Oto kontrol hizmeti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarkan72 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,230

tarkan72

Hayal etmek bilgiden daha önemlidir;AlbertEinstein
Yer
Beykoz
Arkadaşlar alacağınız arabayı servise götürmeden,ustaya göstermeden önce varsa sizden saklanan kusurları yakalamak anlamında sizinle şu hizmeti paylaşmak isterim;
Sigorta Bilgi Merkezinin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve Turkcell ile anlaşmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını ve eğer bir kazaya karıştılarsa kaza tespit tutanaklarının durumunu Turkcell 5664'e mesaj atarak sorgulayabiliyorlar.
HASAR GEÇMİŞİ SORGULAMA
HASAR yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, TURKCELL 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.
Diğer Sorgulama Şekilleri:
Şasi No ile sorgulama Motor No ile sorgulama
HASAR S VF35CWJZE1K515615 HASAR M MT34535353
KAZA BİLGİSİ SORGULAMA
Trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) sorgusu için: KAZA yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, TURKCELL 5664'e gönderin. Kazaya karışanların kusur oranları cebinize gelsin. Bu servis ile kazaya karışanların kusur oranlarını da öğrenebilirsiniz.
TC Kimlik No ile sorgulama TRAMER İhbar No ile sorgulama
KAZA 1000102930 KAZA 10125
POLİÇE BİLGİSİ SORGULAMA
Trafik ya da kasko poliçenizin yürürlükte olup olmadığını bu hizmet sayesinde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda poliçenizin ne zaman sona ereceğini ve trafik poliçenize uygulanmış hasarsızlık indirim oranını sorgulamak için: TRAFIK ya da KASKO yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, TURKCELL 5664'e gönderin. Araca ait poliçe bilgileri anında cebinize gelsin.
Şirket Kodu, Acente No, Poliçe No, Yenileme No ile sorgulama:
TRAFIK 002 1068 4640566 0
KASKO 002 1068 4640566 0
Şasi No ile sorgulama: Motor No ile sorgulama:
TRAFIK S CF6941083022 TRAFIK M 20CU7100
KASKO S CF6941083022 KASKO M 20CU7100

MAĞDUR BİLGİSİ SORGULAMA
Trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını öğrenmek için: MAGDUR yazın boşluk bırakın, TC Kimlik No'sunu yazın, TURKCELL 5664'e gönderin. Hasar işlemlerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlayan sigorta ve hasar dosya numara bilgisi cebinize gelsin.

BÜYÜK - küçük harf ayrımı yoktur, Plaka bitişik veya ayrı yazılabilir, Plaka il kodu iki hane olmalıdır.

HASAR yerine, HS KAZA yerine, KTT veya KZ TRAFIK yerine, TR
KASKO yerine, KS MAGDUR yerine, MAG yazabilirsiniz.

Servis Ücretleri:
Hasar servisi 7 SMS/14 kontör - Kaza servisi 5 SMS/10 kontör - Trafik servisi 5 SMS/10 kontör - Kasko servisi 5 SMS/10 kontör - Mağdur servisi 4 SMS/8 kontör

Şahsen benim almak üzere olduğum bir Mazda 3 te çok işime yaradı,servise gitmeme gerek kalmadı,plaka no verince şasi numarası ile yapılan kazalar ve tarihleri,bedelleri çıkıverdi ortalığa,vazgeçtim.Tavsiye ederim...Saygılar.

Etiketler

Ynt: Oto kontrol hizmeti

Paylaşım için teşekkürler ;) Ancak sistemin bana göre dezavantajları var ::smiley:

Kazadan sonra bir şekilde sigortayı devreye sokmadan yaptırırsa sorgulamada çıkmıyor.

Çok basit bir nedenden dolayı sigortadan yaptırılmış birşey varsa, hasarlı gözükebiliyor araç (başıma geldi).

Bir de yinede aracın yürürünün güvenilir bir usta tarafından bakılmasında fayda var bence :smiley:

Kesinlikle hak veriyorum,ama her arabayı servise veya ustaya götüremezsiniz,bunu o aşamadan önces için kullanabilirsiniz.Şahıs bu tarihten sonra plaka bendeydi dedi,ben eski plakasını da rica ettim ve hayrete düştüm.Bu asla iyice arabayı yıkatıp bir kaportacı ustasına,bir motor ustasına,yetkili servise gitmenizin yerini tutmaz ama zaman kazandırıcı bir adımdır,film çevrilip çevrilmediğini gösterebilir diyebiliriz.

bir de vodafone için numaraları olsaydı... denemek için 0532tramer no 000 gibi bir numaraya attım cevap gelmedi..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,787
Kaydolan Son Üyemiz
electrozirve

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR