Quechua marka çadır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan STLMS.DZMN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,296

STLMS.DZMN

Kamp I
Web
www.dzmn.net
Decathlonda Quechua marka çadırlar var kurulumları ve toplanmaları çok basit. Bu marka hakkında bilgisi olan var mı?

Rüzgar testi videosunu izledim 80 km rüzgar verdiler çadıra birşey olmadı :smiley:

Etiketler
Ynt: Quechua marka çadır?

Aşağıdaki linkte bulunan çadırdan bahsediyorsanız Türkiye'de satıldığını zannetmiyorum.Şu ana kadar hiç bir outdoor mağazasında görmedim.

http://www.dewaweb.net/Quechua-2-seconds-tent-Zelt/q-T0V6elp2R0ZLWDQ=

bursada yaşadığım için ben de görmedim herhangi bir outdoor mağazasında fakat forumda daha önce konuşulmuştu bu konu ve decathlon'un istanbul ve ankara mağazalarında çadır var diye biliyorum ama yine de istanbuldaki arkadaşlara sormak lazım konuyu. hatta decathlon'un linki bu:
http://www.decathlon.com.tr/html/urunlerimiz.html

ve forumda konunun konuşulduğu başlık da buydu:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17293.0

saygılar...

Evet videodaki çadır. Ankara Decathlon da var gidip yerinde gördüm.
Kullanan varsa tecrübesinden yararlanmak istedim. Bu konuyu açtıktan sonra gördüm daha önce açılan konuyuda.

merhabalar

çadır ankara'daki dekatlon mağazasında var. 2 tane aldım. kurulumları vurguladıkları biçimde çok basit. toplanmaları ise nispeten biraz daha karmaşık olmakla beraber standart bir çadırdan basit ve hızlı. Ben de alırken rüzgar direncinden endişe etmiştim fakat kurarken çantasından çıkan ek ipleri de bağlayınca çadır beton gibi oldu. bu kadar beklemiyordum açıkçası :smiley:

PICT0004.jpg

Aldığımdan buy ana çok fazla kullanma fırsatım olmadı. İkinci kez dün kurma fırsatı buldum. Bu zaman kadar 2 problemim oldu. Birincisi çadırların bir tanesinin içinden germe iplerinden 1 tanesi eksik çıkmıştı. Çok dert etmedim zira heryerde bulabileceğimiz iplerden. İkincisini ise dün fakettim. Çadırın resimlerinden farketmişsinizdir tüm direkleri kumaş içinde saklı. Bu direklerden bir tanesi kırılmış. Sanırım ilk toplama sırasında birşeyler ters gitmiş. Çadır artık tam düzgün açılamıyor. Kırılan direk kumaşı yırtıp çıkacak gibi gergin duruyor. Önümüzdeki hafta aldığım yere gidip soracağım. Sık olan bir şey mi? Üretim hatası mı kullanıcı hatası mı? Bakalım ne olacak. Toplama sırasında kırılma olayı bu çadırın bir hastalığı değilse beğenmediğim yönü yok diyeceğim.

Umarım kullanıcıyı (burada ben oluyorum) madur edecek bir şekilde dönmezler. Zira kullan at tipi bir çadır olmak için biraz fazla iddialı :smiley: Gelişme oldukça sizleri de haberdar ederim.

Bugün ankara kentpark alışveriş merkezinde dekatlon'a gittim. Çadırın durumunu anlattım. "İkinci kez kuracakken kırığı farkettim, toplarken kırılmış herhalde" dedim. Fazla sorgu sual yapmadan değiştirelim dediler.. Nasıl toplanacağını bir kez uygulamalı gösterdiler :smiley: Sonra da yenisini verdiler.. Hatırlatsınız daha önceki bir mesajımda iplerden biri eksik çıktı demiştim. Benzer durum verdikleri yeni çadırda da vardı. Bu sefer iplerin hiç biri yoktu. Başka bir sıfır çadırın çantasından yürütüp bana verdiler. :smiley: Eğer alacaksanız bir kurdurun toplatın demirlerini ve iplerini kontrol edin. Sonra canınız sıkılmasın. Direklerin 1 yıl kumaşın 2 yıl garantisi varmış öğrendiğime göre. Çok gelen oldu mu benim gibi diye sorduğumda çok az olduğunu hatta benim ikinci olduğumu söylediler.. Kaç tane sattıklarını bilemediğimden siz dahil 2 kırık geldi cevabını çok da net değerlendiremiyorum. O kısmını size bırakıyorum. Bir kaç toplamada bir kırılsa bile en azından kırık direkle gittiğinizde kullanıcı hatası bu gibi bir yaklaşıma girmeyip ürünü değiştirmeleri gibi bir artı var. Herhalde bir iki kırış süresinde de toplama konusunda tecrübe edinmiş oluruz.

Mahir bey teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz bende kentpark decathlon da alacağım kısmet olursa. teşekkür ederim.

Tek gecelik kamplar için (aşırı rüzgar ve soğuk yoksa) pratik bir çadır. Fiyatı da makul.

http://www.decathlon.com.tr/EN/html/products.html

http://tente.quechua.com/en/tent/r-8,a-26,tente-2-seconds-i.html

26-28-en-visuel-visuel.jpg

her iki resimde de çadırların tepe noktası çukur kalmış görünüyor. germe eksikliğinden kaynaklanmıyorsa yağmurda sorun çıkarır.

slmlar ben almanyadan ceyhun burada decatlon magzalarinda bu Quechua marka cadirlar var ve bildigim kadariyla cok kaliteliler bende düsünüyorum ve gidip biraz inceledim öncelikle kurulumu cok basit ve kumasida yani bezide cok kaliteli tavsiye ederim slmlar ceyhun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.