Karavana çevireceksiniz de ne olacakNasıl yani ocak yerine piknik tüp koysam geri kalan kısımlar karavan olsa yine de tescil edilmez mi, panelvandan karavana cevirmezler mi?
Karavana çevireceksiniz de ne olacak.İstanbul için başlangıç trafik sigortası 3700tl
.Proje ayrı para(ben 3 yıl önce 2000 tl verdim),mtv ayrı kazık(karavan olunca katlanıyor).Ben karavanımı sırf bu yüzden sattım.Kendi adıma konuşuyorum:Bu ülkede karavan ruhsatı almak enayilikmiş!Ben 2+1 kamyonet alıp koltuklara hiç dokunmadan sadece arkaya projeli iki cam açtırıp kamp aracı yapacam o kadar.Oturma grubu (aynı zamanda yatak),mutfak tezgahı,portatif wc,dış duş,buzdolabı olacak.Kabinli duş ve tuvaletiniz,üç kişinin yatabileceği yatak grubunuz(2+1 olduğu için)olmadığı müddetçe kimse size karavan ruhsatı vermez.Çünkü yönetmeliğe göre bunlar olmadığı için aracınız karavan değil halen kamyonet
.Amaç dışı kullanımdan ceza yermiyim?Bunu trafik bölge şube müdürüne dahi sordum.Verdiği cevap aynen şu:Senin yapacağın uygulamanın vip tarzı döşenmiş kamyonetlerden ne farkı var?Amaç dışı kullanım genel bir tabir olsa da pratikte hususi araçla ticari faaliyette bulunmak,vergi kaçırmak,gerekli belgeleri almamak demek.Bence karavan yapıp nasıl karavan ruhsatı alabiliriz yerine almamak için ne yapabiliriz diye kafa yormak mevcut türkiye şartları için daha uygun diye düşünüyorum
![]()
O zaman karavan ruhsatı almak için uğraşmayın,almamak için uğraşın,ona göre bir düzenek kurun.Kamp aracı yapın.Ne zaman ki devlet baba karavanları ciddiye alıp özel amaçlı taşıt sınıfından çıkartır,biz de gider karavan ruhsatımızı alırızMakara60 işte benimde kast ettiğim tam olarak bu. Ocak yok diye karavan yapmayacaklarsa bize büyük iyilik yapmış olurlar meraklı değiliz ilave vergi vermeye. arkaya bi masa bi ufak buzdolabı bi inverter bi bi portapotti tuvalet, tavandan aşağıya inen ikinci bir yatak da koyarsak bitti gitti.
Bunları yapınca da " Özel tertibatlı araç" sayılacak mı ? Ya da ruhsata işletmek gerekecek mi? Nasıl prosedür ?Makara60 işte benimde kast ettiğim tam olarak bu. Ocak yok diye karavan yapmayacaklarsa bize büyük iyilik yapmış olurlar meraklı değiliz ilave vergi vermeye. arkaya bi masa bi ufak buzdolabı bi inverter bi bi portapotti tuvalet, tavandan aşağıya inen ikinci bir yatak da koyarsak bitti gitti.
Aracınızı bu duruma getirdiğiniz zaman kullanamazsınız çünkü Kanun kullanım amacı dışına çıkmış der.Arkasından bir yığın bürükrasi sıkıntısı başlar.[/QUOTE]Makara60 işte benimde kast ettiğim tam olarak bu. Ocak yok diye karavan yapmayacaklarsa bize büyük iyilik yapmış olurlar meraklı değiliz ilave vergi vermeye. arkaya bi masa bi ufak buzdolabı bi inverter bi bi portapotti tuvalet, tavandan aşağıya inen ikinci bir yatak da koyarsak bitti gitti.