Off Road için Hangi Suzukiyi Önerirsiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet.s Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,510
oguz1134' Alıntı:
otomatık vitesin konforu tartışılamaz..+ kumda ve buzda patınaj yapmaz + olarak

vitraların şanzımanı asıan motor markadır..300 bine yakın gider bozulursada orjinal yedek parcası ilede yapsanız pek ayar tutmaz tirbünle beraber 0 sandık alıp takmanız içap eder..

+% 30 fazla yakıt demektir ne kadar gezeceksinz..o da önemli..fazla gezmiyecem aşırı zorlamıyacam derseniz..otomatık tercih edilmeli derim..

düz vites daha hayırlıdır 150 debriyaj seti bir okadarda işçilik deseniz cok ufak rakamlara elden gecer ;)

2,5 v6 en az yakanıdır en güçlü +en konforlusuda denir..ama cok agır işlere gelmez ön dif+aks lardan nadiren de olsa dert acabilir..v6 motor bilmeyene biraz dertlidir..usta secer,parca secer biraz kaprisli +en keyiflisidir.. ;)

istanbulda dert degil elimizin altında degerli ustalar var ama köyde kasabada oranın ustalarınla yürümez.. ;)

işin alfabesi offroad cemeattle yapılır biri batarsa digeri ceker cıkarır falan filan..

ben yalnız gurt hesabı tek gezerim..aracımıda kendi şartlarıma uygun ful yaptım batınca köylerden traktör cagırmalara hiç ihtiyac duymadıgım gibi öndeki vince bile gerek duymadım..dekor olarak durur.. ;) :smiley: gözümün aklımın kestiği her yerden girdim..cıktım.. ;D

http://www.4xfourart.com/

http://www.suzukiaksiyon.com/Anasayfa

burdan başlayıp maliyet hesaplarına neler yapıp neler yapmıyacagınıza karar verin önce ..derim.. :smiley:

Merhaba Oğuz bey.
Kafama takılan bir konu var, otomatik şansımanlar 300,000 civarı gider demişsiniz. Bendede otomatik vitara var 2000 model, 300,000 de işi bitermi diyorsunuz anlamadım :smiley:, ürktümde o açıdan sordum yanlış anlamayın

Etiketler
sizden önceki sahibleri her 40 binde bir periyodik yag+filitre degiştirdilerse korkmayın..

ama ülkemizde aman şanzıman yagını elleme diye bilinir.. ;D

>> anlatmak istediğim..ülkemize has olan durumdur.. ;) 150-200 bin km yagı ellenmemiş araclar var.. ;)

Ben 2001 5 kapı Vitaramı pert ettikten sonra 2000model 3 kapı aldım..Kamp malzemesi sığmayınca arka koltukları söktüm, 2 kişilik oldu..Diğer araçtaki bütün off road ekipmanı aynen buna takıldı..(Şnorkel, vinç, ön tampon, yükseltme, diff kilit, vs..) Arazide performans olarak 5 kapıya beş basar ama sonuçta ufak araba:(
Şehirde hemen hemen hiç kullanmıyorum ama aile arabası değil, olması da mümkün değil...İki kişi ve kamp eşyası ancak sığıyor..Öyle birşey düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, üstelik 90'ı geçmeyince benzin tüketimi de az..
Belki biraz eski kafalıyım ama iş arazi aracına gelince hubs ve vitesi otomatik sevmiyorum. Arabayı kendim kontrol etmeyi tercih ediyorum..O yüzden de arada ukalalık yapıp iki çekerle daldığım yerlerde kalabiliyorum:smiley:))
AT lastikler de heryerde işimi görüyor, kocamanların MT'lerle kaldığı yerlerden hoplaya zıplaya geçiyorum..
Suzi derim, JLX derim:smiley:)))

Ynt: Off Road için Hangi Suzukiyi Önerirsiniz?

oguz1134' Alıntı:
taşda bayırda yol alabilecek, mahçup

araca camur lastıği takacaksınız..1000-1500 tl..

arka dife kilit koydurmanız gerekecek ..350 euro+işçilik

küçük lastıkle altı sürter takılır kalır buyük çaplı lastık takılacak o zamanda araca sıgmaz evvela yükselteceksiniz 900+350 euro +işçilik

arac buyük lastıgı ceviremeyeceginden agır devir dif konacak..700 euro..+işçilik

cok yükselince devrilmesin diyede genişleteceksiniz..spacer konacak..200-300 euro..+işçilik

skil plate yaptırmanız gerekecek

kamp ta kullacaksanız üste sepet kutu vs.. gerekir..bagaj yoktur..... ;D vitaralarda.. ;)

az yaksın derseniz 1.3-1.6 motor..iyi gitsin uzun yol yapıcam derseniz 2.0-2.5 motor..lu alıcaksınız.. ;)

dereden gececekseniz şnorkel ister
vinç ister.
demir tampon ister..
v..s..listenin sonu gelmez..giderde gider..

ucuz olsun yan yatınca elle düzeltip devam edeyim derseniz samu alıcaksınız..

orta ayar derseniz ..vitara

98-05 grand lar iyi + yenisidir..arazide

06 üstüde bütce meselesi ..+ cizince aglamıyacaksanız..olur derim.. ;D falan filan..

önce başka araclara misafir olun arziye girin cıkın işin alfabesini bir ögrenin sonra derdinize derman bulunur..derim.. :smiley:

sn Oğuz bey,
yazdıklarınızı keyifle okudum.
güzel bilgiler için teşekkürler.

herşey yolunda giderse pazartesi 2007 zuzu almış olucam :smiley: ...

1998-2000 arasi manuel vites 1.6 JLX tercih ederdim.

Barış Çağlar arkadaşımız sanırım benim ğibi piknikçi.. ;)

her suzukiçi offroad'cı olup camura bulanacak diye bir kaide yok ..avcısı ,balıkçısı,,vs..de olacak aramızda.. :smiley:

forum içinde yazılıp çiziliyor..bir konunun altını cizeyim..parcası uçuz ..bakkalda bile var hesabı bol falan filan.. ::smiley: yok..öyle bir sey...!

yan sanayii 3 para etmeyen kalitesiz..japonculardaki parcaları uçuz..çin -taiwan malı olanlar..

parcası en pahalı japon mitsubishi..1 sırada..2. sıraya toyota denilebilir..ilk 3 içine suzi'yide alabiliriz..servislerinde satılan orjinal parcalardan bahsediyorum..birde örnek vereyim anlaşılsın..

>> v6ya motor yapıcam takım conta lazım ..140-200-300 tl aralığında yansanayii contalar var markasına göre degişiyor.. ;) lazımlı her şey cıkıyor paketinden.. ;) servisten..orjinal..>>sibob lastiği + motor kapak contası 600 tl civarı tuttdu aldım..diger contaları da tek tek alıp takım yapmak lazımmış..takımı paketi yokmuş..hepsi orjinal olsun diye tuttursaydım sadece contası motorun..3000 tl tutacaktı şaka gibi.. ;) naaptık bitanede yan sanayii alıp sibob lastiği ve kapak contalarını kullanmadan çöpe attık digerleri ile de işimizi gördük..

>> 2005 sonrası vitaralarda fazla teknoloji var degişken sibob teknolojisi gibi abs,dügme ile gecen arazi vitesi ..vs say say bitmez..bu elektronik şeyler..zarzavatlar camurdan sudan hoşlaşmaz..sahibine yara yapma özelliklerine sahiptir..ayrıcada..yan sanayii sarf malzemesi varsa vardır balata filitre vs..geri kalanı için adres yetkili servis..tir..derim..

piknikciye bir şey yapmaz sanırım..paşa paşa piknige gider gelirse.. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
Barış Çağlar arkadaşımız sanırım benim ğibi piknikçi.. ;)

her suzukiçi offroad'cı olup camura bulanacak diye bir kaide yok ..avcısı ,balıkçısı,,vs..de olacak aramızda.. :smiley:

forum içinde yazılıp çiziliyor..bir konunun altını cizeyim..parcası uçuz ..bakkalda bile var hesabı bol falan filan.. ::smiley: yok..öyle bir sey...!

yan sanayii 3 para etmeyen kalitesiz..japonculardaki parcaları uçuz..çin -taiwan malı olanlar..

parcası en pahalı japon mitsubishi..1 sırada..2. sıraya toyota denilebilir..ilk 3 içine suzi'yide alabiliriz..servislerinde satılan orjinal parcalardan bahsediyorum..birde örnek vereyim anlaşılsın..

>> v6ya motor yapıcam takım conta lazım ..140-200-300 tl aralığında yansanayii contalar var markasına göre degişiyor.. ;) lazımlı her şey cıkıyor paketinden.. ;) servisten..orjinal..>>sibob lastiği + motor kapak contası 600 tl civarı tuttdu aldım..diger contaları da tek tek alıp takım yapmak lazımmış..takımı paketi yokmuş..hepsi orjinal olsun diye tuttursaydım sadece contası motorun..3000 tl tutacaktı şaka gibi.. ;) naaptık bitanede yan sanayii alıp sibob lastiği ve kapak contalarını kullanmadan çöpe attık digerleri ile de işimizi gördük..

>> 2005 sonrası vitaralarda fazla teknoloji var degişken sibob teknolojisi gibi abs,dügme ile gecen arazi vitesi ..vs say say bitmez..bu elektronik şeyler..zarzavatlar camurdan sudan hoşlaşmaz..sahibine yara yapma özelliklerine sahiptir..ayrıcada..yan sanayii sarf malzemesi varsa vardır balata filitre vs..geri kalanı için adres yetkili servis..tir..derim..

piknikciye bir şey yapmaz sanırım..paşa paşa piknige gider gelirse.. :smiley:

:smiley:

doğru, ben oldukça hafif arazi koşullarına girme planındayım,
gezilere tek araba, eşim ve 2 yaşındaki oğlumla çıkacağımdan ( ve arazi sürüşünde bilgim olmadığından) arazi konusunda risk almam mümkün değil ( en azından şimdilik).
hafif piknik- doğa -yayla gezileri --> minimum sulu - çamurlu :smiley: vb olacaktır.

benim durumum bu başlığın dışında aslında, ancak yazdığınız konsantre ve etkili bilgiler çok hoşuma gidince yazmadan duramadım ;)

ilginize teşekkür ederim Oğuz bey.

oguz1134' Alıntı:
model yılı hiç önemli degi bizde..3 yaşında olsun 5 yaşından ihtiyar olmasın muhabbetleri olmaz..

vitaralar eskimez ruhsatları eskir demişti 'caglar'' arkadaşımız kulakları çınlasın derim..

km olarak bir arac ortalama 15-20 bin arası yapar yaşına göre hesaplayın düşük cıkarsa silinmiş olma ihtimali yüksek.. ;)

2000 model bir arac 12 yaşında 200 binden aşagıda ise düşünmeli ..böyle bir aracı olan gezmeden duramıyor..kilometre yapmaması bin de 1 ihtimal gibi dir..

motoru eski orjinal daha makbuld

yan sanayii parçalarla yapılan motor 2 sene sonra yine motor yaptırır ;) + olmayacak yerde yokda bırakır.. ;)

motor şanzıman yürür 4 cekeri ,arazi zinciri ön hubları vs..aksamları belasız..arızasız..calışana temiz deriz..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-grand-oto-dan-off-road-donanimli-2005-otomatik-70-000km-85875115/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-grand-oto-dan-tam-off-road-donanimli-4x4-75622330/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-camiasinin-en-guzel-araclarindan-85133353/detay

not hiç biri bildiğim arac olmayıp fikir vermesi acısından eklenmiştir..bu ve benzerleinden birine talip olaacaksınız..mutlaka aksiyon murat ustaya baktırın ruhsatı almadan tabii..derim.. :smiley:
[/quote
---------------------------------
evet oğuzbey bulunur.....mesela bende 2000 jlx 5 kapı .16 km...hemde orijinal...74.000 araç trafiğe çıktıktan beri bilinen bir araç...bulunmaz demeyin....şimdi km.yi sildirmişmi olduk....o tezinize katılmıyorum....kalın sağlıcakla......

oguz1134' Alıntı:
istisnalar kaideleri bozmaz derler.. ;)

aracınızı iyi günlerde kullanın. :smiley:
--------------------------------
tşk.ederim....birde konumunuzda bulunan oto resminde: suzukiyi görmek isteriz...nede olsa suzuki ailesindesiniz...hoşçakalın..... :-\

yimust' Alıntı:
--------------------------------
tşk.ederim....birde konumunuzda bulunan oto resminde: suzukiyi görmek isteriz...nede olsa suzuki ailesindesiniz...hoşçakalın..... :-\

DSCF1723.jpg

782419779cn.jpg
..

2006 model grand vitara XL 7 TD olur kendileri halis mulis japon olurlar +suzuki'dirde aynı zamanda ,motor fransız..psa.

ayrıyetten v6 vitaramda duruyor..şimdilik..azıçık agır gelsede 2 vitaram var .. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
..

2006 model grand vitara XL 7 TD olur kendileri halis mulis japon olurlar +suzuki'dirde aynı zamanda ,motor fransız..psa.

ayrıyetten v6 vitaramda duruyor..şimdilik..azıçık agır gelsede 2 vitaram var .. :smiley:
güle güle kullanın, allah kaza bela vermesin...hoşçakalın.... 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR