Pickup Arka Kapak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abedir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,993

abedir

Yeni Üye
Selamlar,
Yeni aldığım L200 pickup arkasını resimdeki gibi kapak ile kapatacağım.

Ada Fiber Kabin (http://www.adafiber.com/) deki arkadaş derki, "kasayı yükseltmediği için bunu ruhsata işletmeme gerek yok" muş? Bu doğrumu, işletmek gerekmi? Bşıma dert olurmu?

Şimdiden hepinize teşekkürler.

378-904-thickbox.jpg

Etiketler
Ynt: Pickup Arka Kapak

öyle bir şey yok araç ya açık kasalıdır ya kapalı kasadır yada seyyar tentelidir. Ruhsatınızda açık saç kasalı kamyonet yazar siz kasayı kapatmışsınız proje çizdirip muayeneye girmeniz gerekmektedir.

Ben de sizin fibercinin dediği gibi biliyordum ama benim gittiğim muayene istasyonunda resimdekine benzer bir yöntemle kasanın sadece üstünü kapatan bir araca uygulama ruhasatta yazmadığı için kusurlu raporu vermişlerdi. Yani, uzun lafın kısası ruhsata işletmeniz gerekir.

Valla sizler harikasiniz.
Bunu saticilarin bilmemesi hayret verici.

Ilk is ruhsata kaydetmek olucak.
Cok tessekkurler.

bacarmobil' Alıntı:
öyle bir şey yok araç ya açık kasalıdır ya kapalı kasadır yada seyyar tentelidir. Ruhsatınızda açık saç kasalı kamyonet yazar siz kasayı kapatmışsınız proje çizdirip muayeneye girmeniz gerekmektedir.
Valla bunu yeni duyuyorum, açık saç kasalı kamyonet diye neresinde yazıyor ruhsatın. bu sakın bildiğimiz kamyonetlerde yazıyor olmasın pickuplar yerine, bizim araçlarımızda ya çift kabin kamyonet yada çift kabin arazi taşıtı yazar, kasanın açık kapalı yada tentesiyle alakalı hiçbir ibare yoktur.

ProntoBasso' Alıntı:
Valla bunu yeni duyuyorum, açık saç kasalı kamyonet diye neresinde yazıyor ruhsatın. bu sakın bildiğimiz kamyonetlerde yazıyor olmasın pickuplar yerine, bizim araçlarımızda ya çift kabin kamyonet yada çift kabin arazi taşıtı yazar, kasanın açık kapalı yada tentesiyle alakalı hiçbir ibare yoktur.

Ruhsatta eğer aracınızın kasasını kapattırmadıysanız hiç bir ibare yoktur doğru, fakat aracın kasa kısmını kapattırırsanız ruhsatınızın sağ alt kısmızda (diğer bilgiler) kısmına seyyar tenteli kamyonet ibaresi yazılır.

Ekli dosyalar

• RANGER.pdf
    78.8 KB · Görüntüleme: 575

Arkadaşlar, 2004 yılında aldığım Ford Ranger'ın arkasını kendi kabin yüksekliğinde yanları camlı bir şekilde kapattırdım,işi yapan firma bunun ruhsata işletilmesinin zorunlu olduğunu sizin resimdeki gibi sadece kasa üstünün kapatıldığı modellerin ise ruhsata işletilmesinin gerekmediğini söyledi. Benim kabinin ruhsata işlenmesi işlerinide kendileri yaptırdılar ve ruhsata kapalı kasa çift kabin kamyonet yazıldı.
2008 yılında aracımı değiştirdim, bu defa sizin resimdekine benzer bir şekilde kapattırdım ve ruhsatada işletmedim, muayenelerdede zaten gerekmediğni söylediler. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var, bazı muayene istasyonlarında işgüzar işbilmeyen çalışanlar bunun ruhsata işlenmesi gerekir diyebiliyor. Böyle bir olayda başıma geldi, konuyu istasyondaki başmühendise götürünce durum düzeldi.
Baha Kerimoğlu

Bu tür ürünleri satınaldığınız yer size ne derse desin siz inanmayın gidip trafik tescil müdürlüğüne sorun doğru bilgiyi alın ona göre sipariş verip ödeme yapın.
Araçlarımızın dışında ve içinde yaptığımız değişiklikler projeleri çizilip tuv den geçip ruhsata işlenmeli ve en kısa zamanda aracımızın sigortasını yaptırmış olduğumuz acenteye bildirilmelidir.
Aksi halde kabin taktırdık ruhsata işlettik sigortaya bildirimde bulunmadık ve cam kırıldı, işte o zaman pamuk eller cebe durumu ortaya çıkıyor.
Ayrıca kasadan yapılan hırsızlıklarda sigortayı hiç ilgilendirmiyormuş haberiniz olsun.
Türkülerle ve sağlıkla kalın.

bacarmobil' Alıntı:
Ruhsatta eğer aracınızın kasasını kapattırmadıysanız hiç bir ibare yoktur doğru, fakat aracın kasa kısmını kapattırırsanız ruhsatınızın sağ alt kısmızda (diğer bilgiler) kısmına seyyar tenteli kamyonet ibaresi yazılır.
Aracımı ilk alırken daha plakası çıkmadan serviste satılan iki ucu kilitli bez brandayla aracın arkası kapatıldı, ruhsat çıkartıldı ve kapalı olduğuna dair hiçbir ibare yok bu şekilde istanbulda 2 farklı muayene istasyonunda toplamda 3 kere muayeneye girdi 3ünde de sözü bile edilmedi.
Cam kabin haricinde yapılan hiçbir kapatma işlemine kusur yazmaya hakları yok. kural bu.
işgüzara denk gelir gelmez uğraştırırlar uğraştırmazlar bilemem, yetkili mitsubishi satıcısı ve istanbuldaki 2 farklı muayene istasyonu ne söylediyse onu söylüyorum ben.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR