Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,519
Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Çok ilginç tarifler yazanların ellerine sağlık,en kısa zamanda kampta bunları denemeli,başlık için teşekkürler Sn.Moderatör...
 

Etiketler
Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

herkez kamp yemeğ tarifi vermiş bende pratik ve harika bir kamp tatlısı tarifi vereyim.....10 dk da hazır
malzeme:
8 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 litre paket süt

8 yemek kaşığı irmik ile 10 yemek kaşığı şekeri orta boy bir tencerede kaşıkla iyice karıştırın ..önce bir bardak sütü karışıma yavaş yavaş dökerek kaşıkla yedirin.. sonra kalan sütü tencerenin içine ilave edip ilk 5 dk kadar harlı ateşte devamlı karıştırarak pişirin .. sonra ateşi biraz kısarak ( dibinin tutmaması için )karıştırmaya devam edin.. koyulaşınca altını kapatın.. kaselere dökün... 10 dk da jet hızıyla hazır .. afiyet olsun . not : tabi yemeden önce soğumasını beklesenzi iy olur .. :;)
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

teşekkürler tarif için. nedense aklıma kampa irmik taşımak gelmemişti şimdiye kadar. kış vakti kampta daha doğal tatlıları tercih ederim. mesela özellikle ayva veya elmayı folyaya sarıp ateşin üzerine atın bir süre sonra sıcak tatlınız hazır olur. ayrıca artık yavaş yavaş zamanıda geliyor kestanenin. ;D
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Dr. oetker'in hazır irmik tatlıları var. 1/2 lt. süt ile karıştırılarak aynı şekilde hazırlanıyor. Bunlardan çoğunlukla karavanımızda bulunduruyoruz. Ama elbette katkı maddeleri vardır. Kıvamı tutturabilme açısından İrmikten kendimizin yapabileceğimizi düşünememiştim. Önce evde deneyeceğim, sonrasında karavan için irmik kavanozunu hazır edeceğim. :smiley:

Not: Karavanda bu tatlıyı yapmak isteyenler yanında tarçın da bulundursun, ya da bizim karavanın yanına park etsin. ;)
 




Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

olcaytuna' Alıntı:
kampa giderken; hazır yemekler, hazır paketler, tüm hazır gıdalar bırakın şehirde kalsın.... :-\

Aslında çok doğru ama, biz bunları gündelik şehir yaşantımızda asla kullanmayıp kampta pratiklik açısından kullananlardanız. :smiley: Ne zaman ev yapımı turşularımızı, salçalarımızı da taşıyabileceğimiz büyük bir karavanımız olacak, o zaman tam doğal beslenme düzenine geçebileceğiz... :smiley:
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Boşalan Dondurma kutularını atmayın, dondurmasını yerken bu kaplarada para ödüyorsunuz..
Kamplara giderken evde hazıladığınız pratik yemekleri, zeytinyağlıları, bazı salataları, tatlıları, boş dondurma kaplarına koyarak kamplara götürebilirsiniz..Zaten küçük olan karavan buzdolaplarının içini en ekonomik şekilde kullanmanın yolu, boş dondurma kaplarıdır, tuğla gibi dizilirler, küçük mekana çok adet kabı sığdırabilirsiniz.Yer değiştirir, kırılır diye üzülmezsiniz, boşalınca eve götürmek istemezseniz, işi bitince ateşde yakarak yok edebilirsiniz..

Kamp yemek


KUTU
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Cem o hazırdan bende yaptım,yıllardan beri irmik kavururum,bu çocukken annemin yanında irmik yanmasın karıştırla başlamıştır ve ondan sonra genelde irmik işleri bana kalmıştır.Ama bu hazır irmik ve içi oyularak konulan dondurma bütün tariflerimi değiştirdi çünkü harika oluyor.O kadar çok irmiği severim ki çarşıda yemeği başka yerde irmik tatlısını başka yerde yerim.

Kurbağlar benimde ilgimi çekti açlıktan ölmediğim sürece yeme ihtimalim yok ama bunu yiyen arkadaşlarla iyi geçinmeli seni beni yer bu arkadaşlar :D Cem de tarif almaya başladı Levent hocam da alırsa ayvayı(danalı olursa) yedik demektir dikkatli olmak lazım.

Açlıktan hiç sevmediğim halde ne yediğimi şu an hatırlamıyorum ama susuzluktan geberdiğim zamanları çok net hatırlarım, hayat görüşü değil ama tad lar konusunda tutucuyum.Çok zengin bir yemek kültürümüz olduğunu düşündüğümden genelde yeni tatlara pek sıcak bakmıyorum,istiridye,salyangoz hiç yemedim kalamarı bile 5 sene önce yemişimdir(yemediğim günlere lanet ederek).Belgesellerde ki gibi acıkkırsam ağaç kabuklarını bile yiyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın ama o zamana kadar bildiğim tatlardan pek şaşmayayım ama lütfen yeni tariflere devam.
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

:D kurbağalar, salyongozlar, sümüklü böcekler, domuzlar bize kalsın.... şaka bir yana, zengin yemek kültürümüz var ama nerdeyse %90 ı ağır yağlı yemekler ve günümüzde pekte yoğun tüketilecek pratikliktede değiller. mümkün olduğu kadar zeytin yağlı (makarna&pilavda bile) yapmakta yarar var. hiç bişey yoksa bile zeytin yağına biraz limon+kekik+karabiber+kırmızı pul biber sonra şamandıra... şıkıştırmaz kalbi kebap gibi ;D
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

250 gr yeşil biber (isteğe göre acı veya tatlı olabilir) halka halka doğranıp bir tavada kızdırılmış 3 çorba kaşığı margarinin içinde (dileyen sızma zeytinyağı da kullanabilir, fena olmuyor) hafif renk değiştirene kadar kavrulur. Sonra ateşteyken içine 250 gr lor peyniri (ekşimik vs)atılır. Yağı yedirecek şekilde güzelce ezilerek karıştırılır. 5 dakika kadar pişirilir. Sıcak sıcak yenir. Fazla yapılırsa artan kısmı soğuk olarak sabah kahvaltısında da güzel gidiyor.
Dileyen ateşten indirmeden içine bir yumurta atıp beyazı pişene kadar güzelce karıştırırak pişirmeye devam eder. Bu da alternatif bir lezzet oluyor.
 



Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Pratik bir yemek daha; sosis, yumurta ve patates aynı tavada haşlanıyor. Beraber servis yapılıyor. Tabii patates evden haşlanmış geliyor. Burada sadece ısıtılmış oluyor.

PIC 0253
 


Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

;D içinede 3-5 çınar yaprağı(acılık versin diye,umarım acılık verir :smiley:) Atilla hocam gerçekten öyle gözüktü benim gözüme de.
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

atiladi' Alıntı:
Hakan, almanların meşhur Auschwitz toplama kampı yemeği gibi duruyor.....

Sonuçta kamp kamptır :smiley: ;D

Servis tabağının kenarına hazır meze acılı ezme de koyduk. Bandıra bandıra yedik. Bayağı lezzetli oluyor. Biz severek götürdük :smiley:
 




Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Arkadaşlar bu yemek işi başka bişey adamın içi bir tuhaf oluyor sankı bir ibadet. ;D :eek:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,463
Mesajlar
1,518,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst