Ynt: Radyatör Suyu
Ismqil' Alıntı:
ben gecen gun antıfırıze baktım eksilmiş direkt servise gitdim moparın antifirizinizi 17 usd ye aldım. servis su felan karıştırmadı.
zaten bana dediler bak içme suyu koyabilirsin dedi.
benim aklım yatmadı 14bin km deki araça su koymak istemedim.
şimdi ben yanlış mı yaptım.?
2010 jeep cherokee v6
mekke
Zaten içinde su olduğu için sadece antifiriz ile tamamlamakta bi mahsur görmemişler...
İşin doğrusu bom metre ile sıvının yoğunluğunu ölçüp ona göre su veya antifiriz ile tamamlamak...
Yanlış yapmamışlar ama tam titizlikte davrandıklarıda söylenemez...
Musluk suyu işinizi görür der çoğu yer, yanlıştır... Musluk suyu yerine, içme suyu koy demeleri yıllardır alıştığımız servisçilik, tamirhanecilik anlayışına göre iyi bir gelişme... Doğrusu distile edilmiş saf sudur. Temizlik ve kireç olmaması açısından bu gereklidir. Genede tebrik etmek lazım. Ama, müşteri yanlarında yokken ne koyuyorlar servisteki araçlara, eminim musluk suyudur, hemde kirli bidonu sadece çalkadıktan sonra... Günahlarını almak istemem ama... umarım yanılıyorumdur...
Mekke' ye felan yapılan makinaların çok farklı, heavy duty soğutma sistemleri olduğunu biliyorum. Arabistan plakalı bi Chevrolet sahibi ile sohbet etmiştim. 50 derece sıcakta, güneşin altında çalıştır arabayı, camları kapa, bide klimayı aç, iki saat uyu arabanın içinde, hararet ibresi milim oynamaz demişti...
Sizin oralar çok sıcak, aman dikkat...

Musluk suyu şişede satılan içme sularından pahalıymış orada