Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengo1965 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,788

Etiketler
İmalatın yanlara ve arkaya taşmamış olması ve ruhsata kapalı kasa kamyonet olarak işlenmesi bence yeterli. Kapalı kasa kamyonetlerde, muayene istasyonlarında nasıl bir işlem yapılıyor bilmiyorum sorunsuz geçerse tamamdır, diğer kasa üstü karavanlara da yol açılır.
 

Merhaba,

750 kg altı çekme karavanlar konusunda liste tutan birisi olarak, bu konuda yaptığım araştırmayı belirtmek isterim.

Fuarda, seri üretimde olan şuanda PİNO'ya alternatif olarak Hotomobil firmasının da Gladiator ürünü ile ön plana çıktığı pickup üstü kasalar artık diğer ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de popüler olmaya başladı.

Özellikle Pick-up aracı olan ve Offroad kamp severler için çadırdan çok çok daha iyi bir alternatif. Ayrıca fiyatlarının mevcut karavanlara göre ucuz olması ve tıpkı çekme karavan gibi sükülüp bırakılabilir olması da avantajlarını pekiştiriyor.

Pino Faruk beye göre mevzuatsal anlamda sıkıntı yok. Kendi yorumuna göre dış kasa kapağı kadar taşma olabilir ve bu bir sıkıntı yaratmaz... "Dış kasa kapağı ölçüsü nedir?" dediğimde "30-40 cm" diyor.

Bir mevzuatçı olarak zaten mevzuatta böyle ikilem yaratacak bir husus olmadığını daha araştırmadan, konuşmadan anlamıştım. Ve bu konuşmadan sonra yaptığım detaylı araştırmalarda mevzuatın en fazla, yan aynalara kadar taşan ve arkada da kasadan çıkmayan yüklere "yük" olarak baktığını gördüm.

Yani mevcut mevzuatlarımız ile bu kasaların sorunsuz olması kasadan çıkmaması ve aynalardan daha geniş olmamasına bağlı. Bu noktada şuan için Pino'nun modeli yoruma açık bir mevzuatta. Bazı polisler evet bu bir yük derken, bazı polisler/jandarmalar bu yük değil, kasadan çıkmış, uygunsuz yorumlarını yapabilir.

Bu noktada Hotomobil firması buna dikkat ederek, Gladiator adında bir kasa geliştirdi. Kasa yanlardan aynaları aşmıyor, ve en önemlisi tam kasa kapağı içinde kalıyor. Bu noktada tam kasa içinde kalan bir yük gibi gözüküyor.

Bana göre mevzuatsal anlamda sorunsuz bir model olmuş, Crawler gibi. Ancak bu kasadan taşmama durumu boyutunun küçük kalmasını sağladığından, içeride özellikle yemek masasında otururken sıkılmadım değil... (Masa altında orta kısma buzdolabı konumlandırılmış, yer kısıtından dolayı) Birde 750 kg altı karavanlar başlığında yaptığım Fuar değerlendirmesinde belirttiğim gibi Hotomobil firmasının 3 kişilik modeller kısıtlanması da çok olumlu değil bana göre.
Yani 60-70.000 TL para verip pickup aracınıza böyle bir karoser alıp, mevzuata takılmadan zar zor 3 kişi dolaşabilirsiniz. Ama 5 kişilik aracınıza 4. bir kişi bindiğinde çeki demiir takıp, bir çekme karavan/römörk almanızı öneririm...

IMG 2250
IMG 2251
IMG 2252
IMG 2253
IMG 2254
IMG 2256
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst