sakal karsılıgı iş yapıcaklar ama biz bunu istemiyoruz artık madem bi sistem geldi tam yapılsın nasılsa vergiyi fazla fazla veriyoruz, avrupadaki gibi koysunlar kuralları onlara göre motivasyon yapalım muaynede ve tarafikte sorun yaşamayalım.

gevis' Alıntı:
İmzaya ben varım. Bu en azından bu durumu dikkate almalarını sağlar

teşekkürler günay kardeş, saygılar.

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D iyiymiş bu ya , aslında zamanın olacak , her gün bir dava açacaksın, tazminatıyla beraber öttüreceksin, kanun da açıkça yazılı olmayan bir şeyi nasıl zorunlu tuttarlar ben anlamıyorum.

Birazda bizden kaynaklanıyor "körüyü geçiceye kadar ..." meselesi, kimse işini zora sokmak istemiyor, memurlarda kendini zamanla kanun yerine koymaya başlıyor.

Aynı şey şu motor değiştirme konusundada var, kanunda yok ama birileri "içinden çıkamıyorsan toptan yasak de gitsin" mantığıyla yürütüyor, hiç bir dayanağı yok ama kime sorsan benzinliden dizele geçiş yasak diyor. güya tse onay vermiyormuş, nası vermiyor uygun proje varsa ya verecek ya verecek vermiyorsa kanun önünde hesap verecek , ama işte bunu yapacak uğraşacak bir cengaver lazım. Aradan sakalcılar parayı götürüyor.

aynen katılıyorum biz böyle sakal vermeye alışkın olduktan sonra cok basit bişey olan imza kampanyasını yapmaz bekleriz yeni sisteme sakalcılar gelsin işimizi görelim :(

ozan bey dediginiz gibiyse bu sevindirici bir haber

ankara tüv den birisiyle görüştüm ben dün akşam verdiği bilgiler böyle
adamın söylediği çok büyütüyolar o kadar sorun cıkarmıyoruz diyo benım su anda sadece ön tapon sorun

ozanyur' Alıntı:
ben dün TüvTürkün amir yardımcısıyla sohbet ettım size iyi haberlerim var :smiley:

1 motor değişikliği ; araca takılan motorun faturasını kesin istiyolar ve makina mühendisleri odasına gidip motorun araca uygun ( sasenın tasıması ) oldugunu bir mühendisin onaylaması yani bir kağıda sadece bir mühür basması yeterli oluyomuş motorun ne oldugunu onemsemıyolar dizel benzinli olabilir sadece sase tasısın ve fatura olsun yetıyomuş

2 renk değişikliği : sadece söförler odasında ek 1 belgesi almak yeterliymiş

3 camlara film : ön cam hariç her yere film cekılebılıyor muayeneden geçiyor ama polisler durdurabiliyomus

4 off road araclarının muayeneden gecmesı : sis farları 2 tane olucak 1 araca 2 tane takılabılıyormus en fazla
lastıkler, aks üzerindeki lastıkler aynı ise sorun yok ebat önemli değilmiş
tanpon orjinal olucakmış nerden bileceklerse :smiley:
yükseltme kitine bakmıyolarmış
çeki demiri ruhsata işli olucak ama orjinalinde varsa aracın cj ler gibi ruhsata işli olmasına gerek yok

araç üzerindeki tüm değişikleri MMO dan onaylatıp o belgeyle rahatca muayeneden gecırebılıyomusuz
adamın söylediğine göre o kadar sorun olmuyomus arazı araclarının muayenede gecmesi

ve bir tüyo gezici muayene aracı varmıs ılcelerde gezen her gün bir ilçeye gidiyormuş, bunlarda muayene cok daha kolaymıs en çok önemsedikleri frenlermiş onun dısında cok bakmıyolarmış araca hangi ilçede olucağını tüvden öğrenebilrimişiz

ayrıca tüvün muayeneleri 2 yıl gecerlı arazi aracları ıcın. karayollarındaki gibi 1 yıl değilmiş

çok güzel haber bu...

paylaşım için teşekkürler...

Resimdeki araç sizinse Yeşil CJ TUV'den geçmiyor ama :(

ozanyur' Alıntı:
ankara tüv den birisiyle görüştüm ben dün akşam verdiği bilgiler böyle
adamın söylediği çok büyütüyolar o kadar sorun cıkarmıyoruz diyo benım su anda sadece ön tapon sorun

ben ön tampona razıyım, ama yükseltme kiti agır kusur olmazsa :smiley:

yükseltme kitine karısmıyolar asırı yüksek olursa tehlikeli bi durum yaratıcak kadar ozaman müsade etmiyolar
konusmalardan anladıgım kadarıyla güvenliğe çok önem veriyorlar mesela direksiyonda fazla (tehlikeli) boşluk olması durumunda geçirmiyolar ama boşluk azsa bir şey demiyolar ve memurun kendi itirafı adamına görede değişiyor diyo bazı memurlar fazla önemsemiyo bazıları affetmiyomuş

Jeepcj7' Alıntı:
Resimdeki araç sizinse Yeşil CJ TUV'den geçmiyor ama :(

abi fotograftaki cj benim 4 yılldır biniyorum metalik sedefli yeşil olmasından dolayı muayenede bişey demiyorlar ama opak yeşil olursa geçirmiyolarmıs

ben muayeneden değilde eğer araç bir iki aydaha elimde kalırsa baharda kırmızı tonlarında bir renge boyatmayı düşünüyorum bu renk 2004 de iki kişide vardı biri ben biri yine ankaradan bir abimiz artık çok fazla oldu hemde ben sıkıldım değişiklik olsun diye boyatıcam

Geçen Ati'nin yeni topladığı Jeep Yeşili (opaktı) 35 Lastikli CJ geçmedi :( ufak lastik takıldı, yeşil beyaz yapıldı geçti sonra eski haline döndü...

91 wrangler ım tek gecıste aaldı sadece plakayı kapatan sıs farlarımı sooktum yeterlı oldu.

orjınal jeep ler de sorun yok yanı markası jeep olanlar cjler ve wranglerda yukseklık felan pek sorun yapmıyorlar sadece ruhsatta kı renkle ılgılı ve yazıya takmıs durumdalar. motor nosu okunamıyor burdan kesın bır kusurumuz var ıkıcı sorun buda kesın far ayarıda bozuk cıkıyo ıkı hafıf kusur garantı . dıgerlerıne dıkkat edın baska hafıf kusur yazdırmayın yoksa muayıne kusura donuyor bır ay ıcınde tekrar gıtmek gerekıyo. benım muayıneden gecen aracımın resmını koymak ısterım ornek olsun dıye ama resım yukleme konusunda bılgım yok.

alttaki düğmeden cevap ver butonuna basın

açılan yeden eklenti kısmına 250 kb ı geçmeyen resim dosyalarınızı ekleyin, dosyayı metin içine ekle butonuna basın.

Selamlar

tesekurler

big_5544869_353654_dgsc924.jpg

big_5544869_353654_o7g6239.jpg

benim tanpoda buna benziyor sadece bıraz daha dısarı cıkıyo koruma demiri
bu arada cem bey wranglerınız cok guzel ama plakasının yeri benim hoşuma gitmedi onu tanpona indirseniz sanırım daha güzel durur tabi bu benim düşüncem

tesekurler ozan bey
daha onceden plaka ıcın camurlugu delmısler. oyuzden orda kaldı tuvde olmaz dedı.
koruma demırı arazı tasıtlarında serbest.

ozanyur' Alıntı:
ayrıca tüvün muayeneleri 2 yıl gecerlı arazi aracları ıcın. karayollarındaki gibi 1 yıl değilmiş

Karayollarıda 2 yıl artık, bu TUV ile alakalı değil, değişiklik daha önce yapılmıştı. Benim düşündüğüm Snorkel, lastikleri tamponu vinci sökerim orjinale çeviririm ama Snorkeli söküp çamurlukta ki o deliği ne yapıcam onu düşünüyorum ;D Neyse iki yıl var muayeneye bakarız artık bir çaresine...

BolbuzJack' Alıntı:
Karayollarıda 2 yıl artık, bu TUV ile alakalı değil, değişiklik daha önce yapılmıştı. Benim düşündüğüm Snorkel, lastikleri tamponu vinci sökerim orjinale çeviririm ama Snorkeli söküp çamurlukta ki o deliği ne yapıcam onu düşünüyorum ;D Neyse iki yıl var muayeneye bakarız artık bir çaresine...

Yapma ya , snorkeldemi kusur sayılıyor? valla sökersek kafam kadar deliği hiç bişey kapatmaz, o delik daha ağır kusur sayılır ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,938
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR