Plitvitze Gölü - Hırvatistan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sukuşu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,707
Ynt: Plitvitze Gölü - Hırvatistan

ya şimdi hırvatistan vize uygulamıyor ben 100 euroya thy'den gidiş dönüş biletini alırım elimi kolumu sallayarak girer çıkarım derken yanılmamakta fayda var.Doğru vize uygulamıyor ancak havaalanındaki pasaport polisini ikna edemezsen geri gönderilme riski var.Nitekim benim zagrebe gittiğim uçaktan 3 kişi zagrebe alınmayıp geri gönderilmişti.Turla gidiyorsanız sorun yok.Ben kendi başıma gitmiştim.Pasaport polisi birkaç şey sordu hırvatistana ilk ziyaretin mi? hırvatistana ne amaçla geldin?nerede kalacaksın?üzerinde ne kadar nakit para var?göster. kredi kartın var mı? göster.Bu yüzden hırvatistana kendi başına gidecek arkadaşlara tavsiyem mutlaka internetten otel rezervasyonu yaptırıp çıktısını almaları,üzerinde bir miktar nakit para ve kredi kartı bulundurmaları.yoksa havaalanından geri çevrilebilirler.
 

Etiketler
Ynt: Plitvitze Gölü - Hırvatistan

Plitvitze gölü resimdekinden çok daha harika bir yer. O maviliğe kendiniz bırakmak istiyorsunuz ama üzgünüm yüzmek yasak. Burayı natural park olarak çevirmişler ve girerken para ödüyorsunuz. Parka girdiğiniz andan itibaren motorlu taşıtlar yasak. Elektrikle çalışan tren ve vapur var onlarda belli noktalardan giriş noktasına kadar götürüyor. Park baştan başa yürünüyor. Konaklamak isteyenler içinse parkın içinde bir otel var. Harika... İnanılmaz temiz. Ben hayran kalmıştım. Tavsiye ediyorum.
 

Ynt: Plitvitze Gölü - Hırvatistan

priştinadan bu göl kiraladığımız araba ile tahminen kaç saat sürer sizce, ankara-izmir arasındaki mesafe kadar gibime geldi ama km olarak bulamadım. ben yeni, yepyeni ve heyecanlı bir üyeyim. kasım başı priştina ya gidip oradan bir rota çizerek 5 gün dolaşmak istiyorum. araba kiralamak okuduğum kadarı ile en mantıkllısı ama yollar konusunda hiç bir fikrim yok!!hotel ve yeme içme konularını arkadaşlar çok güzel anlatmış, ellerine sağlık ama sizce ne yapmalıyım nerden başlamalıyım?Bu ilk Avrupa ziyarteim olacak:smiley: ::smiley:
 

Ynt: Plitvitze Gölü - Hırvatistan

http://www.viamichelin.com

merhaba.
yukarıdaki linki kullanarak rota planlaması yapabilirsiniz.
(priştina sırbıstan olarak gozukuyor sitede)
sitenın sol kısmındaki seçenekleri değiştirerek farklı önerilere bakabilirsiniz.
en hızlısı sırbistan üzerinden 9 saat kadar sürüyor.
yollar kosova. bosna,arnavutluk karadağ,makedonya hırvatistanda genelde aynı.
tek gidiş tek geliş.
arada otoban olan yerler var.
saraybosna zenica arası
arnavutlukta. lezhe -kukes arası.
hırvatistanda ben plivitze split arasını kullandım ama dubrıovniğe doğru devam eden bir yol otoban var.
hırvatıstan bosna karadağda kurallara uyuluyor.hız sınırlarına genelde çok dikkat ediyorlar buda trafiği yavaşlatıor.km hesabı o yuzden bu yolları kullanırsanız sizi yanıltır.
tahmin ettiğinizden daha uzun sürer diyeceğim.
arnavutluk kosova da hatalı sollama olayı çok fazla.veya orada hatalı sayılmıyor diyelim.
arnavutlukta yol kenarlarında devamlı bir aksiyon var.
hayvan sürüleri,insanlar,at arabaları.biraz dikkat gerekiyor.

planınız nereleri gezmek bilmiyorum ama
net değilse bosnaya uçmanız daha mantıklı gibi.

yolunuz açık olsun
 

Ynt: Plitvitze Gölü - Hırvatistan

Ben sarajevodan grze geze plitvice'ye gittim . Önce sarajevo -mostar sonra mostar split ve zadar , 1 gece zadar'da kaldım sabah bir kaç saatte plitviceye vardım. Turlardan 4-6 saat olanı seçtik 5 saatte bitti o yüzden plitviceyi gezerken zamanınızı iyi ayarlayın ve yanınızda yemek götürün mola yerinde yenilen yemek ihrenç ötesi tura başlamadan klubelerde poğaca ve börek satılıyor isterseniz yanınıza alın.
 



Ynt: Plitvitze Gölü - Hırvatistan

Bu yaz karadağ ve hırvatistani gezmiştim ama burayı görme fırsatım olmamıştı. gerçekten mükemmel bir yermiş.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst