Puma Motor Konusunda Acil Yardım ! ! !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,116

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Arkadaşlar ustam aradı az önce, 10.000 km'de 130 beygir şanzımanı ve direksiyon pompası üzerinde bir ford motoru bulduğunu söyledi sürekli alışveriş yaptığı bir çıkmacıdan. Fiyat olarak 8 binlira istiyorlarmış. Defender'a bu motru şanzımanıyla birlikte takmak istiyoruz, ne gibi sorunlarla karşılaşırız, 130'un torkunun biraz daha fazla olması bana avantaj mı dezavantaj mı olarak döner? Her türlü fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar...

Etiketler
Ynt: Puma Motor Konusunda Acil Yardım ! ! !

Selamlar,
Engin Daghan arkadasimiz, Disco'ya takmış idi.. Sanziman ile birlikte takmak, sırf motoru takmaktan daha komplike bir is. Ayrıca, arazi vitesi konusunu (yada arazi kutusu) konusunu da goz onune almak gerek.. Fazla torkun zararı olmaz, "ayagınızın" ayarını iyi yaparsanız. Yoksa, "çok yüklenme" sonucu , yürğyen aksama zarar verirsiniz. iyi sanslar, reha

Umut,

Öncelikle fiyat çok. 130PS Puma'nın ikinci eli 4.000 - 4.500 TL arasındadır. 6 ileri şanzımanın fiyatı da 2.000 - 2.500 TL'dir.

En büyük sorun; 6 ileri şanzımanı, LT230 ile birleştirmekte ortaya çıkıyor. Alacağın şanzımanın güç çıkış noktası bir şaftın bağlanacağı şekilde eğimlidir. LT230'a bağlanabilmesi baya bir uğraşmanız gerekir.

kolay gelsin.

Reha abi ---> çok hızlısın... sana yetişebilmek için 40 fırın daha ekmek yemek ve de 2 Defender eskitmek lazım :smiley:

edaghan' Alıntı:
Umut,

Öncelikle fiyat çok. 130PS Puma'nın ikinci eli 4.000 - 4.500 TL arasındadır. 6 ileri şanzımanın fiyatı da 2.000 - 2.500 TL'dir.

En büyük sorun; 6 ileri şanzımanı, LT230 ile birleştirmekte ortaya çıkıyor. Alacağın şanzımanın güç çıkış noktası bir şaftın bağlanacağı şekilde eğimlidir. LT230'a bağlanabilmesi baya bir uğraşmanız gerekir.

kolay gelsin.

Reha abi ---> çok hızlısın... sana yetişebilmek için 40 fırın daha ekmek yemek ve de 2 Defender eskitmek lazım :smiley:

Engin abi elime telefonu aldım seni aramak üzereydim :smiley: Çok teşekkür ediyorum...

reha' Alıntı:
Selamlar,
Engin Daghan arkadasimiz, Disco'ya takmış idi.. Sanziman ile birlikte takmak, sırf motoru takmaktan daha komplike bir is. Ayrıca, arazi vitesi konusunu (yada arazi kutusu) konusunu da goz onune almak gerek.. Fazla torkun zararı olmaz, "ayagınızın" ayarını iyi yaparsanız. Yoksa, "çok yüklenme" sonucu , yürğyen aksama zarar verirsiniz. iyi sanslar, reha

Reha abicim herzamanki gibi yetiştin. Sanda çok teşekkür ederim. Fikirlerinize herzaman ihtiyacm var. Bu konuda çok acele etmek istemiyorum çünkü... Saygılar...

10.000 km de olması da bu fiyata etkili sanırım, pazarlık payını konusmadık gerçi...

Peki şanzımansız olarak alsam, aracımın üzerndeki şanzıman bu motorla uyum sağlayabilir mi? Çok soru soruyorum ama bu işi halletmek zorundayım ;D

sword7' Alıntı:
Peki şanzımansız olarak alsam, aracımın üzerndeki şanzıman bu motorla uyum sağlayabilir mi? Çok soru soruyorum ama bu işi halletmek zorundayım ;D

Uyum sağlar. Ford'un şanzıman uzun muhafazasını alıp LT77 ile arasına flanş yaptırabilirsin. Bu işi ustanın biliyor olması lazım.

Eğer bulduğun motor 10K km'de ise çok fazla işlem yapmana gerek kalmaz. Ama yine de Turbo, Mazot pompası ve enjektörlerin üzerlerindeki parça numaralarını bir kağıda yaz bana ver. Motorun gerçekten 130'luk olup olmadığına bakalım. Aynı parça numaralarını herhangi bir Ford yetkili servisine sorsan da bilgi verirler.

Yine de ön kapağını açmadan motorun ne olduğu belli olmuyor. Çıkma parça almak bir miktar riskli... Tecrübe ile sabittir.

Bu arada, motoru bulduğun yere 4c1o9a543ba nolu mazot pompasının iyi durumda çıkması var mı diye sorarsan, sevinirim. ucuza pompa arayışım devam ediyor da :smiley:

edaghan' Alıntı:
Uyum sağlar. Ford'un şanzıman uzun muhafazasını alıp LT77 ile arasına flanş yaptırabilirsin. Bu işi ustanın biliyor olması lazım.

Eğer bulduğun motor 10K km'de ise çok fazla işlem yapmana gerek kalmaz. Ama yine de Turbo, Mazot pompası ve enjektörlerin üzerlerindeki parça numaralarını bir kağıda yaz bana ver. Motorun gerçekten 130'luk olup olmadığına bakalım. Aynı parça numaralarını herhangi bir Ford yetkili servisine sorsan da bilgi verirler.

Yine de ön kapağını açmadan motorun ne olduğu belli olmuyor. Çıkma parça almak bir miktar riskli... Tecrübe ile sabittir.

Bu arada, motoru bulduğun yere 4c1o9a543ba nolu mazot pompasının iyi durumda çıkması var mı diye sorarsan, sevinirim. ucuza pompa arayışım devam ediyor da :smiley:

Engin abi Ustam bu işi daha önce birçok sefer yapmış farklı araçlara. Oldukça tanınıyor buralarda ve İzmir çevresinde. Ama yinede acaba? demeden olmuyor. Ankara' da bulduğu motor. Güvendiği yerden alışveriş yapacak. Zaten motor geldikten sonra inceleyip öyle ödemesini yapacakmışız. Pompa işini sordurayım ben ona yine. Olmadı haftasonu Ankara'ya geçmeyi düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım... Saygılar...

Ankara'daki satıcının adını verir misin? Yıldız'daysa özellikle dikkat etmeni öneririm.

edaghan' Alıntı:
Ankara'daki satıcının adını verir misin? Yıldız'daysa özellikle dikkat etmeni öneririm.

Yarın Ustadan öğrenip her türlü ayrıntıyı yazarım. Uyarın için teşekkür ederim Engin Abi...

sword7' Alıntı:

Selamlar,
LR sanzimanı ile bu projeyi yapmanız, en azından daha az başınızı ağrıtır.. Benim aracımda Puma Motor + LT77 (LR) sanziman var.. iyi gunler, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
LR sanzimanı ile bu projeyi yapmanız, en azından daha az başınızı ağrıtır.. Benim aracımda Puma Motor + LT77 (LR) sanziman var.. iyi gunler, reha

Söylediklerinize ve fiyata göre en mantıklısı motoru şanzımansız olarak almak...

sword7' Alıntı:
Söylediklerinize ve fiyata göre en mantıklısı motoru şanzımansız olarak almak...

Soyle dusunun.. Bu sanziman "mutlaka" takılır, ama extradan zaman/emek/para harcamanız gerekir.. Eger bu konularda "sıkıntı" yok ise, ben olsam "orjınal 6 vites sanzımanı takmaya çalışırdım".. sadece uyarmak istedim, yoksa olmaz demek istemedim, aman yanlış anlaşılmayayım.. reha

selam sword7!! oncelile kolay gelsin reha agbinin de dedigi gibi egerki usta olur , yapalir ,yaparim diyosa neden olmasin? denmek te fayda var,zaten yeni defenderlarda 6 vites,benim sorum;motor degistirme isis suan icin kaci buldu?
saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR