Prag Gezimiz; Ercan Bağcı (Gezgör)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,095
Ynt: Prag Gezimiz; Ercan Bağcı (Gezgör)

Bende kısaca deneyimlerini paylaşmak isterim prag üzerine

2009 yılının mayıs ayında 32 kişilik bir grup ile 7 gün kaldım bu şehirde. Şehrin mimarisi, sokakları ve evleri görülmeye değer. İkinci dünya savaşında Hitlerin bombalamaya kıyamadığı tek şehir olarak tarihe geçmiş bi şehir. Prag şehrine gitmek isteyen ve gidecek olan arkadaşlar yanlarına spor ayakkabılarını almayı ihmal etmesinler. Şehrin neredeyse yüde 70 lik bölümünü tarihi sokak taşları ve binaları arasında yürüyerek gezmeniz mümkün.

Şehirde bizdeki gibi binalara rastlamanız neredeyse imkansız. Yerel yasalar ile yeni bina yapmak isteyenler belirli kanunlar çerçevesinde tarihi dokuyu bozmaya karşı sınırlandırılmış durumda. Vlatava nehri yanındaki Dans eden binanın yapımı şehirde büyük kargaşalara neden olmuş ve görüş ayrılıklarına neden olmuş ilk ve son örnektir.

Şehirde gezerken kaybolmaktan korkmayın, 3 farklı güzergahtan gelen metrolar tek noktada, Museum noktasında kesişiyor.[attachment=1] Metroya biletsiz binebilmeniz mümkün ancak tavsiye etmem. Sivil memurlar ara sıra denetim yapıp biletsiz yolculara 150 Euro civarı ceza kesebiliyor. Metronun dışında bir diğer ulaşım aracı tramvay. Vlatava nehri kenarından giden yoldan manzara izlemek isterseniz tramvay tam size göre. 12 saat aktif kullanımı olan 15 euroluk bir bilet ile 12 saat boyunca şehirde metro ve tramvaya binme şansına sahipsiniz. Metroda, tramvayda ve sokakta gezerken kapkaççılara karşı çok dikkatli olmalısınız, tatsız olaylarla kaşılaşabileceğinizi asla unutmayın. Tedbirli olmanızda fayda var. Prag şehrini gece gezmeyi sakın ihmal etmeyin. Tarihi binalara yansıtılan ışık oyunlarıyla kendinizi bambaşka bir şehirde hissedeceksiniz. Eğlence mekanlarında gündüz göremediğiniz, gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıkan zencileri göreceksiniz, şaşırmayın.

Saat başı, saat kulesinin önünde toplanan kalabalık sizi şaşırtmasın. Çünkü saat başlarında mini bir gösteri sizleri bekliyor olacak. İzlemenizde fayda var ama abartıldığı kadar beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Turistler ise bu gösteriyi hayranlık içerisinde izliyorlar. Yemek konusunda eğer seçici davranıyorsanız karnınızın doyduğunu hissetmeyebilirsiniz. Yemek kültürleri bizim geleneksel sofralarımızın yakınından bile geçmiyor. En lüks otelinde kalmış olmamıza rağmen sabah kahvaltılarında zeytin peynir bile bulamadım menülerinde.

Prag şehrine bir buçuk saatlik uzaklıkta, kaplıcalarıyla ünlü Karlovy Vary şehri var birde. Temiz havası ve doğasıyla sizleri büyüleyebilecek bir güzelliğe sahip küçük bir yer. Sağlık turizmi açısından oldukça fazla tesise sahip olan şehir Mustafa Kemal ATATÜRK, Karl Marx, Bethoven ve Mozart gibi ünlü isimlerin uğrak yeri olmuştur. Yarım günlük bir zaman dilimini bu şehire ayrmanız yeterli olacaktır.

Gitmeyi düşünen arkadaşlara şimdiden iyi eğlenceler...

prag.jpg

DSC_4133.jpg

DSC_4007.jpg

Etiketler

Tesekürler Caner bey,Kalan kisimlari cok güzel Anlatmissiniz.Resimler de güzel.Prag insani yormadan gezilebilecek bir sehir.

Ercan bey Prag tarihi dokusuyla çok güzel bir şehir. Böyle yerlerde insan kendine verilen değeri fazlasıyla hissediyor. Bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz...

slm bu guzel paylasim icin tesekurler,bendeki hatiralari tazeledi. 2002/2003 yillarinda koca bir yilim gecti pragda insanlari cok iyiler kesinlikle yabanci dusmanligi yok birde cehcede kufur yok :smiley:) cok nazik insanlar...

Tesekkürler lleo. Dediginiz gibi cok güzel bir ülke.Tarihi yapiyi güzel korumuslar,yardim sever insanlar.

Çok güzel kareler ,elinize sağlık .Biz de 4 günlük Prag ,Cesky Krumlov ve Karlovy Vary gezisi yapmıştık.Hayran olmuştum şehirlere .Tarihi doku gerçekten çok orijinal .Nehir kıyısında bir kampinge denk gelmiştik .Orada çekilmiş bir kaç fotomuz var .Ancak şu anda eşimdeki hard diskte .Elime geçince eklyeceğim izninizle .Orada transporter tipi( sanırım Kaliforniya idi modeli ) bir aracı Almanya 'dan kiralayıp tura çıkmış Kanadalı bir çift vardı .İçini gösterip merakımızı gidermişlerdi .O zamanlar henüz karavan sahibi değildik tabi

zzzzzz.jpg

Merhaba Ebru hanim,Koydugunuz Fotografi inceleyince, citlerden sonra Nehir kenarindaki Arkasi görünen 3. karavan bizim. :smiley: Demekki 10 ,15 adimdaha yürüseydiniz tanisma imkani bulacaktik. :D

Selamlar
Kadriye & Ercan

Gözlerime inanamadım bir daha okudum .tesadüfünde bu kadarı olur .Biz de Charles köprüsünden aşağı doğru nehir çevresinde dolanırken adacık gibi bir yere denk geldik.Sanırım havalimanına giden yol istikametindeydi .kampingten merkeze giden mini botlar varıdı kıyısında .Bir kaç foto daha bulayım ben en iyisi .

IMG_6552.jpg

Merhaba Ebru hanim ve Mustafa bey,Nehirde calisan kücük botlar,da Tesadüfen bir Makadonyali Türk ile tanistik. Bize kisa ve öz ulasim araci kullanmadan sehiri nasil gezcegimizi anlatti. Gercekdende sehir öyle yapilasmiski sorunsuz gezebildik.

Selamlar
Kadriye&Ercan

Biz arkadaşlarımızla gittik .Bir kaç şehri gezeceğimiz için araba kiraladık .Ancak Prag yürüyerek gezilecek bir şehir .Bir masal ülkesi gibi ,kendinizi zaman makinasında yolculuk yapmış gibi hissediyorsunuz .Sizin gezinizin sanırım anıları ve fotoları bu kadar değildir .Eğer paylaşmaya devam etme imkanınız varsa adıma sevinirim .Sizden de eşinize ve size selamlar .
yeni gezi anılarınız varsa onu da özelden yollarsanız ,görmek isterim .Henüz yeni olduğum için neyi nerede arayacağımı tam bilemiyorum .Ancak kendi gezilerimi düzenlemekle başlayabildim işe .

Merhaba, Ebru hanim ve Mustafa bey.Daha fazla Fotograflar vardi ,ama kizim yanlislikla sildirmis.Elimizde sadece gezenbilirdeki bu Fotograflar kaldi, :(.Buda tabi Gezenbilirin güzelligi, :smiley: benim gezi anilari, gezgör rümuzuyla ,gezenbilir yurt disi gezisinde var.Yeni leri daha koyamadim.

Selamlar

Kadriye & Ercan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,758
Kaydolan Son Üyemiz
yasayanefsane

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR