Ön Düzen Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kıvanç şengöz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,126

Kıvanç şengöz

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
0
Yer
Alanya
selamlar üstatlar forumu araştırdım oldukça fazla ön düzen ses sorunu hakkında konuşulmuş ama bendeki gibi olanı bulamayınca yeni konu açmak zorunda kaldım. zj 5.2 den sürekli olmayan günde (yaklaşık 50kmde) bir sadece dönüşlerde sol önden kırt kırt kırt diye sabit bi frekansta ses geliyor sol ön tekerden de olabilir diferansiyelden de (o da sola yakın duruyor çünkü) sert bi kalkış sert bi fren yapıp bi ileri geri gidince kesiliyor(kısa süreli tamir yöntemim :smiley: )bu konuyla ilgili fikri olan var mı ne olabilir? bu arada lastiklerim oldukça büyük
 

Etiketler
Ynt: Ön Düzen Sorunu

Difaransiyel gibime geldi acaba ileri geri yaparak da boslugunu mu aliyosunuz ki ? Rot baslari almaz frenle alakasi yoktur.aks da ayni sekilde.bence bu sekilde fazla kullanmayin daha buyuk masraflar olmasin


Sent from my iPhone using Tapatalk
 


Ynt: Ön Düzen Sorunu

ilk aklıma gelen bi yere sürtmesiydi ve ses de aynen ona benziyor aslında ama ses gelince baktım görebildiğim bir sürtme yoktu. yarın bi baktırayım diferansiyele olmazsa dediğiniz gibi masrafı büyütmeyelim
 

Ynt: Ön Düzen Sorunu

Belli bir hızda viraj dönerken süspansiyon esneyeceği için normalden büyük lastiklerin sürtmesine sebep olabilir.
 



Ynt: Ön Düzen Sorunu

Eger oyle olsa isi gecici cozum (sert kalkis sert fren vs vs ) ondan sonra neden kesilir ki ses ? Bunlari yapinca arac viraj da daha mi az esner sizce :smiley: ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Ön Düzen Sorunu

merhaba ön şaftın katlamasına baktır kurumuş olabilir sağ sol yaptında daha çok yük bineer o yapıyordur yada ön saftı söküp dolaş yapçakmı ;)
 

Ynt: Ön Düzen Sorunu

Eger oyle olsa isi gecici cozum (sert kalkis sert fren vs vs ) ondan sonra neden kesilir ki ses ? Bunlari yapinca arac viraj da daha mi az esner sizce :smiley: ?

Bilmem gecenin bi vakti o kadarına dikkat etmemişim :D
 

Ynt: Ön Düzen Sorunu

lastik sürtmesi olmadığı kesin lastikler büyük ama yüksekliği de yeteri kadar var. öğleden sonra göstereceğim bakalım
 

Ynt: Ön Düzen Sorunu

Saft da olabilir ama titreme yapardi sesle birlikte,hepimiz bi kumar oynadik tahmin yuruttuk bakalim kiminki dogru cikacak :smiley:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 



Ynt: Ön Düzen Sorunu

1. ihtimal:Sol ön teker fren merkezindeki, frene basınca fren balatalarını sıkan pistonun içinde bulunan 2 adet o- ring contalar sertleşmiş veya bozulmuştur . Bu yüzden frene bastıktan sonra piston geri çekmez ve balatalar diske değerek ses yapar .Sağ sol ani hızlanmalardan dolayı merkezkaç kuvveti yardımı ve diskin anlık sürtünmesi ile geri gelir ve ses kesilir. (çözüm:fren merkezi sökülüp o-ring contalar değiştirilecek.)
2. ihtimal:Ön teker fren merkezi; üzerinde lastik körük bulunan 2 adet saplama şeklindeki civatanın üzerinde serbest hareket eder.Eğer körük yırtılıp su ve toz girdi ve de paslandı ise hareket etmediğinde;pedala basma basıncı ile balatalar diske basar ama ayağınızı çektiğinizde kendini geri çekmez , diske sürtmeye devam eder ve sizin kulağınıza ses olarak gelir.(çözüm:saplama şeklindeki civatalar sökülüp paslar temizlenecek ve alıştırılarak yerine takılacak.Lastık körükler bulunabılırse degişecek)
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst