<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="edaghan" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
edaghan' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Umut,<br />
<br />
üstüne alınma... Sahibindendeki Land Cruiser'ların dizel araç (fotoğraflı) ilanı sayısı 39. bunlardan 150.000km'den üstündeki araç sayısı 15 (sahiplerinin verdiği km'ye göre baktım) ve sadece 2 tanesi offroad donanımına sahip. şimdi bu beniı düşündürüyor:<br />
<br />
- Toyota Land Cruiser alanlar dizel olsa da çok km yapmıyor, (15/39 --> %38'i çok kullanıyor)<br />
- Toyota Land Cruiser alanlar çok km yapıyor, ama çoğunluğu rektifiyeyi saklıyor,<br />
- Toyota Land Cruiser alanlardan offroad yapanlar o kadar memnun ki, aracını satmak istemiyorlar. (offroad oranı 2/15 --> %13)<br />
<br />
Aynı şekilde Disco 1 dizellere de baktım: 1998 ve altı Disco 1'lerde sadece 8 adet araç ilanı var. bunlardan 7'si 150.000km'nin üstünde... 8.si de 147.000'de ve offroad donanımlı. Bu 150.000'i devirmiş 7 aracın 3'ü offroad donanımlı ve rektifiye görmüş. Bu da demek ki, <br />
<br />
- Land Rover Discovery 1 300TDI kullananlar araçlarını seviyor ve sürekli kullanıyor, uzun KM yapıyor (7/8 --> %88'i çok kullanıyor)<br />
- Land Rover Discovery 1 300TDI hakikaten rektifiye istiyor ve sahiplerini bunu açıkgönüllülükle belirtiyor,<br />
- Land Rover Discovery 1 300TDI kullananıp offroad yapanlar araçlarını seviyor ve satmak istemiyor, (ilandaki offroad oranı 3/7 --> %43)<br />
<br />
Yorum size ait.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Engin anlamadım valla ne demek istediğini....Landcruiser'a neden döndü olay? hangi motorlusundan bahsediyoruz? 3.4 dizel? 4.2 dizel? 4.2 turbo dizel? mesela 3.4 turbo dizel iğrenç bir motormuş, ama düz dizel olanı 1.000.000 mil gidiyor...Konu 300 tdi. Ben orjinal km.li 300tdi örneklerini göstermek için Disco 1 örneği verdim. (Ha senin Discositin ilanı da vardı onu koymadım, o ayrı kategori ;D)</div>