Projektör, Çalışma Lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerkul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,319

Etiketler
Ynt: Projektör, Çalışma Lambası

tayfunsozer' Alıntı:
İlker Bey.Kandela değerlerini ölçebildinizmi?Sis lambası ile ayı değerde olması ne anlama geliyor?Ben şahsen uzun mesafe aydınlatması ile ilgileniyorum.Özür dilerim,koyduğunuz foto bana fikir vermedi.Kulandığınız ampul 55 W mı ?. H3 100 W ampul ayna bölümünü bozarmı ? Biliyorsanız paylaşırsanız ilginin fazla olacağını sanıyorum.Teşekkürler.

Merhaba Tayfun Bey;

Öncelikle böylesine bilinçli sorular ile karşılaştığım için çok sevindiğimi bilmenizi isterim. İnsanlarımız bilinçlendikçe kötü mallar bu ülkeye giremez olacak. Böylece de paramız çöpe gitmeyecek.

Sorularınıza gelince. AR-GE deki arkadaşlar ile görüştüm dün hemen ama ne yazık ki firmamızdaki fotometri sadece refleks-reflektör ve arka (sis, stop, geri vites ve sinyal) fonksiyonlarını ölçebiliyormuş. Far grubu ölçümler daha farklı bir cihazda yapılıyormuş. O yüzden de fotometri odasında lambayı yakıp fotoğrafını çekmeye çalıştım. Kare olan bu lamba başka ilanımda olan arka çalışma lambasından daha geniş ve kısa bir alanı aydınlattı. Diğer arka çalışma lambası çok daha uzak alanı aydınlatıp ışık şiddeti daha fazlaydı. Aynı ampulleri kullanmalarına rağmen lens mercek yapısıydı buna sebep olan.

Ampul seçimine gelince. Ayna kısmı metalizesi her ne kadar 700 derecede ileri teknoloji ürünü metalize makinasında kaplansa da 100W ampul altındaki plastiği eriteceğinden kararma ve bozulmalar olacaktır. Hatta çerçeve ve dış yüzeyde de erime meydana gelebilir. 55W ampul kullanılmalıdır. Aslında bu da sis fonksiyonundan çok yakın mesafe aydınlatacağı anlamına gelecektir.

Umarım yeterince açıklama yapabilmişimdir.

Sevgiler.

Buda ön sis takımının takılmış hali....

cj7 7.jpg

hasanfb' Alıntı:
Buda ön sis takımının takılmış hali....

Lastikleri genişletmişsin Hasan...:smiley:
Şaka bir yana çok güzel duruyor. Ayrıca çamur sana vız geliri çok güzel anlatıyor bu foroğraf.
Ancak şunu belirtmeliyim ki sana verdiğim ve ön tarafa taktığın lambalardan artık hiç yok elimde. Onlar sis lambası. Buradakiler ise çalışma lambası. Sendekiler daha ileri aydınlatır bunlar ise daha geniş ve yakını.

Aslında bu ilanı pasif yapmıştım ama hala duruyormuş. Madem öyle satışa devam o zaman. Ama yeni alacak arkadaşlar bayiimden almak zorunda. Aynı fiyattan alabilirler. Yardımcı olabilirim.

Çok teşekkür ederim ilgin için.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.