Plaka Zayi İşlemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan toffy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,951

toffy

görmedim nerede
Yer
istanbul
Bir ay önce arcımın ön plakasını düşürmüş ve bulamamıştım.
Geçen hafta tek plakayı çıkarmak için yaptıklarım:

-İlk önce emniyet müdürlüğü trafik şubenin internet sayfasından oturduğum ilçenin şubesinden randevu aldım.(önceden bu işlem için plakanın bağlı olduğu şubeye gidilirken şimdi ikametin olduğu ilçedeki şubeye gidiliyor.)

-Web sayfasında yazdığı üzere trafik ve tescil belgesi ,kimlik ,dilekçe ile şubeye başvuruda bulundum.Görevli memur tescil ve trafik belgesinin, kimliğin, zorunlu sigortanın fotokopisiyle bir adet tescil dosyası istedi. (bunlar gerekli evraklarda yazmadığı için şubeye gitmeden hazırlamak vakit kaybını önler.)

-Evrakları teslim aldıktan sonra bir adet plaka basım fişi verdiler ve basım yerine yönlendirdiler.(Kartal trafik basım için bostancı ilçe emniyetin yanındaki oda bürosuna yönlendiriyor, Bağdat Caddesi'nin Bostancı tarafından girildiğinde ekip otolarının varlığından yer belli oluyor.)

-Odanın personeli fişi alıyor 10Tl istiyor, bu tek plaka için.Yarım saat sonra gelin diyor.

-Plakayı alıyorsunuz size 9 Tl 50 Krş luk makbuzu veriyor.

-Plakayı tekrar dosyanın hazırlanığı trafik şubeye götürüyorum ve plakaya mühür vuruluyor. Plaka takılmaya hazır hale geliyor.

- TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

Şubenizde adıma kayıtlı ..... ...... plaka sayılı aracımın Trafik ve Tescil Belgesini/ Tescil plakalarını zayi etmiş bulunmaktayım,
Yenisinin çıkartılarak verilmesini arz ederim. ..../....../20..

A D R E S :
Adı ve Soyadı
(İmza)
Kimsenin plakası düşmesin, kaybolmasın temennisi ile...

Etiketler
Ynt: Plaka Zayi İşlemleri

Çok geçmiş olsun. Bu arada aklınızda olsun yaptırdığınız işlemler sonunda size verilen belgeleri saklamayı unutmayın. Plakanız çalındıysa yarın öbür gün hoş olmayan süprizlerle karşılaşırsanız ( OGS kaçak geçiş, asayiş olayılarına karışma vs vs) masumiyetinizi kolayca açıklayabilmek için. Bir aile dostumuzun başına gelmişti bundan 10 yıl önce. Sahte plakalı araç köprüden kaçak geçmiş ve polisin dur ihtarına uymamış. Kamu davası açılmış. Baya bir uğraşmışlardı. Gerçi aradan epey zaman geçti. Sanırım artık bilgisayar sisteminde kayıtlıdır plaka değişimleri. Ama bence yinede işinizi sağlama alın.

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.