Alfonse' Alıntı:[attachment=1][attachment=2]
[attachment=1]
Bazen bende kendimden şüphe ediyorum. Sahaflardan 1960 basımı teknik kitaplar felan bulup, resimlerine felan büyüteçle bakmaya çalışırdım lisede. İlk Oto haber yayın hayatına başladığında sırf bi yazarıyla tanışmak için İstanbula gitmiştim tek başıma lise 2 miydi 3 mü ne. Mesale elimde bi kitap var 1963 askeriye basımı. Üzerinde aynen "MOTÖRLÜ (Ü) ARAÇLARDA ELEKTRİK DONANIMI" yazıyor. 1990' larda (lisedeyim) 0 araçların katologlarındaki bg değerlerinin SAE Normumu, DIN normumu olduğunu öğrenmek için ithalatçıyı/üreticiyi arardım, santraldeki kız kime soracağını şaşırırdı. (Bilgi: Amerikalı' lar Sae normunda yazar Hp' yi. Avrupalı ve diğerlei Din normunda. Sae; motorun tezgahtaki beygir gücüdür, Din ise; dinanometre üzerinde ölçülen gerçek tekerlek gücü.) Yıllarca üreticiler ve ithalatçılar o kadar çok kandırdı ki tüketiciyi inanamazsın, ama zaten o tüketicin ilk yaptığı kılf taktırmaktı koltuklara kilim desenli veya aylarca koltuk naylonlarını (laylon!) sökmemekti. Akrabalara yaşlılara felan karlı havada lastik indirmeyi değil, şişirmek gerektiğini anlatana kadar canım çıkardı. İlk arabamla (lise sonda 66 ww) öyle testler yapmıştımki, artık iki lastik arasındaki 3ps farkı hissediyordum kullanırken. Fuzili işlerin adamıyım ben. Galiba şizofren felanımbeatrix' Alıntı:Alfonse; senden artık bayaa şüphelenmeye başladım..... :
Gizli bir kimliğin var gibi; piyasanın tanınmış ustalarından birimisin yoksa?? takılyorsun, yokluyorsun milleti.....!
Bu nasıl bir araştırma hırsı ve dayanağı olan bilgi cevheri....!?![]()
![]()
Bazen ağzım açık okuyorum yazdıklarını...
Bir çoğundanda çoğumuz gibi bir .....'ta anlamıyorum..... ;D ;D ;D
Resimlerine bakıyoruz işte......![]()
;D
5.9 bende beğeniyorum ama genel kanı gereksiz bi araç olduğu yönünde. Az olmasına rağmen sık sık arızaya geliyormuş servislerede. Bilgin olsun... Aklını çelmeyim. Amaaaaa... Olsa bende isterim, ne diyim.CEM50' Alıntı:alfonse teşekkürler hiç otomatik bir arabaya sahip olma şansım olmadı günün birinde bana veya bir başkasına
gerekli olacagını düşünerek verdigin bilgileri büyük bir merakla okuyorum
benimde gönlümde 5,9 GC yatıyor ama önce defender ve caravellayı satmam lazım yoksa yakında evden atacaklar!!!!!!