Pajero Lastik Tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lazona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,484

lazona

Yeni Üye
Yer
Ankara
Arkadaşlar Merhaba;
'96 model 2.8 TD Pajero aracıma üzerindeki mevcut lastiklerin yamulması/tel koparması sebebi ve uzun yola çıkmam gerektiği için bir kaç güne kadar lastik alacağım;
Karadeniz iklimine uygun ve %60-70 asfalta kullanacağım, arada çamur/yol dışı kullanıma uygun AT lastik düşünüyorum bu sebeple COOPER marka A/T3 tavsiye edermisiniz..? http://www.cooperlastikleri.com/index.php/index/products?brandid=1# İlgili lastiğin yağmur/kar/çamur/asfalt-ses üzerindeki başarısı hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim..?
Aracın henüz ilk kez lastiklerini değiştirecem, üzerinde mevcut 225 55 16 lastik var, emin olmamakla birlikte orjinalde 15 jant ve ebatların 265 70 15 olduğu biliyorum (herhangi bir yükseltme yapılmamış) buna istinaden araca 265 75 16 (geniş ve yüksek lastik istediğim için) lastik takmam uygun olurmu? (''70 - 75'' ilgili değerler bu araç üzerinde ne gibi bir olumsuzluk yaratır)
Yine COOPER a özgü ST, STT, S/T-C, ATR lastiklerden herhangi biri alternatif olarak kullanım amacıma yönelik ihtiyaçlarımı karşılayabilirmi veya başka marka-model önerebileceğiniz sağlam, her mevsim kullanabileceğim lastik tavsiye edebilirmisiniz..?
Aslında daha çok agresif görünüme ve büyük ebatlara sahip olduğu için MT lastik düşünüyordum ancak asfalt kullanımına (ses,fren ve tutunma açısından) uygun olmadığını çeşitli kaynaklardan öğrendiğim için sizden de fikirlerinizi almak istiyorum..
İlginize şimdiden çok teşekkür ederim..

Etiketler

Ynt: Pajero Lastik Tavsiye

Merhaba sizin kullanacaginiz asfalt %60-70 ise A/T daha uygundur.
M/T cok guzel havali gorunur arazi ve camur da cok iyidir.
Asfaltta tutunmasi zayiftir,konforu pek yoktur.Ikinci araclara takilmasi onerilir.

ilginiz için cok teşekkur ederim, belirtiginiz lastiklerede bakacam, cooper a/t3 veya s/t hakkinda uygunluk acisindan fikirlerinizi ogrenebilirmiyim? daha oncede belirtigim uzere yanak yuksekligini 70 den 75 yukseltmeyi dusunuyorum bu araca herhangi bir sakincasi olurmu? maks ne kadar yukseltemem gerekir?

Ustalarin ve teknik adamlarin tavsiyesi lastik ebadinda %3 ten fazla oynamanin yanlis oldugu yonunde.
Siz yine de tanidik bir lastikcide imkaniniz varsa camurluga surtermi surtmezmi bir kontrol ettirin.
Bu arada araciniz saglam ve maharetli bir aractir.Maksimum 33 inche kadar lastik takilabilir.
Aracin alt yapisi buna musait ve herhangi bir oynama yapmadan ust sinir bu diye biliyorum.
Yine de bilenlere sormaniz daha dogru.Ilfer otoya bir telefon ederseniz yardimci olacaklarini saniyorum.

Teşekkür ederim ttogan;
Konuya ilişkin İlfer Otoyla henüz görüşemedim, öncesinde iki lastik arasında kaldığımı belirtmek isterim..

1) BFGoodrich All terrain T/A KO http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=BFGoodrich&tireModel=All-Terrain+T%2FA+KO
2) COOPER A/T3 http://www.coopertires.com.au/index.php?page=tyres&tyre_id=14

Tecrübeleriniz doğrultusunda yaz kış sürekli kullanabileceğim sağlam, gösterişli ve güvenli bir lastik tavsiyesinde bulunabilirmisiniz..? Ayrıca önümüzdeki hafta Ankara ya yolculuk yapıcam, malum kötü hava şartlarına bağlı olarak yanlış lastik seçimi yüzünden yolda kalmak veya kazaya sebebiyet vermek istemiyorum, bu sebeple önerileriniz benim için çok önemli. İlginize teşekkürler

Tekrar merhaba,Galloper'da Bridgestone kullaniyorum,Terrano'da BF Goodrich.
Her ikiside A/T ikisinin de yol performansindan memnunum.
Daha onceki arazi araclarimda Good Year Wrangler kullaniyordum.
Sifir bir Vitara almistim Bridgestone'lu 1998 de ozaman pek memnun kalmadim.
Simdi BF lerden arazide ve karda daha fazla memnunum.
Galloper'in degisimi yaklasti,lastikleri BF ye dondurucem.
Birazda buyutmek istiyorum ama yakit artacak,dusunduruyor dogrusu.
Desenleri hemen hemen ayni ama BF de hem omur uzun hem yoldisi daha basarili.
Cooper daha once kullanmadim,yorum yapamam.
Galloper Pajero yakin alt yapidadir,forumlardan gordugume gore BF tercih ediliyor.
Sahsi fikirlerim ve tecrubelerimdir,umarim faydasi olur.

yokohama geolandar at gs012 galiba. Bence bunu da değerlendirin. Ben kendi aracımın lastik değişiminde alacağım lastik bu.

Tecrübeleriniz doğrultusunda yaz kış sürekli kullanabileceğim sağlam, gösterişli ve güvenli bir lastik tavsiyesinde bulunabilirmisiniz..?

Her kış aynı değil. Sizinki erzurumun kışı gibiyse kesinlikle AT düşünmeyin, normal kışlık lastik bakın. Sebebi burada: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94171.msg1217811#msg1217811 (aynı şeyleri tekrar yazmamak için)

İlginize çok teşekkür ederim, burada erzurum kadar kış çetin geçmiyor ve orası kadar soğuk olmuyor. Dolayisiyla buzlanma erzuruma istinaden cok az. Onumuzdeki hafta ankara ya gidecegim icin ve yol boyu buzlanma olabilecigi dusuncesiyle endiseliyim sadece (yaklasik 850km)

Bu arada 265 * 75 * 16 / taban ve yuseklik olarak 32' lik lastiğemi denk geliyor tam olarak, (bunun bir hesaplama yontemi varmidir) lastikleri daha once de belirttigim uzere optimum buyuk ebadta takmak istiyorum, sanirim 33' lastikler yukseltme yapilmadan bu araclara takilamiyor, 32'dusunuyorum..

Maksimum 33,oynanma yapmadan diye okumustum.
32 emniyet payi birakmak olur ki cok mantikli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR