KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Hiç bir şeY bilmiyorsanız en pratiği sucuk tabi ki .
Diyelimki kalabalıksınız ve malzeme az ,yolda giderken topladığınız 2 kg domates kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğrayın içine istediğiniz kadar sucuk(yoksa yan komşudan) ,varsa biraz da biber(yoksa komşudan da olur) ,suyuna bana bana yersiniz. Baharatı arttırmanızı tavsiye ederim.Daha pratiği ve daha güzeli yok.Diyelim ki makarnanız var,yada komşuda var,atın içine onu da ohh.Eğer sarımsaklı yoğurt ta (komşuda) varsa üstüne dökün.Yanınızda yoksa komşudan alacağınız patatesi doğrayın yine komşudan(Cem olması daha makbul-kaliteli kullanıyor)alacağınız yağda kızartın.Sonra herkesin yürüyüşe çıktığı zamandan yiyebildiğiniz kadar hızlı yiyebilirsiniz.
Bunların hepsini yapabilmeniz için kesinlikle derince bir kabınız olsun o kadar yüzsüz olduğunuzu anlamamaları için ,her şeyi farklı komşulardan isteyin ve kenara not edin hangisinde iyi malzeme varsa bir daha ki sefere yine ondan istersiniz.
Eğer bunları pişirme işlemini onlara yaptırabilirseniz isminizi bana verin bir daha ki kampı beraber yaparız.
harika gerçekten harika, yani gülmekten az daha sandalyeden yuvarlanıyordum, hanım sesime koştu geldi bana bir şeyler oluyor zannetti, bu konuyu nasıl görmemişim, şimdi anladım ki foruma üye olduğumdan beri karavan yapımı,elektrik üretimi,ısıtma sistemi gibi konuları okumaktan canım çıkmış az daha ilk sınav ne zaman ya da sınavda hangi konular var hocam diye soracakmışım
harika gerçekten harika, yani gülmekten az daha sandalyeden yuvarlanıyordum, hanım sesime koştu geldi bana bir şeyler oluyor zannetti, bu konuyu nasıl görmemişim, şimdi anladım ki foruma üye olduğumdan beri karavan yapımı,elektrik üretimi,ısıtma sistemi gibi konuları okumaktan canım çıkmış az daha ilk sınav ne zaman ya da sınavda hangi konular var hocam diye soracakmışım
malzemeler
fasulye turşusu (turşucularda mevcut. 1 kilosu 9-10 lira'dan satılıyor)
tereyağ
soğan
isteğe bağlı olarak kırmızı biber ve yumurta...
fasulye turşusu yıkanır ve tuzunun gitmesi sağlanır. büyük boyda olanlar ortadan ikiye kesilir. bu esnada tereyağ kızdırılır, içine isteğe göre 1-2 tane soğan yemeklik biçimde kesilerek atılır. soğanlar ölünceye kadar soğan kavrulur. sonuna doğru isteğe göre bir tutam kırmızı biber atılır. ardından fasulyeler atılarak karıştırılır. yaklaşık 4-5 dakika devamlı karıştırmak suretiyle fasulyelerin de soğanla karışarak kavrulması sağlanır (tabiri caizse tıngırdatılır). fasulyelerin çok ölmemesine dikkat edilir. iyice suyunu salarsa ve yumuşarsa lezzeti de kaybolur. hafif ekşimsi tadını koruması makbuldür. isteğe göre tavalinin üzerine 1-2 yumurta kırılır ve karıştırılır. bu şekilde servis edilir.
Mustafa sen nerelisin? Niye soruyon dersen, benim kayınvalide de bu turşu kavurmasını aynı senin tarife gore çok güzel yapar. Tek fark o fasulye turşusunu da kendi kurar. Kayınvalide Rize – Fındıklı’lıdır. Sende de var mı hemşehrilik?
Konu süper , yemekler muhteşem. hele Bülent beyin tarifleri ve teknikleri daha bi güzel. karavan sahibi olamasamda sizlerle kamp yapmayı ( özellikle Bülent beyden öğrenilecek şey var) isterim. buradaki muhabbeti birde sahada görmek çok daha farklı olsa gerek. bir gün birlikte kamp ateşi başında ev yapımı sucuk yeriz inşallah.
3 kişilik sebzeli tavuk baget (Avcı yemeği )
6 veya 9 adet baget ,kenarları yüksek bir tava veya güveç içerisine kemik kısımları (aralarında boşluk kalacak) orta ya gelecek şekilde dizilir. Daha sonra (hazır garnitür olabilir) havuç,patates,bezelye ve doğranmış 4/5 diş doğranmış sarımsak,tuz,pul biber,bagetlerin arasına boca edilir. üzerine 1/2 çay bardağı zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi gezdirilir.
Malzemenin üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir, kapağı kapatılıp ateş (fazla har'lı olmamalı) üstüne koyulur.
Kap içerisindeki su çekildiğinde yemeği bir kenara alıp,kapağı kapalı bir halde hafif ılımasını bekleyin.
Daha sonra kapağı açılan enfes yemeğe taarruz edebilirsiniz
Afiyet olsun...
yanınızda alüminyum folyo taşıyın, elinizdeki ne malzeme varsa folyoya sarıp kamp ateşinin yanına koyun pratik ve bulaşık çıkarmayan bir yöntem,f
bir tarif de vereyim,
tavuk butu+domates+biberi folyoya sarıp ateşin yanına koyun yarım saat sonra hazır yemek