Pajero Bilgisiz :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SolakSelim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,470
Ynt: Pajero Bilgisiz :(

pancarmotorcu' Alıntı:
dik iniş ve çıkışlarda 1. vites ve 2. vites seçenegini kullnırsanız motor fireniyle inersiniz balatalara yük binmez ve daha emniyetli bir iniş olur

sağolun hasan bey teşekkür ederim. bütün sorularıma bu site ve sizler cevap verdiniz çok teşekkür ederim. bi de şu yakıt konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

Etiketler

Barboros beyin dedigi gibi, benzinde 700 krş. civarı,lpg de ise 400 krş civarı yakar. ilandaki aracı inceledim ,çok özellikli bir araç km dogru ve araç boyanmamışsa((,bana göre boyalı gibi duruyor)) fiyat olarak çok iyi ucuz bir araç

başka ilanları incelediğimde 3.5 benzinli kullananlar 50 krş yakıyor diyorlar. nasıl oluyor anlamadım? ??? motor hacmi daha düşük olan bir araç daha az benzin yakmaz mı? ya da ben mi yanlış biliyorum?

SolakSelim' Alıntı:
başka ilanları incelediğimde 3.5 benzinli kullananlar 50 krş yakıyor diyorlar. nasıl oluyor anlamadım? ??? motor hacmi daha düşük olan bir araç daha az benzin yakmaz mı? ya da ben mi yanlış biliyorum?
muhtemel lpg tüketim değerleriyle karıştırıyorunuzdur

bsayil' Alıntı:
muhtemel lpg tüketim değerleriyle karıştırıyorunuzdur

yok efendim bilakis o şekilde kandırabilirler diye sadece benzinli araçlara baktım. isterseniz bir örnek verebilirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-pajero-saglam-konforlu-guclu-sorunsuz/detay

Hocam yine sen bilirsin ama, bu fiyata bu arabayı almak yerine discovery ya da cherokee baksan bence daha iyi, üstelik aynı fiyata 2000 model bile bulabilirsin disco... Yada daha ucuz fiyatlara vitara bulabilirsin...

gaza hiç dokunmadığını varsayıyorum arkadaşın belki çok uygun şartlarda bir kere denk gelmiştir ben de önceden galloper vardı aynı özelliklere sahip iki araçtır galloper pajeronun kopyasıdır 1 e 1 bahsi geçen değerlere hiç yaklaşamadım o aracımda da lpg yoktu sadece benzinle kullanırdım aracın ağırlığınıda göz önünde bulundurursanız sizde pek mümkün olamıyacağına kendinizi ikna edersiniz binekaraçlar bile 300 krş civarında tüketiyorlar artık günümüzde

lpg sistemleri artık çok gelişti bence yapmak ulaşmak istediğiniz noktyıseçip yakıta takılmadan tercihinizi yapın dediğiniz değerlerde tüketen bir jip biraz zor 1,6 motorlu suzukı ıle ben 350 krş un altına düşemedimbunu da hatırlatmak isterim

arkadaşlar benim tahminim 500 kuruştu en fazla. 700 krşu görünce afalladım bir an. o zaman en iyisi dediğiniz gibi sürekli lgp kullanmak yani 30-40 liralık bi benzini yedek olarak bulundurup sürekli lgp ile kullanmak.lpgde performansta herhangi bir düşüklük oluyo mu acaba?

Hocam yine sen bilirsin ama, bu fiyata bu arabayı almak yerine discovery ya da cherokee baksan bence daha iyi, üstelik aynı fiyata 2000 model bile bulabilirsin disco... Yada daha ucuz fiyatlara vitara bulabilirsin...

Vitara'ya sözüm yok ama bence ilandaki araba discovery ya da cherookee'den daha ekonomik olabilir, arıza potansiyeli açısından. Yakıtını bilmiyorum tabi.

olasiliksiz' Alıntı:
Vitara'ya sözüm yok ama bence ilandaki araba discovery ya da cherookee'den daha ekonomik olabilir, arıza potansiyeli açısından. Yakıtını bilmiyorum tabi.
araçta bi sorun yoksa arıza olasılığı diğer araçlara göretabi daha az ama yakıt bu mertebede gezer

lpg v6 makinada performansa yapacağı etkiyi hissetmezsiniz ;D
yüksek rakımlar hariç

lpg v6 makinada performansa yapacağı etkiyi hissetmezsiniz Grin
yüksek rakımlar hariç

Ben 2.0lt lik motorda da lpg'nin performansa etkisini hissetmiyorum. Benzinle nasıldı ise lpg ile de öyle. O sorun galiba 1.4lt gibi çok küçük motorlarda var.

olasiliksiz' Alıntı:
Ben 2.0lt lik motorda da lpg'nin performansa etkisini hissetmiyorum. Benzinle nasıldı ise lpg ile de öyle. O sorun galiba 1.4lt gibi çok küçük motorlarda var.
sanırım 1,4 1,6 motorlarda çıkıyor ortaya bide teknoloji çok gelişti artık sorun yaşatmıyor

SolakSelim' Alıntı:

Araç uzun yolda 500 krş yakıyormuş, büyük motorlu bir araç için normal sayılır ( bence fazla bile ) bu sarfiyat...

Arkadaşlar 500 kuruş 5 TL demek oluyor :eek: Şu tüketim konusunda kuruşlardan kurtulsak da 100 km'deki lt açısından tüketim değerlerini versek daha iyi olmaz mı?
Benim kafam karışıyor :-\

Sorunsuzluk konusuna gelince, Japon araçları Avrupa ve Amerikan'lara göre daha sorunsuz araçlardır, aynı paraya tabii ki bir Jeep veya LR Disco da alınabilir tercih sizin. Bu araçların hepsi ayrı bir ekol.

Düzgün kullanırsanız otomatik vites arazide sorun olmaz hatta trafikte de sizi rahat ettirir.

Ancak ben LPG'li bir araç yerine dizeli tork avantajı nedeniyle tercih ederdim. Aynı fiyatlara 2000-2006 arası L200'ler bulabilirsiniz.

Fiyat olarak aynı aralıkta değil ve bütçemi aşsa da benim gönlümdeki aslan da budur :smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-pajero-ozel-birsey-2001-sport-gls/detay

Evet haklısınız kuruş hakkında :D . Ama ilanda öyle yazdığı için hiç dikkat etmeden yazdım. Selamlar...

olasiliksiz' Alıntı:

evet bende bana sanayiyi unutturacak bir araç istediğim için ailem kalabalık olduğu için pajero da karar kıldım. ve alabileceğim en üst nokta bu malesef :smiley:

CİNCİN' Alıntı:
Arkadaşlar 500 kuruş 5 TL demek oluyor :eek: Şu tüketim konusunda kuruşlardan kurtulsak da 100 km'deki lt açısından tüketim değerlerini versek daha iyi olmaz mı?
Benim kafam karışıyor :-\

Sorunsuzluk konusuna gelince, Japon araçları Avrupa ve Amerikan'lara göre daha sorunsuz araçlardır, aynı paraya tabii ki bir Jeep veya LR Disco da alınabilir tercih sizin. Bu araçların hepsi ayrı bir ekol.

Düzgün kullanırsanız otomatik vites arazide sorun olmaz hatta trafikte de sizi rahat ettirir.

Ancak ben LPG'li bir araç yerine dizeli tork avantajı nedeniyle tercih ederdim. Aynı fiyatlara 2000-2006 arası L200'ler bulabilirsiniz.

Fiyat olarak aynı aralıkta değil ve bütçemi aşsa da benim gönlümdeki aslan da budur :smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-pajero-ozel-birsey-2001-sport-gls/detay

ilana baktım harika bir araç ama benim için bir hayal olarak kalır :smiley: otomatik vites o yüzden tercihim zaten.amerika'da ve avrupada yapılan off-roadlarda bakıyorum araçların büyük çoğunluğu otomatik vites. arazide avantaj yada kolaylık sağlamasa bu adamlar manuel kullanır.paraları mı yok yani :smiley:

byseyyah' Alıntı:
Araç uzun yolda 500 krş yakıyormuş, büyük motorlu bir araç için normal sayılır ( bence fazla bile ) bu sarfiyat...

birazdan yakıt değerleri üzerini bulup paylaşıcam.ordan yardımcı olursanız sevinirim.
olasiliksiz' Alıntı:

çok teşekkür ederim.sağolun.
bsayil' Alıntı:
araçta bi sorun yoksa arıza olasılığı diğer araçlara göretabi daha az ama yakıt bu mertebede gezer

lpg v6 makinada performansa yapacağı etkiyi hissetmezsiniz ;D
yüksek rakımlar hariç

sağolun teşekkür ederim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR