pajero 3.2 dakar vergisi hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimmmar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,742

mimmmar

Yeni Üye
Merhaba. 2008 model bir pajero 3.2 dakar almak istiyorum. Ancak vergisi beni düşündürüyor. Vergi listesinde gördüğüm kadarıyla 5750 TL yıllık vergi çıkıyor senelik. Ama bir galeri bir alt kategoriden ödeyebiiyorsun gibi birşey söyledi. O şekilde olursa alacağım.
Bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum, eğer bana bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: pajero 3.2 dakar vergisi hakkında

Selam,

Aracınızın kasko değeri ödediğiniz verginin % 5 ini geçiyorsa vergiyi bir alt tarifeden ödüyosunuz.

Bu işlemi sigorta acentenizden alacağınız bir dilekçeyi vergi dairesine ibraz ederak hallediyorsunuz.

http://www.alomaliye.com/2004_mtv_kasko.htm

Merhaba,

Ben de aynı sizin almak istediğiniz gibi 2008 Pajero var. ( Siyah renk )
Vergisini bir alt dilimden ödüyorum bu sene. Senelik tutar 3.750 TL.
Seneye eğer kasko değerlerini fazla arttırmazlar ise 4 yaş diliminden dolayı 3.450 TL gibi bir MTV çıkacak.

Selamlar

Bilgi için teşekkür ederim. Sanırım buradasınız. Kullanıcısı olarak size birkaç soru sorsam umarım cevaplarsınız. Bu aracın ekonomi kullanımında değil de standart kullanımda şehir içi ve dışı yakıt verileri nasıldır. Yani ben köprü trafiği de çekiyorum ama 15,20 km trafiksiz de gidiyorum. Dolayısı ile bu önemli. İkinci konu kaskosu ne kadar. Ve son olarak gücü sizi tatmin ediyormu. Yani 100000 liralık araba ile kırmızıda ışıktan kalkarken biraz olsun ivme yaşamak isterim yani spor araba gibi olmasa da en azından altımdaki gücü hissetmeliyim. Arazi kabiliyetlerini falan sormuyorum çünki ben de pajero kullanııcısıyım benim pinin bile mükemmele yakın ki bu umarım çok iyidir. 2010 ile 2008 arasında fark varmı? Yani vaktinizi alacak ama bana artı ve eksileri hakkında bilgi verebilirseniz bu hafta muhtemelen alacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Bu arada vergi konusunda ben bir hesaplama yaptım şu anda %5 lik kısma çok yakın duruyor. Seneye eğer MTV de artış olmaz ve kasko değeri düşmezse (ki zannetmiyorum,) sadece 60 TL fark yüzünden 3400 yerine 5130 tl ödenecek. Yani beddua gibi olacak ama bu durumda inşallah MTV ye zam gelir diyesi geliyor insanın. Yoksa 2000 TL ye yakın fazladan para ödeecek pajero sahipleri ve muhtemelen ben de ...

Tekrardan merhaba,

Ben de İstanbul içinde günde 30-35 km yapıyorum, dur kalk trafikte. Yaklaşık 13,3 lt/100km ortalamam var. Köprü trafiği olursa 15lt'ye kadar çıkabilir. Bence sizde 13lt civarında kalırsınız. Kasko değeri 3000 TL gibi ama eski arabanızdan hasarsızlık indiriminiz var ise devredersiniz. Artık sigorta şirketleri araç modeli ve kullanıcıya göre detaylı prim hesabı yaptıklarından çok değişiyor ama Pajero'ların genel de hasar istatistiği pek olmadığından prim yüzdeleri düşük.
Işıkta kalkıştan sorun yaşamazsınız. 13sn gibi 0-100km çıkışı var. Otomatik olduğu için diğer çoğu sürücü viteslerle uğraşırken otomatik şanzıman hızlı vites değiştirmesi ile sorun yaşatmıyor.
Arazi kabiliyeti sizin de tahmin ettiğiniz gibi gayet iyi. Gerçi ben daha çok karda denedim ama Terrano ve Pathfinder ikilisinden iyiydi.
2010 modeller 170HP yerine 200HP , şanzıman,turbo ve enjektörler farklı. Diğer her şey aynı .Motor da aynı 4M41 kodlu uzun senelerdir denenmiş 3.2lt Did.
Pajero'dan tek şikayet motorun seslli , tıkırtılı çalışması. Bunu izolasyon eksikliğine bağlayan da var ama bence ana sorun 3200cm3 gibi bir hacimde 4 silindirli olması. Alman ya da İngiliz rakipler 3.000cc. civarında 6 veya 8 silindir yapıyor; bu da titreşimi ve sesi azaltıyor. 800cc'lik her silindirin patlaması az bir ses çıkarmıyor. Bu tek silindir hacmi ile dünyada Pajero 2. veya 3. ama bu iyi bir şey mi tartışılır.
MTV tutarları Yeniden Değerleme Oranı'na bağlı olduğu için yaklaşık %7 artacak bu sene; o yüzden bence kurtaracağız ama hesabınız doğru, ben de merakla bekliyorum sonucu.

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri