edebiyatçı
Zirve
Ynt: Prag- Dresten-terezin-kutna Hora
.
.
edebiyatçı' Alıntı:"Prag bırakmıyor, ikimizi de. Bu iki büklüm olmuş kocakarının pençeleri var. İnsan teslim olmak zorunda kalıyor. Onun iki yanını, Vysehrad'ı ve kaleyi yangına vermek isterdim. Belki ancak o zaman ondan kaçmak mümkün olabilirdi. "
Diyor adı Prag ile özdeşleşmiş yazar Franz Kafka. Sanırım bana olan tam da bu. Döneli birkaç hafta olmasına rağmen hala rüyalarımda Prag’dayım. O kocakarının pençeleri hala üzerimde. Gözümü kapatsam kendimi Karl köprüsünde üzerime yağmur çiseler gibi hissediyorum. Aslında şehirler değil orada geçirilen güzel anlardır bizi şehirlere bağlayan, tutsak eden. Öyle güzel anlar bıraktı ki bu seyahat hafızamda kendimi 15 yaş gençleşmiş hissediyorum.
edebiyatçı' Alıntı:Neredeyse bir ikisi hariç Avrupa ülkelerinin tamamını görmüş biri olarak Prag çok da farklı bir portre çizmedi aslında. Viyana ve Budapeşte ile hiçbir farkı yoktu.( Ki bu iki şehrin de bende ayrı ayrı güzel anıları vardır.) Tabi onlar kadar da güzeldi.Burayı özel ve unutulmaz kılan şey yıllar sonra ilk defa arkadaşlarımla çoluk çocuğu bırakıp üniversite yıllarındaki gibi başıboş gezebilmekti. Erkekler bunun ne demek olduğunu pek anlayamazlar ama çocuğu küçük olan hanımlar birkaç günlük özgürlüğün ne büyük bir şey olduğunu anlayacaklardır. Eteklerinden çekiştiren minikler olmadan, çorba peşine koşmadan, bebek arabası itmeden, uyku saatlerini kovalamadan gezebilmek bir anne için büyük lüks. Hele dört annenin bu zevki paylaşması mutluluğu katmerledi. Dört gün de olsa bu özgürlüğün sonuna kadar tadını çıkardık.
Evde iki çocuğa bakarak bana bu imkanı sağlayan eşime ve bu güzel günleri benimle paylaşan dostlarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki hayatımdasınız.