Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,138
Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Levent Bey,

Onlar da karavanda pişirdikleri... ;D ;D

Etiketler

harika gerçekten harika, yani gülmekten az daha sandalyeden yuvarlanıyordum, hanım sesime koştu geldi bana bir şeyler oluyor zannetti, bu konuyu nasıl görmemişim, şimdi anladım ki foruma üye olduğumdan beri karavan yapımı,elektrik üretimi,ısıtma sistemi gibi konuları okumaktan canım çıkmış az daha ilk sınav ne zaman ya da sınavda hangi konular var hocam diye soracakmışım

Mehmet bey sınavda genel konular başlığından gelen soruların ağırlığı %50 aman buraları ihmal etemeyin

Mustafa sen nerelisin? Niye soruyon dersen, benim kayınvalide de bu turşu kavurmasını aynı senin tarife gore çok güzel yapar. Tek fark o fasulye turşusunu da kendi kurar. Kayınvalide Rize – Fındıklı’lıdır. Sende de var mı hemşehrilik?

Konu süper , yemekler muhteşem. hele Bülent beyin tarifleri ve teknikleri daha bi güzel. karavan sahibi olamasamda sizlerle kamp yapmayı ( özellikle Bülent beyden öğrenilecek şey var) isterim. buradaki muhabbeti birde sahada görmek çok daha farklı olsa gerek. bir gün birlikte kamp ateşi başında ev yapımı sucuk yeriz inşallah.

yumurtayı sosoile birlikte aynı tavada haşlamak hijyen değil... ayrı olarak yapılmalıdır

Konu'yu hortlatayım dedim )

3 kişilik sebzeli tavuk baget (Avcı yemeği )
6 veya 9 adet baget ,kenarları yüksek bir tava veya güveç içerisine kemik kısımları (aralarında boşluk kalacak) orta ya gelecek şekilde dizilir. Daha sonra (hazır garnitür olabilir) havuç,patates,bezelye ve doğranmış 4/5 diş doğranmış sarımsak,tuz,pul biber,bagetlerin arasına boca edilir. üzerine 1/2 çay bardağı zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi gezdirilir.
Malzemenin üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir, kapağı kapatılıp ateş (fazla har'lı olmamalı) üstüne koyulur.
Kap içerisindeki su çekildiğinde yemeği bir kenara alıp,kapağı kapalı bir halde hafif ılımasını bekleyin.
Daha sonra kapağı açılan enfes yemeğe taarruz edebilirsiniz
Afiyet olsun...