Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,144

Etiketler
Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Tarif yok ama çok detaylı bir kamp yemek tablom var.

[attachment=1]

 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

İşin uzmanı topiğe gelmiş Tarife gerek yok Murat, seninle 3-5 kampa giden bilimum kamp yemeklerini öğrenir.
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Arkadaşlar usta aşçı olup değişik lezzetler sunmak istiyorsanız sabit tiyo vereyim reklama girmez sadece tek bir markası var vegeta diye bir ürün var yapacağınız her türlü sulu yemeğin sotenin zeytinyağlının içine tuz serper gibi bir miktar ekleyin.
Tavsiye benden denemek sizden.
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Vegeta,
memleketi; eski yuguslavya,
içindekiler; kurutulmuş sebze, baharat ve tuz
en iyi eşleştikleri; çorbalar, pilav, kurufasülye
dikkat; benzeri yerli üretimler var, gerçek vegeta ile alakası yok uyarırım..
ben 20 senedir kullanıyorum...
 




Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

bunlarda benim kamp yemeklerimden bazıları

ayvalı dana eti


midyeli pilav



patates kızatma


kubağa ;D



deniz salyangozu


midye tava


tavşan



kuru fasülye


tavuk


levrek


somon




rakı







 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Sn. olcaytuna bizimle öyle güzel resimler paylaşmışsınız ki her bakan bir daha bakmak istiyor ama "bencil" aşçılar gibi tariflerini kendinize saklamışsınızl!
Biz şimdi sizden ya tarifleri isteyeceğiz ya da size ceza verip ilk kampta bize bunları pişirmenizi
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Hepsi de muhteşem görünüyor gerçekten. (Kurbağa dahil) Ayvalı dana eti, midyeli pilav ve deniz salyangozu özellikle ilgimi çekti. Ayvalı dana için özel bir tarife gerek olmadığını ve içindeki malzemeleri iyi kötü kestirebiliyorum.

Midyeli pilav için özel bir pişirme yöntemi, deniz salyangozu için özel bir sos (kolay pişmesi için sirke, şarap vs.) var mı?

Bir de kurbağaların derilerini yüzmek için özel bir yöntem var mı? (Son günlerde et fiyatları malumunuz ;D )
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

ilk önce düzeltmeleri yaptım, tarifler kolay. aslında bana göre yemek yapmak ne hamaratlıktan ne de beceriklilikten geçiyor. ağız tadı önemli benim açımdan, gerisi sevdiğim yiyecekler, biraz atmasyon (ne varsa, ne bulursan tencerenin içine at) birazda hayal gücü. teorik olarak bazı şeyleri yazmak anlatmak kolay da işi pratiğe dökmek önemli olan. diğer taraftan keyfine göre yemek yapma işi; biraz tv'lerde yerli ve yabancı yemek programlarından ufek tefek tüyoları kapmak ve işi "usta" larından seyretmek ki çocukken dedemi ve dayımı çok seyrettimiştim. ama hiç bir zaman ölçü vermemişlerdi. yani şu kadar tuz bu kadar et koy mevzusu yok. aşağıda yazaklarımda öyle, ölçü yok. herşey göz kararı.

ayvalı dana et; artık zamanıdır. ayva, dana eti, bol soğan ve sarımsak, bir kaç domates, zeytin yağı ve keyfe göre baharat.
et haşlanacak, soğanlar ve sarımsaklar zeytin yağında kavrulup etle karışrışacak. karışıma ayvalar soyulup atılacak (küp küp), 30-40 dk ateşte yavaş yavaş pişerken en son domates ve biraz baharat yeterli. et suyundan biraz ayrılırsa şahane de pilav yapılabilir yanına.

midyeli pilav; biraz uğraşı gerekiyor. sebze suyu hazırlamak için; birer adet havuç, kabak, patlıcan, kereviz, biber.. vs. pilav için prinç, midyeler denizden yeni toplansa daha iyi olur. defne yaprağı, kabuk tarçın, sarımsak, bol soğan (4-5 adet), karabiber.
ilk önce pilav için princi ıslatmakta fayda var. sebzeler doğranıp haşlanacak, midyelere hiç birşey yapmadan tavada 2-3 dk. açılmaları sağlanır ama kabukları da atılmayacak. ilk önce zeytin yağında 3-4 diş sarımsak çevrilir yanmadan alınır. bu yağda bol soğan kavrulur ve ıslatılan prinçle biraz daha kavrulur. hazırlanan sebze suyu pilava katılır. suluyken defne yaprağı ve 1-2 kabuk tarçında atılır. suyunu çekmeye yakın hazırlanan midyeler de kabuklarıyla katılır. normal pilav gibi üzerine birşey (gazete, havlu ..vs) kapatılıp 20-30 dk dinlendirilir. çatala kaşığa gerek yok, kabuklar çatal niyetine ....

kurbağalar...... mangaldakiler hemen temizlenip ateşe atılmıştı. biraz sarımsak, salça ... vs ile dinlendirmek lazım

tavşan...... pek bi özelliği yok. yahni yapar gibi. soğan, patates, biraz salça üzerine et. közün üstünda kaynat dur.

kuru fasülye.... kampta en kolay ve ucuz "çok" yapılabilecek yemek bence. bir kaç kutu konserve kuru fasülye (barbunya, nohut .. vs de olur). kasaptan 3-4 tl' ya alınacak kemik parçaları.
kemikler kaynatılır ve suyun bir kısmı pilav yapmak için ayrılır. gerisi, kutuları aç, kalan malzemeyi birleştir. + turşuda unutulmasın, ev yapımı olursa daha bi makbul bence.

somon... diğer büyük balıklardan da yapılabilir. biraz soğan, sarımsak, yeşil biber, zeytin yağı, tuz ve karabiber.
tavanın altna soğan, sarımsak ve biberler gelişi güzel doğaranır. özenmeye gerek yok, kampta aç olanın gözü döndüğünden görüntüsü umurunda olmaz balık üzerine yatırılır, bolca zeytin yağı konur ve üzeri kapatılıp mangalın/korun üzerine atılır. sonra şamandıra, kavga çıkar.


daha kampta yapacak çok yemek tarifi var......
 



Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Emeğinize ve ayrıntılı yazma zahmetine katlandığnız için çok teşekkürler... Hepsi de birbirinden lezzetli görünüyor. Kurbağa konusu gerçekten ilgimi çekti. Sarımsak ve salçalı sosta dinlendirilme nedeni kokusu mu acaba? Eğer kokuyorsa gövdeleri atıp yalnızca bacakları pişirmek fayda sağlar mı? Fırsatını bulduğumda galeta ya da mısır ununa bulayarak kızartıp, tarator sosla denemeyi düşünüyordum

Bunlar kara kurbağası mı? Her kurbağa türü yenir mi?
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

kurbağalar delmece'de su kenarından toplanmıştı. cinsini, adını bilmiyorum.. hala hayattayız işte ;D. neyse, hemen temizleyip ateşin üzerine atmak bana biraz yavan gelmişti. biraz dinlendirmek, yumuşatmak daha iyi olur diye düşnüyorum. sonra bugüne kadar da hiç yapmadık açıkçası. ilk defa yiyenin tadını tavuğa benzetmesine inanmayın. daha önce denemeyene uzak ve itici gelebilir ama besi tavuklarından çok daha doğal olduğu kesin. kendim şimdiye kadar hiç yapmadım ama diğer küçük hayvanlarda yapılabilir tabi (yılan, kaplumbağa.. vs). şu discovery'deki ayı gryll' in yemek için vahşice yaptıklarına çok uzağım ama bazı ufak tefek taktikleri, bilgileri kullanılabilir.
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Tereyağlı Kurbağa Bacağı tarifi;
Kurbağa bacaklarını, derileri ile birlikde biraz haşlayın, sonra derisini kolayca soyabilirsiniz, ardından mısır ununa bulayıp, tereyağ eritilmiş tavada kızartın, afiyet olsun..
Önce biraz haşlanmasında fayda var, böylece et daha yumuşak oluyor, nede olsa hayatı bacak kaslarına bağlı bir hayvan, haşlanmadan yenirse biraz sert oluyor..



 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri



Bülent Bey'in taktiğine göre ; av hayvanları satan yerlerden değil ,avcı arkadaşlarınızdan ,kişi başına iki
adet bıldırcın rica edeceksiniz ,yandaki karavanlardan ; en büyük boylardaki tombak patlıcanlardan ikişer,
üçer adet isteyip ( tek birisine fazla darbe yapmadan ) üstünü karpuz kapağı gibi kesip ,2 Cm. kadar et kalınlığı
bırakarak oyarak ve yine ,ayrı ayrı komşulardan sarımsak ,domates ,sivri biber ve yeteri kadar tuz isteyip ,
komşulardan alınan malzemeleri ve bıldırcını göz kararı ile ,oyulmuş patlıcanın içine koyup daha önce
kestiğiniz kapağı yerine takacaksınız .Yeteri kadar adette hazırladığınız içi dolu patlıcanları ,alüminyum folyolara
sarıp kamp ateşinin közünde bir saat kadar pişireceksiniz . (dikkat kokusunun dayanılmaz bir çekiciliği vardır)

Bıldırcın içli patlıcanlar pişerken ,kaliteli yağı olan bir komşudan ( galiba bu Cem Bey oluyor ) ;D
kızartmalık yağ temini yapıp ,daha önce oyulan patlıcanların içleri istenen kalınlıkta kesilip kızartılır .

Kamp yerine acele ile çıkarken muhakkak ki sarımsaklamak için yoğurt ,ekmek ve kola gibi malzemeleri de unutmuşuzdur .
Portatif yemek masasını kurduktan sonra ,bu malzemeleri de karavancı dostlarımızdan istemeyi ihmal etmeyelim … ;D ;D ;D
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Merhaba,
Vegeta ve benzeri tatlandırıcılarda zararlı sodyum bileşikleri yok muydu?


 



Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Sn.olcaytuna,
Deniz salyangozunu nasıl pişirdiniz acaba?
Ben közde direkt kabuğuyla pişirdim ama çok kokmuştu ve eti de sertçeydi.