olmasamda kaşif 1.6 jlx keşfimdir benim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bestamik19 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,442

bestamik19

Yeni Üye
Yer
LEFKOŞA/KKTC
pek değerli gezenbilir üyeleri, herkese merhabalar. aranıza şuan görev yerim olan şırnaktan katılıyorum. doğu dönüşü bir araç almayı planlarken station wagon olsun ardından, ford c max mi olsun toyota corolla verso mu olsun yoksa geçici bir süreliğine opel astra mı alsam derken kendimi kendimde yani siz değerli insanların arasında buldum. o mu bu mu diye pek fazla soracak sorum yok elbette sizlere çünkü suzu ki ve vitara bölümünü derinlemesine okuyunca günlerdir akılda kalan sorularımı bir bir yiyip tükettim ve öyle bir hazla, düşünce, görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi okudum ki bir çırpıda bitirdim ama sabahlara kadar bilgisayar başında gözlerime kan oturdu desem ne abartı ne yalan olur. kişilerin birbiri arasında ki samimiyeti ve hitapları kim hangi soruyu tekrar tekrar sorsun bulduğu sayısız yanıtlar, herkesin birbirine yardımane tavırları, düşünce ve bildiklerini karşınızdakiyle paylaşırken ki alçakgönüllülüğünüz, olmasada bir 1.6 jlx'in bu muhabbet herşeye değer de artar bile. bu ortamı bir de motosiklet forumlarının bazılarında bulmuştum 4 yıl önce ta ki kaza yapana kadar. kaza yaptıktan sonra öyle böyle derken geriye dönüşü olmasın diye gemileri yaktık ve şimdilik noktayı koyduk motor yaşantımıza. gel gör ki bir o kadar sıcak ortam daha bulana kadar sanal ortam arkadaşlıklarını ve dostluğa dönüşen kardeşlikleri geride bıraktım sanıyordum. içimizden elbette motorla ilgilenen vardır o ortamı burada anlatmak belkin yersiz olacak emin olun bir vasıtanın veya aracın kişileri araında böyle uzunsğre devam edecek muhabbetlere vesile olduğunu ben o zaman öğrendim. 4x4 olmasada bir suv' a binme hevesi geçmişten beri bende vardır ama gel gör ki memur bütçesi buna ne kadar müsade ediyor. aylardır sahibinden.com'dan ara. arazi taşıtı&suv derken makul fiyat, parça temini, donanım zenginliği ve yakıt ekonomisi derken vitarayı keşfettim ve okudum okudum, okudum hep okudum servisleri nasılsır, parça temininde zorluk var mıdır, yakıtı nasıldır ve lpg uyumlu mudur, donanımı nedir,sağlam mıdır en çok hangi arızayı yapar, hangi arızada izlenmesi gereken yol nedir, parçayı nerlerden ve hangi ustadan temin edebilirim, parçanın yan sanayisi de iş görür mü hangi lpg kiti daha uygundur ve kim nerede araca uygular, hangi lastiği ve yağı kullanmalıyım, bakımlarında nelere dikkat etmeliyim derken az çok kafamda bir yer edindim. ben hangi amaç için kullanacağım peki; büyükbir çoğunluk işten eve evden işe olursa arasıra hafta sonları pikniğe, ve yıllık izinlerimde memlektimde bağımızın bahçemizin bulunduğu yere kadar arazide aman altı değedi üstü sürterdi, yok çıkmazdı yok patinaja düşerdi, yok sıcaktan ve zorlanmadan hararet yapardı gibi olumsuzluklara son vermek. işte değerli abilerim ve kardeşlerim bu saatten sonrasında İnşallahurahman kazasız belasız bir 1.6 jlx bulabilirsem sadece tecrübe ve yaşananları okuma dışında sizlerle başka şeylerde paylaşmak nasip olur inşallah. bitirmeden ismim hasan hüseyin ve astsubay olarak zaten yukarıda yazdığım yerde görev yapıyorum. herkese iyi paylaşımlar ve hayırlı günler diliyorum.

Etiketler

Ynt: olmasamda kaşif 1.6 jlx keşfimdir benim.

inşallah bismillah dedik çıktık yola, artık kısmetimiz de ne varsa. henüz vasıta bölümünde ilan olarak vermedim lakin, eğer ki bu satırları okuyupta aşağıdaki özelliklerde - biraz bulmamız zor olacak ama- aramızda aracını değiştirmek isteyen veya satmak isteyen, tanıdığı bir aracı öneren olursa ki Allahın izini ile talibimdir.

*motor hacminin sağlayacağı yakıt ekonomisi ve vergi anantajından dolayı kesinlikle 1.6 jlx vitara olması,

*tercihim 2000 ve üstü bir modele sahip olması,

*yol dışı kullanım için hazırlanmış bir araç olmaması,

*emsallerine göre az yol yapmış- biliyorum kızacaksınız kardeşim, az yol yapmış araç illaki temiz olacak diye bişey mi var diyeceksiniz- bakımlı, kazası olmayan, önemsenecek derecede boyalı olmayan,

*ideal olan 120.000 km ve üzerinde olmayan,

bu aradığım aracı yukarıda da belirttiğim gibi; evden işe işten eve, fırsat buldukça hafta sonları piknik ve benzeri faaliyetlere gitmek, yılda bir 20-30 günlük yıllık izininimde
memlekette bağa, bahçeye tarlaya eşim ve çoğumla birlikte dibine kadar gidebilmek. diğer binek araçlardaolduğu aman tüh altı değmesin, orası kaygan araba girmez, otlar vay efendim çizer, ağa. dalları geçmeye müsade etmez, vat efendim annem sucuklu yumurta pişirdi yağı dokunur gibi söylemlere meydan vermedn gönlümce stabilize ve traktör yolunda gidebilmek.

bu yazdıklarımdan ötürü -bu arabayı ben bulsam kendime alırım, seslerini işitir gibi oluyorum. Malesef şuan ki çalışma ortamı anca böyle bir aracı almaya teşvik ediyor beni. 5-6 ayda bir 15-20 gün izinim olacak 2012 temmuza kadar, olursa bir kısmet başka birisine expertiz yaptırıp onun gönlünce alacam. vitaranın başka modellerinide inceledim ama ancak yukarıda yazdığın aracı alacak durumdayım. hep muhabbetler olur az daha kat şunu al az daha kat şunu al, zaten az daka katsam 19 ddis alırım. ben bunun ihtiyaçlarını karşılayım yeter bana.

aramızda var mı bilmiyorum ama gönlümüz büyük bir çoğunluğumuzun katıldığı etkinliklere katılarak tez zamanda tanışıp kaynaşmaktır. yakız zamanda ara sıra izine falan gittiğimde memleketten dışarı çıkmak kısmet olmadı henüz ama temuz yada ağustos gibi izine ayrıldığımda aranızda çorumda veya samsunda yaşayan var mı bilemiyorum. inşallah varsa ki tanışırız samsuna da gitmeyi planladığımızdan orayada bi merhaba deriz beraberce azıyla çoğuyla zaman geçiririz inşallah.

ilk yazdığım konuda ''Düzenleme'' yapamadığımdan buraya ayrıca eklemek istediğim hususta , inşallah aramakta olduğum 1.6 jlx'in manul vitesli ve fiyat olarakta en fazla 20.000 gibi olması benim için uygun. lpg kitinin bulunup bulunmaması problem değil.

selam tüm forum üyelerine iyi günler...

1998 1,6 16 V 138000 KM lpg hiç takılmadı 2. sahibiyim gümüş gri renk kaza yok boya yok kapı içleri de dahil komple bej renk hakiki deri döşeme hidrolik direksiyon klima 2 hava yastığı yağmur sensörü merkezi kilit uk. 4 cam otomatik camlar orjinal renkli fenni muayene 2013 şubatta bakımları zamanında yapılan yürüründe 4x4 ünde motorunda asla sorunu yok yedek lastik dahil orjinal çelik jantlı michelın lastikler iyi durumda uzaktan kumandalı pioneer mp3 cd usb sd player midland alan 42 cb telsz ve annten elektrikli yan aynalar gibi özellikleri olan araziye çıkmamış modifiye adına hiç bir işlem yapılmamış aracım satılıktır ilgilenirseniz balıkesir de yaşıyorum ismailgürlek gurlek10@hotmail.com veya 0536 498 4910

[attachment=1]
[attachment=2]

DSC_0527.jpg

DSC_0533.jpg

Merhaba bestamik19 beni de 4x4 ateşi sardı,ama maalesef ne alacağıma karar veremedim henüz, karar verir vermez aramaya başlayacağım inşallah,allah nasib ederse çorumda da ekibi kurar dağ bayır çamur gezeriz,zaten anladığım kadarıyla burada bir ekip var zaman zaman offroad donanımlı toyota pickup ları görüyorum aralarına katılır hayatı birazda biz yaşarız.Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle.

inşallah nazım bey. ben öncelik 3 kapı grand vitara düşünüyordum sonrasında onun sürekli 4x4 oluşu ve modeline göre fiyatının benim cebime uygun olmaması en öenmliside bana bagaj sorunu doğacak olmasından dolayı onu olduğu yerde bıraktım şimdi 5 kapı düşünüyorum hem bagaj hem vergi avantaji hemde 4x2 ve 4x4 seçeneğinin bizim kontrolomüzde olmasından dolayı daha iyi olacağı kanaatindeyim. mesaj sayım 20'ye ulaşmadığından size özelden mesaj atamıyorum. çorumda hangi semttesiniz, ne işle meşgul oluyorsunuz. ben sanki biran evvel bulacak gibiyim bi kaç tane teklif geldi ve temiz de görünüyorlar. onları en iyisiyle değerşendireceğim. umarum sizde gönlünüzce ararsınızda bulursunuz.

bestamik19' Alıntı:
pek değerli gezenbilir üyeleri, herkese merhabalar. aranıza şuan görev yerim olan şırnaktan katılıyorum. doğu dönüşü bir araç almayı planlarken station wagon olsun ardından, ford c max mi olsun toyota corolla verso mu olsun yoksa geçici bir süreliğine opel astra mı alsam derken kendimi kendimde yani siz değerli insanların arasında buldum. o mu bu mu diye pek fazla soracak sorum yok elbette sizlere çünkü suzu ki ve vitara bölümünü derinlemesine okuyunca günlerdir akılda kalan sorularımı bir bir yiyip tükettim ve öyle bir hazla, düşünce, görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi okudum ki bir çırpıda bitirdim ama sabahlara kadar bilgisayar başında gözlerime kan oturdu desem ne abartı ne yalan olur. kişilerin birbiri arasında ki samimiyeti ve hitapları kim hangi soruyu tekrar tekrar sorsun bulduğu sayısız yanıtlar, herkesin birbirine yardımane tavırları, düşünce ve bildiklerini karşınızdakiyle paylaşırken ki alçakgönüllülüğünüz, olmasada bir 1.6 jlx'in bu muhabbet herşeye değer de artar bile. bu ortamı bir de motosiklet forumlarının bazılarında bulmuştum 4 yıl önce ta ki kaza yapana kadar. kaza yaptıktan sonra öyle böyle derken geriye dönüşü olmasın diye gemileri yaktık ve şimdilik noktayı koyduk motor yaşantımıza. gel gör ki bir o kadar sıcak ortam daha bulana kadar sanal ortam arkadaşlıklarını ve dostluğa dönüşen kardeşlikleri geride bıraktım sanıyordum. içimizden elbette motorla ilgilenen vardır o ortamı burada anlatmak belkin yersiz olacak emin olun bir vasıtanın veya aracın kişileri araında böyle uzunsğre devam edecek muhabbetlere vesile olduğunu ben o zaman öğrendim. 4x4 olmasada bir suv' a binme hevesi geçmişten beri bende vardır ama gel gör ki memur bütçesi buna ne kadar müsade ediyor. aylardır sahibinden.com'dan ara. arazi taşıtı&suv derken makul fiyat, parça temini, donanım zenginliği ve yakıt ekonomisi derken vitarayı keşfettim ve okudum okudum, okudum hep okudum servisleri nasılsır, parça temininde zorluk var mıdır, yakıtı nasıldır ve lpg uyumlu mudur, donanımı nedir,sağlam mıdır en çok hangi arızayı yapar, hangi arızada izlenmesi gereken yol nedir, parçayı nerlerden ve hangi ustadan temin edebilirim, parçanın yan sanayisi de iş görür mü hangi lpg kiti daha uygundur ve kim nerede araca uygular, hangi lastiği ve yağı kullanmalıyım, bakımlarında nelere dikkat etmeliyim derken az çok kafamda bir yer edindim. ben hangi amaç için kullanacağım peki; büyükbir çoğunluk işten eve evden işe olursa arasıra hafta sonları pikniğe, ve yıllık izinlerimde memlektimde bağımızın bahçemizin bulunduğu yere kadar arazide aman altı değedi üstü sürterdi, yok çıkmazdı yok patinaja düşerdi, yok sıcaktan ve zorlanmadan hararet yapardı gibi olumsuzluklara son vermek. işte değerli abilerim ve kardeşlerim bu saatten sonrasında İnşallahurahman kazasız belasız bir 1.6 jlx bulabilirsem sadece tecrübe ve yaşananları okuma dışında sizlerle başka şeylerde paylaşmak nasip olur inşallah. bitirmeden ismim hasan hüseyin ve astsubay olarak yukarıda yazdığım yerde görev yapıyorum. herkese iyi paylaşımlar ve hayırlı günler diliyorum.

iki hususu eklemdiğimi düşünerek eklemek istedim; otomatik vitesli araç kullanmadım şuana kadar ve vitara da mauel vitesle devam edeyim diyorum ve fiyat olarakta bütçem indirimiyle kaldırımıyla, alışıyla satışıyla en fazla 20.000 liradır. fazlası aracı alır ama kullanamz konuma getirir beni.

bestamik19' Alıntı:
inşallah nazım bey. ben öncelik 3 kapı grand vitara düşünüyordum sonrasında onun sürekli 4x4 oluşu ve modeline göre fiyatının benim cebime uygun olmaması en öenmliside bana bagaj sorunu doğacak olmasından dolayı onu olduğu yerde bıraktım şimdi 5 kapı düşünüyorum hem bagaj hem vergi avantaji hemde 4x2 ve 4x4 seçeneğinin bizim kontrolomüzde olmasından dolayı daha iyi olacağı kanaatindeyim. mesaj sayım 20'ye ulaşmadığından size özelden mesaj atamıyorum. çorumda hangi semttesiniz, ne işle meşgul oluyorsunuz. ben sanki biran evvel bulacak gibiyim bi kaç tane teklif geldi ve temiz de görünüyorlar. onları en iyisiyle değerşendireceğim. umarum sizde gönlünüzce ararsınızda bulursunuz.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Arkadaşım düşüncelerine tamamen katılıyorum, demekki araştırma yapmışsın....kesinlikle iyici araştır ve son olarakta bu formdan bilgi al....kal sağlıcakla......

Not: özelden mesajlaşmıştık......

bestamik19' Alıntı:
Tekrar merhabalar benimde msj sayım henüz 20 yi bulmadı ilan sayfasına girip her alan satana hayırlı olsun diyerek şu sayıyı 20 ye çıkarmak lazım ;D yoksa 4*4 ümüz olmayınca yorum falan da yazamıyoruz, bilmeden atmak olmaz hani; Çorum ulukavask da ikamet ediyorum çevre yolu kenarında inşallah yakın bir zamanda tanışırız.

Nazım kardeşimizin mesaj hanesine bir çentikte benden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR