Offroad Araç Yapımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Serkan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,412
şimdi çok haklısınız ama tecrübeler hep acı olunca insan karşısındakini de uyarma ihtiyacı hissediyor.
insan bu işe küsüyor, güvensizlik alıp başını gidiyor..

misal verecektim, "misal" yazıp gerisini getiremedim hangisinden başlayayım diye :smiley:
ana sorundan bahsedim kısaca, Tr de işini severek yapan gerçek bir usta bulmak zor. hadi buldun diyelim senin aracından anlayanı bulmak zor, hadi buldun diyelim kazık atmayanını bulmak daha da zor.
bu özelliklere sahip ustanın ise kapıda kuyruk oluyor, bir soru sormak bile mümkün olmuyor. sorsan da cevap 1-2 kere veriyor.

çoğu kişi "gönder gitsin yenisi gelsin günü kurtaralım" derdinde.
çoğu çıraklıktan görüp zamanla öğrendiği bilgiler ile ilerliyor, araştırma ya da firma kursu / eğitimi yok.
çoğunun elinde bendeki dokümanların 10 da 1 i yok
işte bu sebeplerden ötürü @highoutput (ve ben) işin hep olumsuz tarafından bahsediyoruz, benim ağzım yandı başkasınınki yanmasın diye..

olumlu, keyifli kısımlarını herkes paylaşıyor ama başına gelen kötü şeyleri paylaşan az.

zevk için yapılacak ve masrafa bakılmayacak ise zaten sıkıntı yok keyfin bedeli olmaz ama bütçe belli, hele hele sonunda satmak gibi bir niyet de var ise bu işin kötü kısımlarını da bilmeli herkes.
Tabiki sizde haklısınız onun için buraya yazdım zaten bilgi almak için ben bu işe gricem ama kesin bilgi almak istedim olumlu da var olumsuzda herkesi anlıyorum ona göre dikkatli hareket etmem lazım onun fsrkına varıyorum yanlışları dogruları ögreniyorum satmak gibi bir niyetim yok ama satmıcam da diyemem binerim zamanı gelince satarım zaten yanında birtanede yapmadan satma gibi bir planım vsr projelik olursa satılırsa inşallah ordan gelen psrada bana katkıda bulunur diye düşünüyorum alan olursa tabi :smiley:
 

Etiketler
sanayiye gittiğimizde kimse pozitif bakmiyor maalsef !

bu forumda , yüzlerce yapilmiş ve devam eden defender toplama konulari zaten var, bu ise gonul verenlere yol gosterici olup , feyz alinabilir.

ayrica henuz alinmamiş ! modelini , durumunu bilmedigimiz bir araca nasil , şu lastiği al , şu parçayi al diye yol gösterilebilir. Ortada araç yok , kurulan bir hayal var.

" bir nasihat , bin musibetten iyidir " atasözündeki gibi bizler fikirlerimizi belirttik , ben parca usta konusunda tavsiye verebilecek tecrubeye sahip degilim.

sanirim siz bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahipsiniz , bu arkadasa ve forumda yapimi devam eden diğer defendarlara muhakkak bilgi ve tecrubelerinizi aktarip , olumlu ve faydali tavsiyelerde bulunacaginiza eminim.

selamlar saygilar

HUAWEI TAG-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim de yapmaya çalıştığımız şey bildiğimiz ve tecrübemiz olan konularda kendimizce uyarılarda bulunmak. Serkan bey kendisinin askeri personel olduğunu belirtmiş. Askeriyeden çıkan araçların durumunun kötü olabileceğini ve bu işe ilk başladığı projede canı sıkılmasın diye uyarıyoruz. Ben piyasadan bir Defender alacağım ve oynayacağım dese elbette bu ikazları farklı şekilde yapardık.
 

Bizim de yapmaya çalıştığımız şey bildiğimiz ve tecrübemiz olan konularda kendimizce uyarılarda bulunmak. Serkan bey kendisinin askeri personel olduğunu belirtmiş. Askeriyeden çıkan araçların durumunun kötü olabileceğini ve bu işe ilk başladığı projede canı sıkılmasın diye uyarıyoruz. Ben piyasadan bir Defender alacağım ve oynayacağım dese elbette bu ikazları farklı şekilde yapardık.
sayın @sguvenc

alinti yaptiginiz mesajim , re_jeep_59 nickli arkadasa cevaben yazilmistir.
ust mesajlari okumanizi rica ederim.

HUAWEI TAG-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


89 model 10 yıl once aldım 120 puma taktırdım mekanik ve alt yapı masrafım 70 bin oldu kaportaya hiç dokunmadım kaporta leş iç dizayn leş 50 bin daha gözden çıkardım ustalardan çok tırsıyorum
 



Serkan110 kardeşimiz, ne oldu senin macera? Şimdi bir mesaj düşünce yeniden akıllara geldi. Hayallerinin peşinden gidebildin mi? Mutlu sonla mı bitti ya da düşündüğün gibi olmadı mı veyahut hiç bulaşmadın mı? Eğer buralardaysan bizleri de bilgilendirsene.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,469
Mesajlar
1,518,352
Kayıtlı Üye Sayımız
172,121
Kaydolan Son Üyemiz
tto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst