Omnıstor Taklidi Tente

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,609
Ynt: Omnıstor Taklidi Tente

Tanju bende düşündüm bu işi ,2 bin tl vermek şu anda çok anlamsız geldi basit hemen açılıp kapanan bir tente gördüm her halde onu alırım.

[attachment=1]

http://www.expandasign.co.nz/myimages/ExDome-animation_1.gif

marka bu değil ama ne kadar pratik olduğunu göstermek için koyuyorum,şehirler de pek konaklamayacağım için ve outdoor a çok uygun olduğundan tercihim bu yönde

exdome_urundetay.jpg

Etiketler

gitti gidiyorda otamatik tente diye var fiyatta uygun ama toplandığında ne kadar bir yer tutar bilemiyorum

38346854_tn9_0[1].jpg

Bizim arkadaşta vardı çok fazla bir yer tutmuyor.Senin tavan metal olduğu için örnekte verdiğin tenteden yapma şansın var benim öyle bir şansım yok.Bu yüzden linkte gösterdiğim daha uygun geldi bana.
Sahibinden.com da ki fiyatı bilmiyorum ama 100-120 arası mevcut aynı marka aynı model aklında bulunsun,fazla verme.

ben seyyar tenteyi kullanıyorum ama aracın üzerindeki omnistor tente gibi işe yaramıyor, yağmurlu havalarda tente ile araç ayrı olduğu için kapıyı açık tutamıyorsunuz, yağışsız ve güneşli havalarda kullanabileceğiniz bir tente, omnistor tentede yağışlı havada kapıyı açık tutabiliyorsunuz ve yer kaplamıyor daha kullanışlı, rakam yüksek ama ben ciddi ciddi almayı düşünüyorum artık

buralpdi' Alıntı:
ben seyyar tenteyi kullanıyorum ama aracın üzerindeki omnistor tente gibi işe yaramıyor, yağmurlu havalarda tente ile araç ayrı olduğu için kapıyı açık tutamıyorsunuz, yağışsız ve güneşli havalarda kullanabileceğiniz bir tente, omnistor tentede yağışlı havada kapıyı açık tutabiliyorsunuz ve yer kaplamıyor daha kullanışlı, rakam yüksek ama ben ciddi ciddi almayı düşünüyorum artık

İşin rakam kısmı tam bir hüzün. Gecen sene almaya kalktım istediğim ebatı bulamadım. Çok iyi para aslında. Bir yolda bulamadık ???

Sn. Serdar Bey (Theta), Çalışmalarınız ne durumda? Hayırlı haberleriniz bekleniyor hasretle...

Merhabalar,
bu konuda güzel bir tasarım çıktı aslında; üç boyutlu canlandırmasını ve hatta kısmen malzeme teminini bile yaptım.
Aşağıda genel görünüşü, mekanizmanın detayı ve prototip için lazerde kestirdiğim parçaların resimleri var.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Daha ileri gidebilmek için bir ducato araçtan portbagaj bağlantı yeri ve kolların bağlantı yerleri ile ilgili detayları incelememiz gerek.
Aracı en azından görünür yerlerinden delmeden montaj hedefliyordum.

Konu bende çok öncelikli olmadığından şimdilik beklemede...

tente üst sol detay.gif

2010-11-04_19-16-34.jpg

tente genel.gif

Serdar eline sağlık, işte bu kadar...sadece açılan bacakları sadece araca takılır olarak düşünme, araç kısmındakine aparat olarak tekne tente aparatı kullanılırsa, gerektiğinde bacaklar ileri doğru yerede konularak iple gerilebilir, yani çift alternatifli olmasında fayda var..

tente ba?lant?s?.jpg

Atilla Bey,
bu sistemde "menteşeler" kollar ve üstlerindeki rulonun mesnedi görevini görüyor. Kolları menteşeden ayırırsak sitem rijitliğini kaybeder.

Ek birgeliştirme:
Bu tasarımın menteşe kısmını yüzeye monte etmek yerine resimdeki yerlere arka taraftan vidalayacak şekilde yapabilirsek önden vida deliği açmamıza da gerek kalmaz.
Ancak dediğim gibi, araçta bakıp bu kısımların mukavemetini incelemek gerek...
[attachment=1]

ducato 2006-01a.jpg

Elinize sağlık Serdar hocam,aslında tam zamanıdır bir prototip yapılsa çok faydalı olur ,benim gibi kendini kazıklanma hissinden kurtaracak bir arayış içersinde olan arkadaşların olduğunu düşünüyorum.Bu potansiyel gezenbilirde var.

Serdar, sistemin çok düzgün çalışması konusundaki düşüncene katılıyorum, ama aracın yan duvarları tuğla gibi düz olsaydı belki olabilirdi, aracın yan yüzeyi ayın hilal hali gibi, en üst nokta ile en alt noktayı bir düzlemle birleştirirsen ortası 15cm çıkıntı yapıyor, tente toplandığı zaman alt bağlantılar sabit kalacaksa ayak çubukları, tente kapalı konumda iken çok daha büyük bir problem görüntü ortaya çıkacakdır...Tente toplandığı zaman bacakların, önerdiğin alt menteşelerden çıkarılarak, orjinal tentedeki gibi enine menteşe ile ön boru ile birlikde toplanabilecek şekilde olmalı, tente kapalı iken aracın yanında dikey duran boru kalmamalı herşey tavana toplanmalı...
Bana göre projedeki en zor parça iç içe giren kolların istenilen boyda sıkıştırılmasını sağlayacak aparatın temini, ben bu güne kadar bu işe yarayacak bir parçaya rastlayamadım, belkide ben gözden kaçırdım, çağrım bütün arkadaşlara, iç içe giren iki boruyu istenilen noktada sabitlenmesini sağlayabilecek bir parça ÜLKEMİZDE satılıyormu acaba, ülkemiz kelimesini özellikle büyük harflerle yazdım, böyle sorular sorulunca gelen cevaplar genelde google üzerinden yabancı menşeli oluyorda...

Püf noktalarından biri burada:
En üst ve en alt noktayı düz bir teleskopik boru ile birleştirmeyeceğiz ki...
Ekim ayında yaptığım çalışmalardan birindeki görüntü aşağıda; kolun üst kısmı aracın yüzeyine uygun bir açıyla bükülecek. Bu durumda aracın gövdesine 5-6cm de kalıyor kollar. Aynanın ne kadar içinde kaldığına dikkat edin.
Dolayısıyla tente kapalı durumdayken herşeyin omnistordaki gibi yukarı toplanmasına gerek yok.
Tasarımı bu kadar hafif ve üretilebilir yapan da bu zaten.

Teleskopik kısım tek kademeli olsa bile PSA araçlarda en düşük yükseklik 1.80m iken 2.50m genişlik elde edilebiliyor.

Şimdi sıkı durun:
En zor kısımlardan biri gerçekten teleskopik detayın "ÜLKEMİZDE" :smiley: çözümü idi.

İdi, çünkü çözmüştüm ben o konuyu :smiley:
Prototipini de yapmıştım bu konuya yoğunlaştığımda.

Sizlerle paylaşmakta sakınca görmüyorum:
Kullandığım parça su hortumlarını birleştirmekte kullanlıan adaptörler. Bazı tipleri bu işe çok uygun. Önemli bir detay, çok kullanılan 1/2 parmak tipi değil 3/4 parmaklık olanı gerekiyor. Tornada doğru bir kaç kesimle o kadar basit ve güçlü sıkan bir mekanizma elde edebiliyorsunuz ki ben bile şaşırdım sonucun bu kadar iyi çıkmasına.
Üstelik parçalar bahçede kullanım için yapıldığından UV dayanıklılığı da var.

Prototip evde, resmini paylaşırım akşam.

Şu anda öncelikli konu 50mm civarında tente kumaşının fiyilini içine alabilecek kanalı olan aluminyum bir boru bulabilmek; 40mm ve düz boru olarak 50mm var ama ideal değil. Onu araştıracak vaktim olmamıştı...

Merhaba Tanju Bey;

Ben de bunu kullanıyorum. Hepsiburada.com'dan 130 aldım geçen sene. Kurması 5 dakika bile sürmüyor. Kaldırması da öyle. Kışın yağmur altında da kullandık. İyi iş çıkardı. Açılmış hali kampta, piknikte, deniz kenarında kullanmak için harika.
Yalnız abmalajı, yani çanta olmuş hali biraz havaleli. Gerçi benim aracımda yatağın altı komple bagaj, bu yüzden fazla sorun olmuyor.
Ama araçta kapladığı yer itibarıyla omnistor ile mukayese kabul etmez elbette. Halen kullandığım ucuz kolay bir çözüm.

tango' Alıntı:
gitti gidiyorda otamatik tente diye var fiyatta uygun ama toplandığında ne kadar bir yer tutar bilemiyorum

Arkın selam :smiley:

Bak ben bunu kullanıyorum. Bus Buluşmasına gelirsen görürsün benimkini :smiley:

http://www.hepsiburada.com/Liste/and-1024-otomatik-tente-33mt/ProductDetails.aspx?productId=sporand09&categoryId=361941

Otomatik açılır tente. Gayet güzel görüyor işimi. Yalnız kapandığında biraz havaleli oluyor. Piyasada 150 tl civarına kadar bulmak mümkün. Ucuz çözüm işte...

dagciark28' Alıntı:
İşin rakam kısmı tam bir hüzün. Gecen sene almaya kalktım istediğim ebatı bulamadım. Çok iyi para aslında. Bir yolda bulamadık ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

SON KONULAR

Geri