bestamik19
Yeni Üye
pek değerli gezenbilir üyeleri, herkese merhabalar. aranıza şuan görev yerim olan şırnaktan katılıyorum. doğu dönüşü bir araç almayı planlarken station wagon olsun ardından, ford c max mi olsun toyota corolla verso mu olsun yoksa geçici bir süreliğine opel astra mı alsam derken kendimi kendimde yani siz değerli insanların arasında buldum. o mu bu mu diye pek fazla soracak sorum yok elbette sizlere çünkü suzu ki ve vitara bölümünü derinlemesine okuyunca günlerdir akılda kalan sorularımı bir bir yiyip tükettim ve öyle bir hazla, düşünce, görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi okudum ki bir çırpıda bitirdim ama sabahlara kadar bilgisayar başında gözlerime kan oturdu desem ne abartı ne yalan olur. kişilerin birbiri arasında ki samimiyeti ve hitapları kim hangi soruyu tekrar tekrar sorsun bulduğu sayısız yanıtlar, herkesin birbirine yardımane tavırları, düşünce ve bildiklerini karşınızdakiyle paylaşırken ki alçakgönüllülüğünüz, olmasada bir 1.6 jlx'in bu muhabbet herşeye değer de artar bile. bu ortamı bir de motosiklet forumlarının bazılarında bulmuştum 4 yıl önce ta ki kaza yapana kadar. kaza yaptıktan sonra öyle böyle derken geriye dönüşü olmasın diye gemileri yaktık ve şimdilik noktayı koyduk motor yaşantımıza. gel gör ki bir o kadar sıcak ortam daha bulana kadar sanal ortam arkadaşlıklarını ve dostluğa dönüşen kardeşlikleri geride bıraktım sanıyordum. içimizden elbette motorla ilgilenen vardır o ortamı burada anlatmak belkin yersiz olacak emin olun bir vasıtanın veya aracın kişileri araında böyle uzunsğre devam edecek muhabbetlere vesile olduğunu ben o zaman öğrendim. 4x4 olmasada bir suv' a binme hevesi geçmişten beri bende vardır ama gel gör ki memur bütçesi buna ne kadar müsade ediyor. aylardır sahibinden.com'dan ara. arazi taşıtı&suv derken makul fiyat, parça temini, donanım zenginliği ve yakıt ekonomisi derken vitarayı keşfettim ve okudum okudum, okudum hep okudum servisleri nasılsır, parça temininde zorluk var mıdır, yakıtı nasıldır ve lpg uyumlu mudur, donanımı nedir,sağlam mıdır en çok hangi arızayı yapar, hangi arızada izlenmesi gereken yol nedir, parçayı nerlerden ve hangi ustadan temin edebilirim, parçanın yan sanayisi de iş görür mü hangi lpg kiti daha uygundur ve kim nerede araca uygular, hangi lastiği ve yağı kullanmalıyım, bakımlarında nelere dikkat etmeliyim derken az çok kafamda bir yer edindim. ben hangi amaç için kullanacağım peki; büyükbir çoğunluk işten eve evden işe olursa arasıra hafta sonları pikniğe, ve yıllık izinlerimde memlektimde bağımızın bahçemizin bulunduğu yere kadar arazide aman altı değedi üstü sürterdi, yok çıkmazdı yok patinaja düşerdi, yok sıcaktan ve zorlanmadan hararet yapardı gibi olumsuzluklara son vermek. işte değerli abilerim ve kardeşlerim bu saatten sonrasında İnşallahurahman kazasız belasız bir 1.6 jlx bulabilirsem sadece tecrübe ve yaşananları okuma dışında sizlerle başka şeylerde paylaşmak nasip olur inşallah. bitirmeden ismim hasan hüseyin ve astsubay olarak zaten yukarıda yazdığım yerde görev yapıyorum. herkese iyi paylaşımlar ve hayırlı günler diliyorum.