Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,216

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Arkadaşlar Oymapınar HES gölünde 8 km lik bir kanyon oldugu ve kano ile günü birlik geziler yapıla bildiğini gölün işletmecisinden öğrendim. Gerçe gölde şu an kano yok ama kendi kano su olanlar için denemeye deger oldugunu düşünüyorum.
Saygılar.

DSC_0286.jpg

DSC_0284.jpg

DSC_0323.jpg

DSC_0277.jpg

Etiketler

Ynt: Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi

Bir yönden haklı olduğunuzu düşünüyorumi bir yöndende böylesinin daha iyi oldugunu. Çünkü bir yerin tanıtımı nekadar yapılırsa, orası o kadar kirlenip bozuluyor malesef. Belki bazı doğal güzelliklerimiz gizli kalmalı.

Bu arada Como Adası italyadaydı sanırım ?

Haklısınız çünkü korumasını bilmiyoruz. Yakıp-yıkıp -yokederiz....

Evet İtalya'da....

Malesef insanılarımız buldukları tüm doğal güzelliklere, kültür varlıklarına maddi bir kaynak olarak bakıyor. Tamam bunlardan faydalanılmalı ama gerekli önlemler ve yaptırımlar alınarak olmalı bu. Arkeolojide tarihi eserleri korumanın en iyi yolu onları toprak altından çıkartmamaktır derler. Bu işte de öyle olmalı. Eger koruyamıyorsan bırak doğa korusun.Bu yüzden bildiğim bir çok doğal cenneti kimseye söylemiyorum. Belki bencillik gibi gelecek ama. bence çok farklı.

Duydunuzmu bilmem Mersin Limonluda Lamas Kanyonu var. Burası gerçekten doğa harikası bir yer. Birde şimdi ki halini görün isterseniz. O kadar kirletilmes,ne rağmen hala çok güzel. Ekoloji bölümünde LAMA KANYONU ÖLÜYOR adlı başlıgımda resimlerini görebilirsiniz.

Bu arada dalgıçsınız galiba. Kaldım tek yıldızda ben bir türlü fırsat blamıyorum işlerimin yogunlugundan.

Dünya'nın en meşhur gölü olan Como Gölü,bu sıralar okumakta olduğum Parma Manastırı'nda sık sık geçiyor.Beni pek sarmadığından biraz uzadı ama..Como Adası demeniz ilgimi çekti ve bugüne kadar hep Como Gölü'nü duymuştum ama adayı duymamıştım.Netten şöyle bir araştırma yaptım ve adayla ilgili bir bilgi yok.Yani Como Adası diye bir ada yok arkadaşlar bilginize.Como Adası yazıldığında bir bu sayfa çıkıyor,bir de facebook 'ta bir oyun sayfası ki,facebook'taki o sayfada yazım yanlışı yapmışlar,Comodo Adası yazacaklarına Como Adası yazmışlar.Bilginize :smiley:
Daha önce de Como Gölü fotoğrafları görmüş olsam da,bu konu ile ilgili olarak nette bir araştırma yapmak istiyordum zaten.Böylece günün araştırmasını da yapmış oldum sayenizde.Nefis manzaralar var Como Gölü ile ilgili.Bir de bir gazete haberinin beni gülümseten bir bölümünü aktarayım :

Hollywood ünlülerinden aktör George Clooney, iki yıldır Como sakini olarak yaşamını sürdürüyor. Göl kıyısına muhteşem bir villa yaptıran oyuncu, sempatik davranışları ve halka gösterdiği yakınlıktan dolayı Como’lular tarafından giderek daha fazla seviliyor. Clooney, başlangıçta villasınının önüne ‘özel plaj’ yaptırmaya kalkışmak gibi bir hataya düşmüş.Göllerini korumak söz konusu olunca pek ‘şahinleşen’ nazik Como’lular’dan öyle bir tepki gelmiş ki, Clooney halka hitaben bir mektup yazıp özür dileyerek projesinden vazgeçmek zorunda kalmış. Como’lular, ünlü oyuncuya bölgede bulunduğu sırada her an çarşı-pazarda rastlamanın mümkün olduğunu söylüyor. Yaşlı kadınların ellerindeki eşyaları evlerine kadar taşıyan ve sık sık göl kıyısındaki yaşlılar yurdunu ziyaret eden Clooney halkın gönlünü kazanmayı başarmış.

Linkini de vereyim hatta :

http://www.stargazete.com/pazar/dunyanin-en-unlu-golu-como-haber-39713.htm

Birkaç link vereceğim,siz benim kadar çok vakit harcamamış olacaksınız böylece.İlk linkte çok sayıda fotoğraf var.İkincisinde ise Como Gölü'ne gidecekler için faydalı bilgiler.Görmek istediğim yerlerdendir,inşallah birgün gidebilirim ben de ;D

http://acupofcaffein.blogspot.com/2008/10/como-gl.html

http://www.uzaklar.com/lago-di-como-italya/

Biraz da ansiklopedik bilgi:İtalya'nın kuzeyinde bulunan balık dolu bir göldür. En derin noktası 425m derinliğindedir.

Como Gölü 146 km² yüzölçümüne sahiptir ve 51km uzunluğundadır. İtalyanın 3. büyük gölüdür.

meseregan' Alıntı:
Umarım Ülkemizin bu doğal güzellikleri daha çok insan tarafından bilinir ve korunur.

Bunun için bilinç,bilinç içinde eğitim şart :smiley:Ama bu sadece akademik eğitimle değil tabi,ilk eğitim evde,çevremizde başlıyor.Ağaç yaş iken eğilir atasözünü unutmayalım ve çocukların söylenden çok yapılanı taklit etmekten hoşlandıklarını unutmamalıyız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,962
Kaydolan Son Üyemiz
seydabilir

Çevrimiçi üyeler