Otomatik Vitesi Boşa Atmak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,609
Ynt: Otomatik Vitesi Boşa Atmak?

evet sayın jeep34; mogzilla nında dediği gibi park etmeden önce N ye alıp elfreni çekildikten sonra P ye aldığımızda hiç ses yok .en iyisi böyle kullanmak herhalde.

Eski bir konuyu hortlatmak olacak ama birçok otomatik vites servisiyle konuştuğumda beklemelerde aracı boşa almanın şanzımanı yorulmaktan ve aşınmaktan kurtaracağını söylediler. 2 yıldır otomatik vites kullanıyorum ve tüm beklemelerde ışıklarda falan aracı boşa alırım, aracım 145 bin km.de ve hiç bir şanzıman sorunu yok. Honda.da D.den N.ye, N.den D.ye geçişlerde vites üzerindeki butona basmanız gerekmiyor, kullanıcı aracını rahatça boşa alsın diye bu şekilde dizayn etmişler.

Otomatik şanzımanda en önemli konu yağ bence, aracın orjinal şanzıman yağını kullanmak, düzenli olarak şanzıman yağı ve şanzıman yağ filtresini değiştirmek sorunsuz otomatik şanzımanın sırrı olsa gerek.

cherokee lerde de benzer bir geçiş söz konusu .butona basmadan boşa ve d ye rahatça geçiriyorsun ayrıca yüksek hızda motor devri aracın hızına bağlı olarak yüksek devirde kaldığından bir sorun olmayacağa benziyor.

arkdaşlar bu konuyla ilgili ben de çok tartışmalarda bulundum.bende şu an Th400 otomatik şanzımanı kullanıyorum.bu aracı akrabamdan almıştım ve akrabam bu aracı 1995 te topladı.kendi pikabı olan 1982 chevy ten Th400 ü taktı.2004 te ben aldım.ve boşa çok aldım.offroad yaptım zorladım.şanzımanda hala bir şey yok allaha çok şükür:D

Konuyla ilgisi yok ama bu çok güzel,

"2 liters is a drink size, not an engine;V8 Power: No bottle, all throttle!"

Saolasın CJ7V8 ;D

bi gerçeği de unutmamak gerek Avrupanın 2.0 litre motorları, Amerikanın V8 4.0 litre motorlarıyla nerdeyse aynı performansı veriyor, özellikle eski amerikanlar oldukça verimsiz, Avrupalı üreticiler litre başına 100 HP güç çıkarırken, Amerikan motorları 50-60 Hp lerde, mesela Disco I V8 litre başına 184/3.9 =47HP

doğrudur ama kesinlikle bir amerikan motoru kadar sağlam olamaz avrupa motoru ,özellikle GM se motor.

Benim kırdığım biriki otomatik şanzımandan sonra edindiğim deneyimler şöyle

yolda giderken boşa atıp tekrar d ye takarken gaz vermeyin biraz bekleyip öle almasını sağlayın zararı balatalara oluyor

ama gaz verip taktığınızda şanzımana aşırı yük bindiriyor ...

uzun beklemelerde n ye alın

en zararlısı dururken gaz verip d ye takmak yada d de iken frene basarak aynı anda gaz vermek hızlı kalkış için yada bi yokuşta frene basmayarak gaz ile hızınızı sabitleyip beklemek

mutlaka 10 000 km bakımlarınızda şanzımanınızı kontrol ettirin ara ara yağını komple yenileyin

y

yol' Alıntı:
Ben de otomatik kullanıyorum ve vitesi boşa almayı kesinlikle tavsiye etmem. Boşa aldıktan sonra tekrar vitese taktığınızda hem sistemin kafası karışacak hem de şanzımana aniden büyük bir yük binecek ve zaten çok hassas olan hidrolik sistemin ömrünü kısaltacaktır... Ayrıca otomatik vitesli araçlar sadece trafikte ve bekleme yaparken (rolantiyi zorladığı için) fazla yakar. Yolda giderken manuel vitesli araçlara göre yakıt sarfiyatı daha düşüktür.

Hareket halindeyken vitesi boşa atmanın zaten bir mantığı yok..Ama boşa atıp tekrar D ye alırsanız sistemin hangi vitesi seçeçeğini bilmesi lazım..
Ben boşa atma işlemini sevmememe rağmen denemişimdir ;D G. Cherokee Hareket halinde N ye alınınca devir 0 a inmiyor belirli bir noktada bekliyor..D ye alıncada sarsıntı olmadan devam :smiley:
Bmw otomobilde ise aynı işlemde devir 0 a iniyor ama D ye alınınca sorunsuz vitesini bulup gidiyor..

Ama bunu yapmanın hiç bir mantığı olamaz ...

Birde akıllı (AGS) otomatik şanzımanlı araçlar dur-kalk tarfiğinde ,eğer düz yolda iseniz 2. vitesle kalkıyor ..(Benzin tasarrufu)

sırasız LPG sisteminiz varsa boşa atılan otomatik vites gibisi yok :smiley: hiçbir sorun yaşamadım. ancak motor freni için zaten viteste gitmek şart özellikle ağırlık merkezi yüksekte dengesiz arazi araçlarında.

bi dedikodu da benden: çok müstesna bir ot .şnz. ustasının tavsiyesidir bu tip şanzımanla kaldırıma çıkmayın der.(e200 için söylenmişti)

ALİ KEMAL' Alıntı:
bi dedikodu da benden: çok müstesna bir ot .şnz. ustasının tavsiyesidir bu tip şanzımanla kaldırıma çıkmayın der.(e200 için söylenmişti)

Biz kaldırıma çıkmıyoruz !! Off-Road yapıyoruz :D ...Yandık o zaman....

kaldırıma çıkma derken doğru söylemiş ...

çünkü lastiği kaldırıma dayayıp gaza bastığında atlama gerçekleşene kadar balatalar kaçırıyor ama bu römork çekerken dik bi yokuştan tırmanırken vs vs içinde geçerli ne yapmak lazım ?

aldırmayıp dibine kadar en sağdaki pedala basmaya devam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR