Pick-up lar Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,589

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Arkadaşlar işlevsellik olarak olumlu düşüncelere sahip olduğum 4x4 pick-up larla ilgili olarak marka olarakda deneyimli ve bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
İyi günler.

Etiketler
Ynt: Pick-up lar Hakkında ?..

Ben çok beğeniyorum pick-up ları...
Fakat beni düşündürenler....
Çift kabinlerde bazı marka/modellerin gördüğüm kadarıyla diz mesafesi dar. Uzun mesafede arkadakileri rahatsız edecekse çift kabine o kadar para vermeye gerek var mı düşünüyorum bazen.... Bundan 4 5 yıl önce araştırmıştım, hepsini gezip denemiştim... En geniş arka diz mesafesi Mitsubishideydi galiba...

Lütfen Dikkat! Marka tartışması başlamasın lütfen! Fikirlerimizi, bilgilerimizi, ve tecrübelerimizi gerçekçi paylaşalımki verim alalım konudan... Ok?

Ben öğrenmek istiyorum çoğu şeyi bu konuda....

Arkaları hafif olduğu için pick-up ların, arkalar çok patinaja kalır, arazide başarısızdır diyorlar, doğrumu?

Bunlar kamyonet statüsünde mi? Şehrin her yerinde rahatlıkla kullanabilir miyiz, bildiğim kadarıyla merkezlere belirli saatlerde kamyonetler giremiyor!

Kamyonet Ehliyeti için belirli dönemlerde ticariler gibi psikolojik teste felan tutulmak gerekli mi?

Kısa Şase Dallas Pick-Up' ları tek geçerim. Çok hoşlar....

isuzu d-max sahibiyim.tam 2 yıldır günlük araç olarak kullanıyorum..ilk aldıgım zaman yaptıgım araştırmalarda bana en uygun aracın bu olacagı kanısına vardım..mitsubishi bana çok dar geldi,100-105 hp mi neydi o dönem birde görüntüsünü begenmedim.nissan navarayıda fiyatı yüzünden eledim.toyotanın pick up ının da gücü düşükdü..kararım d-max dan yana oldu..artıları oldugu kadar eksileri de olan bir araçtır..ilk aklıma gelenler
-vergi
-bogaz köprüsünü kullanamamak
-boyutları yüzünden park sıkıntısı
-arka koltuklarının rahatsız olması(ki geneli rahat degil diye biliyorum)
-aracın arkası hafif oldugu ve makaslı oldugu için çok zıplaması ve savrulmaya özellikle yagmurlu havalarda meyilli olması(bazen çok seviyorum bu işi ama bazende tehlikeli olabiliyor)
şimdi birazda + larını söyleyeyim aklımdaki ler
+evet o bir 4x4 her an yoldan çıkabiliyorum
+kullanımı çok rahat ve güven veriyor
+yakıt(depo 140 a doluyor uzun yolda 560-570 km yol yapıyor)
+büyük bir bagaj
şimdilik aklıma gelenler bunlar..

her yönden tavsiyem Ssangyong actyon sports olur.
.Fiyat konusunda
.Yakıt tasarrufuyla (bu tip araçlarda 2.5 veya 3.0 litre motorlar kullanılıyor bu araçta 2.0 motor var ve performans yönünden hiçbir sıkıntı vermiyor)
.Özellik ve malzeme kalitesi
.Arka diz mesafesinin sınıfındaki araçlara göre geniş olması.
.Arkada makas sistemi yerine amortisör kullanılmış olması. Ve daha aklıma gelmeyen bir çok artısı var bu aracın

Tuncay CJ' Alıntı:
isuzu d-max sahibiyim.tam 2 yıldır günlük araç olarak kullanıyorum..ilk aldıgım zaman yaptıgım araştırmalarda bana en uygun aracın bu olacagı kanısına vardım..mitsubishi bana çok dar geldi,100-105 hp mi neydi o dönem birde görüntüsünü begenmedim.nissan navarayıda fiyatı yüzünden eledim.toyotanın pick up ının da gücü düşükdü..kararım d-max dan yana oldu..artıları oldugu kadar eksileri de olan bir araçtır..ilk aklıma gelenler
-vergi
-bogaz köprüsünü kullanamamak
-boyutları yüzünden park sıkıntısı
-arka koltuklarının rahatsız olması(ki geneli rahat degil diye biliyorum)
-aracın arkası hafif oldugu ve makaslı oldugu için çok zıplaması ve savrulmaya özellikle yagmurlu havalarda meyilli olması(bazen çok seviyorum bu işi ama bazende tehlikeli olabiliyor)
şimdi birazda + larını söyleyeyim aklımdaki ler
+evet o bir 4x4 her an yoldan çıkabiliyorum
+kullanımı çok rahat ve güven veriyor
+yakıt(depo 140 a doluyor uzun yolda 560-570 km yol yapıyor)
+büyük bir bagaj
şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Boğaz köprüsünü niye kullanamıyorsunuz?
Vergi niye yüksek?
İsuzu ya, kalitesi nasıl?
4 çekiş sistemi detayı verirmisiniz, orta difte kilit var mı?
Diflerde kilit var mı?
Aktarma şanzmanı seçenekleri ne? Elektronik mi? Navara gibi... Manuel mi?...

bogaz köprüsü tır,kamyon ve kamyonete kapalı ve skodanın ufak kamyoneti dahi geçemiyor.cezası var..
vergi motor hacmi yüzünden yüksek.6 aylık vergisi 1200 küsür
kaliteli bir araba ve kemikli yalnız kaporta aksamı özellikle kapılar(bir kapımda vuruk vardı ordan biliyorum)çok ince bir sacdan imal edilmiş düzelttirirken fark ettik..yani bir amerikanla alakasız tipik japon aracı kaporta bakımından..4 çeker sistemi navara ile aynı elektronik düzenekli ve bence başarılı 2H,4H ve 4L olarak seçenekler mevcut sadece arka dif te sınırlı kilit var..ben aracacımı BF GOODRİCH A/T lastiklerle kullanıyorum..çok agır arazi şartlarında cj gibi olamaz ama iş görür

Tuncay ve Yavuz beye tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ederim. Diğer markalarla ilgili de (özellikle yürür aksamlarla ilgili) tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bendede 2 yıldır L200 var aracı alırken en çok dikkat ettiğim konu dif kilitleri ve diz mesafesiydi sınıfında en geniş diz mesafesi en iyi sürtünme katsayısı en iyi dönüş yarıçapı ve pikap sınıfında sadece l200 lerde arkada %100 diff kilidi ve ortada dif kilidi mevcut aracıma yetkili servisinde taktırdığım kitle 167 bg güç veriyor ve otomobil konforunda bir araç arazidede mükemmel başarılı tavsiye ederim

Netten araştırdığım kadarıyla 2004-2005-2006 model bir 4x4 pick up ın yıllık vergisi 1.850 TL bu bence çok yüksek bir rakam. Bu gerçekten doğrumudur. Sahip olan arkadaşlar bilgi verirlerse memnun olurum.
İyi günler.

Fatih bey kasko indirimi ne şekilde yapılıyor biraz açıklarmısınız zira bu yüksek vergiden dolayı hayallerimi süsleyen pick-up ları satın almaktan vazgeçmek üzereyim.

ERLER' Alıntı:
Bendede 2 yıldır L200 var aracı alırken en çok dikkat ettiğim konu dif kilitleri ve diz mesafesiydi sınıfında en geniş diz mesafesi en iyi sürtünme katsayısı en iyi dönüş yarıçapı ve pikap sınıfında sadece l200 lerde arkada %100 diff kilidi ve ortada dif kilidi mevcut aracıma yetkili servisinde taktırdığım kitle 167 bg güç veriyor ve otomobil konforunda bir araç arazidede mükemmel başarılı tavsiye ederim
%100 kilit' mi...? Nasıl active ediliyor..?

velicanöz' Alıntı:
Fatih bey kasko indirimi ne şekilde yapılıyor biraz açıklarmısınız zira bu yüksek vergiden dolayı hayallerimi süsleyen pick-up ları satın almaktan vazgeçmek üzereyim.

Kasko indirimi için siğortacım bir evrak hazırlamış onu doldurup maliyeye verdim düşük vergi ödedim onu tam olarak bilmiyorum dediğim gibi siğortacım yaptı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR