Pompei Haritası Üzerinde Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uraltay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,899

uraltay

Ana Kamp
Yer
istanbul
arkadaşlar pompei için günübirlik bir tur planımız var. araştırmalarım ve edindiğim haritalar üzerinde belli başlı yerleri öğrenme imkanı buldum fakat taşlaşmış insan kalıntılarının sergilendiği bölümün neresi olduğunu hala bulabilmiş değilim. önemli bir kısmı napoli de bir müzede bulunuyormuş bu kalıntıların ancak antik bölge içinde de sergilendiğini biliyorum fakat yerini bulamadım. linkteki harita üzerinden yerini söyleyebilecek birisi varsa memnun olurum. http://www.orangesmile.com/travelguide/pompei/high-resolution-maps.htm

Etiketler
haritadaki yerlerin sadece bir kısmına giriş izni var artık.. Çeşitli zamanlarda turistlerin verdiği zararlar yüzünden kısıtlama gelmiş!
Haritada 15 ve 16 ile işaretli yerlerde bulabilirsin aradığını....

sman' Alıntı:
haritadaki yerlerin sadece bir kısmına giriş izni var artık.. Çeşitli zamanlarda turistlerin verdiği zararlar yüzünden kısıtlama gelmiş!
Haritada 15 ve 16 ile işaretli yerlerde bulabilirsin aradığını....
sman, verdiğiniz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim. ayrıca pompei ve napoli için önerileriniz varsa beklerim ;)

Tur ile gitmenize gerek yok. Çok rahatlıkla kendiniz gezersinzi. Pompei içn söylenecek fazla birşey yok. Zaten binlerce yıllık harika bir şehir ve çok sağlam kalmış.. Sindire sindire gezersiniz. Napoli için güvenlik sorunu var derler hep hızrsızları gerçekten çok ustaymış ama bence zor çünki şehrin heryerinde Carabinieri var ki bizim jandarmalardan bile daha heybetli ve çirkin adamlar ;D
İtalyada Milano hariç bence en güzel yeri Napoli. Elbette Roma harika. Ama NApoli biraz farklı aynı Karaköy bence. hatta insanlara bakarsanız bir tek tespih eksik ellerinde.Bağırarak konuşuyorlar ama merak etmeyin kavga etmiyorlar ;D..
Şehrin girişinde çamışır asılmış uydu antenleri dolu mahalleri var. varoşta var mimaride de en güzel caddelerde orada..
Ana meydanda ismini unuttum çok güzel galiba "Gambrini" diye bir pastane var.. italyan mafyasının takıldığı bir mekan :D enfes tatlıları var...
Turist bilgi mekanına gidin ve gezi otobüslerini bulun.. yada yürüyerek yukarı doğru çıkın.. Arkanızı denize verip yukarı kafanuızı kaldırısanız çok güzel ev ve saray var.. Ben gezemedim içimde kaldı alışveriş meraklısı gerizekalı tur arkadaşları yüzünden..
Buranın makarnalaır çok güzel mutlaka alın derlerse de almayın çok güzel ama pahalı bence...
Ara sokaklarında gezmek lazım.. Romanın aksine çok renkli caddeleri var ve binaları elbette rengarenk...
BEn pizzadan başka birşey yemediğim için mekan önermeye gerek yok ..

Murad.jpg

yok hayır turla gitmiyoruz:smiley: tur planımız var derken kendimizin yapacağı üç kişilik bir tur bu. pompei hakkında bulabildiğim kadar belgesel izledim. yazılanları okudum. napoliye gitme amacımızın başında da pompei var ama napoli hakkında da oldukça iyi şeyler okuyorum. okudukça da merakım artıyor. siz de bu merakımı iyice arttırdınız. keşke yaz aylarında da sicilyaya kadar uzanan ayrı bir gezi yapabilsem. sanki yaz aylarında çok daha iyi olacak bu bölgeyi gezmek. denizin ve adaların tadını çıkarmak. biz sömestrde gideceğimiz için hava şartlarına göre esnek planlar yapmaya çalışıyoruz. inşaallah kuru bir güne denk geliriz pompei için. napoli merkezi de artık vaktimizin yeteceği kadar gezebileceğiz. capri adasına da uzaktan uzaktan bakarız artık :(

capri ada turu vardı ama bana çok ticari geldi nedense.. Napolide saf saf gezmek daha iyi geldi..
Yaz aylarında italya inanılmaz sıcak bir yer bence sonbahar en iyisi.. yağmurluk alın incelerinden rahatsız olmazsınız hiç...
opera ve konser gibi etkinlikleride araştırın giderken çok enteresan şeyler çıakbilir
ben sömestirde Tanzyaya gidiyorum sıcağı garantiledim yani ;D

benim bu 15olmuştur heralde ama yarıdan fazlası iş amaçlıydı ..hem iş hem gezi şanslıyım biraz..
ama herseferinde heyecanlanıyorum.. yapacağın göreceğin çok şey var zira..
Italya da kahvaltı olayı biraz sıkıntılı ve pahalı.. benim size tavsiyem sürülebilr peynir ve pratik kahvaltı alırrsanız yanınıza iyi olur.. etimek gibi şeylerde..
hatta benim gibi çay tiryakisi iseniz küçük bir ısıtıcı ve iyi bir çay akın yanınıza..
yok işim olamz ben biraz tayfasındayım diyrsan sdorun yok zaten.. pizzaya devamm.. biz burada hamur yiyoruz onlar gerçek pizza :mad:

evet bence de şanslısınız :smiley: ben öğretmen olarak yeşil pasaport alma hakkına yeni sahip oldum. o gazla gidip çoluk çocuk hepsine pasaportlarını alıverdim :smiley: ilk tecrübeyi kendim yapıp daha sonraları ailecek yurt dışındaki akrabaları ziyaret planları düşünüyoruz. kahvaltı ve yemek olayı gerçekten bizi çok düşündürüyor. milyonlukçulardan kettle aramaya başlamak lazım :smiley: kaşar, zeytin vs yanımızda götürmeyi düşündük bir ara :smiley: genelde konaklama yapacağımız yerleri ayarladık ve yine geneli kahvaltılı ama verecekleri şeylerin karın doyuracak cinsten şeyler olacağını düşünmüyorum. hele hele kahveyi sevmeyen birisi için :(

yenebilir kahvaltı bulma ihtimaliniz çok az otelde.. pahalı bir yer değilse zor..
yaınızda mutlaka surelebilir peynir kapalı zeyt,n kuruyemiş mutlaka ve nutella gibi birşeyler goturun.. dilerseniz muz ve elmada alın birkaçtane.. bana teşekkür edersiniz..
dilim ekmek yada sandvic ekmekte goturebilirsiniz.. ancak bunları kesinlikle yanınıza alamazsınız bagaja vermeniz gerekiyor çokda ağır omasın 15kilo sınır sanırım..
ayrıca dönüşltede birşeyler alacaksınız fazla eşya götürmeyin.. panço tipi ince yağmnurluk alın.. 5-6lira poşet tipi olanlar
benim eşimde 6yıllık öğretmen nezaman alacağız biz yeşili ;D

Ynt: Pompei Haritası Üzerinde Bilgi

hmm, kaşar felan derken çok da ciddi değildim. o halde tavsiyelerinize uymak lazım. (kaşar, zeytin, belki salam, üçgen peynir, piknik reçeli, nutella, kuruyemiş, pet bardak, kaşık, tabak veeeee kettle :smiley: mutfağı taşırız artık :smiley: gerçi üç kişiyiz, sorun olmaz.) peki sandeviç ekmeği felan bulamaz mıyız oralarda? şimdi buradan götürülür götürülmesine ama 8 gün kalacağımıza göre nasıl dayanır? :smiley: ayrıca bagaj için havaalanında bekletmezler mi bizi?
yeşil pasaport için eşinizin derece-kademesi 3'e 1 olması lazım. eşinizin mebbis sisteminden derece-kademesini öğrenebilirsiniz. ben 5 yılı doğuda kalanı istanbulda olmak üzere 12. yılın sonunda bu derece kademeye ulaştım. eşinizin çalıştığı yere göre bu süre uzayıp kısalabilir. doğuda çalışanlar daha erken alıyorlar :smiley: ayrıca eşinizle birlikte siz ve çocuklarınız da bu hakka sahip oluyor. en güzeli de bence bu kısmı.

kuru gıdalar alırsanız ve bagaja verirseniz sıkıntı olaz.. ekmek olayı kolay marketlerden alırsıınız oradan..
bizim grupta herkez getirmişti birşeyler ben çerez karışık birşeyler almıştım kapalı pakette.. ama reçel getiren bile vardı ;D.
sebebi kaldığımız otellerde sadece kahve+plastik gibi peynir vardı birde ekmek kahvaltıda.. bu önerim ekonomik olması için.. kahvaltı yaoacak yerler b ulrsunuz ancak 15€ yu buluyor fiyatlar.. ayrıca bizdeki gibi bir kahvaltı değil :smiley:)
havaalanda sorun olmaz.. sadece yanınıa sıvı şeyler almanız yasak.. şarap vs gibi şeyler alıp iyice sarıp sarmalayın ve bagaja verin ben 5tane şarap getrdim bagajımla..
bütün avrupada bence çeşmelrden su içilibilyr çok temizler ve kolor vs asla yok.. yolda gördüğünüz çeşmelerden su doldurrsun
selamlar

bence türkiyeden boşuna yiyecek taşımayın. Gittiğiniz yerlerde zaten marketler var oralardan istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz burdan taşımanıza değmez kesinlikle. İtalyada zaten türk usulu kahvaltı bulamazsınız ama sabah açılan cafelerde hem kahve hemde sandviç bulabilirsiniz fiyatlarıda abartıldığı kadar pahalı değil. Zaten farklı bir ülkeye farklı bir kültüre gidiyorsunuz, bence gitmişken her şekilde adapte olun yoksa zaten müzelerdeki eserleri, şehirdeki anıtları ,mimariyi belgesellerde, kitaplarda bulabilirsiniz. Ama orda yiyeceğiniz değişik tadların hissini, tadını, kokusunu ne belgesellerde ne de kitaplarda bulabilirsiniz. Bence en güzeli gittiğiniz yerdeki supermarketlerden alışveriş yapın. Naples Grocery market diye google da aratırsanız hepsinin yerini öğrenebilirsiniz yada pompeii olarak da. Şunuda eklemek isterim pizza dışında yiyebileceğiniz çok güzel yiyecekler var. gitmişken herşeyi deneyin asla pişman olmazsınız.

teşekkürler. şuan floransadan yazıyorum. roma, napoli, pompei, siena, sangimignano ve pisa derken şimdi de floransayı geziyoruz. türkiyeden salam, kaşar ve fındık fıstık dışında yiyecek getirmedik. kaşarı saymazsak salam fena olmadı. hele hele fındık cepte ye ye gez. burada kilosu 25 euro imiş fındığın. yerken bi de hava atıyoruz millete dersem yalan olmaz. içecek olarak da poşet çay almıştık epeyce. bir de mini ısıtıcı. bol bol çay içiyoruz akşamları. bu da fena olmadı. evet marketlerde bol bol yiyecek maddesi alabiliyoruz. bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar. peynirleri oldukça güzel. et ürünlerinden uzak durduğumuz için genelde makarna, margaritta ve ekmek arası hazırladığımız peynirli sandviçlere talim ediyoruz. pişmiş sulu yemek hasreti çekiyoruz yani. gene de güzel. çünkü sıcaklıklar 15-16 derece civarı ve güneşli idi düne kadar. tişörtle gezdik çoğu vakit. dün yağmur yağdı baya bi. bugün açık hava ama yağmurun getirdiği soğuk biraz kalın giyinmemize sebep oldu. bu arada ilgimi çeken bir şeyi söylemek istiyorum. nereye gittiysek sabah akşam fark etmez her taraf türklerle dolu. sokaklar, tramvaylar, trenler türk kaynıyor. şaşırdık yani :smiley:

keyfini cikarin cok guzel bir yer.. avrupada baska biryere gimyr bile gerek yok bence...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.