<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="airboat" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
airboat' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Doğan'cığım merhaba,<br />
Yaşım icabı(65) samimi hitabımı affet.Karavancılık konusunda oldukca deneyimlisiniz.<br />
<br />
Tüm yazılarınızı okudum.Başım darda kaldığında yol göstericim olsun diye kaydettim.<br />
<br />
Formun bu bölümündeki size gelen sorularda dahil.Kırkından sonra azanı ....paklar sözünü bile düşünmeden yaşamayı kucaklıyorum.<br />
<br />
Tüm formu inceleyip değerlendirdim,sonuçda Karavan sahibi olmaya karar verdim!Aracım Fiat Doblo 1910CC 2007 model,2010 kasımında<br />
TSEK belgeli ceki demiri taktırdım.<br />
<br />
Karavana sıra geldiğinde -Sahibinden-çok araştırdım.Ben beğendim,bütce yetmedi,uygun fiyatlı derken satıldı.Başkası olur dedim.<br />
<br />
Elim ahşap işlemeye yatkın olduğu için kendim yapayım dedim.GLEN-L sitesinden 5,5mt Ardıç kotlu proje siparişi verdim.10 güne gelir.<br />
Ama yazınızda sözünü ettiğiniz 1991 CAN 4.30mt karavan beni ikilemde bıraktı.Aynı model ve marka, çok az kullanılmış yada hiç kullanılmamış buldum.<br />
Akma,kokma,çürüme göremedim.<br />
<br />
İkilemimi gidermekte amcanıza yardımcı olursanız sevinirim.<br />
Başarılar dileğimle.<br />
<br />
Seyfettin
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
<br />
Sevgili Seyfettin Ağabey,<br />
<br />
Sipariş ettiğiniz karavan planını inceledeim.(sanırım bu : http://www.glen-l.com/campers/juniper.html) İlk dikkatimi çeken karavanın 240 cm'ye yaklaşan genişiliği oldu. Planda belki tadilat yapılabilir ancak bu haliyle Türkiye şartlarında kullanımı zorlaştıracak bir ölçüsü olduğunu söyleyebilirim.<br />
<br />
Karavan yapımı konusunda benim düşüncelerimin biraz daha tutucu olduğunu söyleyebilirim. Camper diye tabir edilen panelvan içini karavana dönüştürme projelerinde tatmin edici sonuçlara ulaşmak mümkün görünüyor. Ancak bunun dışında gövdesini imal ederek yapılan çekme ya da motor karavanlarda hem teknik hem de estetik zaafiyetleri giderebilmenin çok zor olduğunu düşünüyorum. Böyle bir imalatı yapan kişi 2. ya da 3. kez karavan yapıyor olsa ilkinden çok daha iyisini yapabileceğini kabul etmek gerekir. Zaten çok zaman alan bu tip hobi çalışmalarnıı bir kaç kez yapmak ise bence imkansız. Sizin elinizde plan olacağı için sonuçta güzel bir ürün çıkma olasılığı daha yüksektir. Ama yine de benim naçizane önerim hazır bir karavan alıp kullanmanız yönünde. Şunu da çok net olarak eklemek isterim ki hazır karavanı aldıktan sonra bile içinde yapabileceğiniz onlarca proje bulabilirsiniz. Eğer bir şeyler üretmekten hoşlandığınız için karavan yapmayı aklınızdan geçiriyorsanız bu anlattığım işler size yeter de artar emin olun.<br />
<br />
Bahsettiğiniz Can karavan çok konforlu ve estetik görünmese de (sonraki karavanları alınca bana öyle gelmişti), benim aklımda sağlam ve az sorun çıkaran bir karavan olarak yer tuttu. İçinde duş tuvalet kabini olması da önemli bir özellik zira tuvaletsiz karavan sıkıntılı olabiliyor. İlk yazımda da bahsettiğim gibi yüklemeye karşı daha hassas olduğunu da akıldan çıkarmamakta fayda var. Eğer karavanın durumu dediğiniz gibi iyi ise ciddi olarak düşünebilirsiniz.<br />
<br />
Emeklilklerini," önceki dönem alışkanlıkları" içinde geçiren pek çok tanıdığımdan insandan sonra karavancılık konusunda adım atma cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.<br />
Siz bu cesareti gösterdikten sonra ben kardeşinize de elden gelen yardımı yapmak düşer. Her türlü sorunuzu iletmekten çekinmeyin lütfen. Sanıyorum siz de Ankara'da ikamet ediyorsunuz. Uygun zamanda tanışmak isterim. (Tel : 0312 4100365)<br />
<br />
Selamlar, herşey gönlünüzce olsun.<br />
<br />
Doğan</div>