peki 29" e Yaris Bisikleti lastik ve boynuzlari ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pintim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,874

pintim

Yeni Üye
Simdiden "antika" sorularim icin ozur dilerim.

Uzun yolda kullanilacak veya sehir icinde ( duzgun yollarda ) ulasim icin kullanilacak bir bisiklet olarak Trek Mamba veya Corratec Super Bow Fun bisikletlerine, yaris bisikletlerindeki veya yol bisikletlerindeki ince lastikleri ( sanirim 26" takamayiz ? )taksak nasil bir performans aliriz ?

Bu bisiklet TREK 3.1 Yarış Bisikleti ( netten rasgele sectim )gayet guzel fakat biraz tuzlu bir fiyati var. Ben bu bisiklet ile yukarida yazdigim bisikletler arasinda yukarida yazdigim sartlar altinda bir secim yapmak istesem bunu secmek fiyati yuzunden cok guc.

TREK 3.1 Yarış Bisikleti bisikletini cok isterim fakat Trek Mamba ve Corratec Super Bow Fun'a kiyasla benim icin onem arz eden bir fark goremedim ( cehaletim yuzunden )

Uzun sozun kisasi;
1)

A ) Trek Mamba veya Corratec Super Bow Fun bisikletlerine yaris bisikletlerindeki ince lastiklerden takabilir miyim ? Yani teknik olarak mumkun mu ?

B ) Takabiliyorsak nasil bir performans aliriz ?

2 ) Yaris bisikletlerindeki gibi ( TREK 3.1 Yarış Bisikleti ) boynuzlardan Trek Mamba veya Corratec Super Bow Fun tipindeki bisikletlere montaj yapip kullanimi mumkun mu ?

3 ) Son olarak yaris bisikletlerinde tipki siradan bir bisikletteki gibi bir pozisyondayken fren yapamaz miyiz ?

Yani bu tip direksiyonlarda 2 numarali noktadan degil de 1 numarali noktadan tutup fren yapamaz miyiz ?

Illaki ileriye uzanip 2 numarali noktadan mi fren yapmaliyim.

Boy:192 Kilo :80

yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Etiketler
Ynt: peki 29" e Yaris Bisikleti lastik ve boynuzlari ?

selamlar, bahsettiğiniz mamba ve corratec ler 29'' mtb bisikletleridir, bence bahsettiğiniz gidonlar ile kullanım için uygun değil..işte bu yüzden yol/yarış bisikletlerinde kullanılan gidonu ve büyük çapta(28'') lastik kullanılan modellerden biride cyclocross cinsi bisikletlerdir...size bunlarla ilgili birde link önerebilirim...en azından benim anladığım sorunuz bu ;)
http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=761

Ynt: peki 29" e Yaris Bisikleti lastik ve boynuzlari ? ( duzgun linkleri ekliyorum )

pintim' Alıntı:

bahsettiğiniz bisikletlerin ana farkları şunlardır; bir kere mamba ve super bow 29 '' lastik çapında mtb bisikleti yani geometrileri dağda kullanım için hazırlanıp, aynakol dişlisi yol veya yarış bisikletine göre küçük, aynı şekilde arka ruble bir yol bisikletine göre büyük, mtb ler bir yol bisikletine göre ağırdır ve mtb lastiklerini söküp yerine trek 3.1 in lastiklerinide taksanızda kullandığınız bisiklet ile hiç bir zaman ne aynı performansı nede aynı kullanım rahatlığına ulaşamazsınız. işte bu yüzden size tur veya şehir vaya cyclocross tarzı bisikletler önermiştim.
aslında bu işin en iyisi 2 adet bisikletiniz olması ancak yok şu an benim bütçem buna uygun değil derseniz, 29'' mtb alıp atıyorum 2.2 olan lastiklerinizi 1.50 veya 1.25ile değiştirerek kısmande olsa asfalt yolda kullanabilirsiniz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.