Ramazan Bayramı Marmaris Çevresi Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdenbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,499

erdenbay

Kamp III
Yer
Bursa
27 Ağustos 2011 Cumartesi günü başlayıp, 4 Eylül 2011 Pazar günü dönüşle karavan yaşantımda ilk uzun gezimi Ramazan bayramını da içine alan bu süre içinde gerçekleştirdim.

9 günlük bu gezide 1400 km yol yaptım.
Araç kliması hep açıktı 470 TL mazot yaktım. (VW T4 2500 TD)
2 gece Akyaka Orman kampında, 3 gecede Zetaş(Bodrum /Gümbet) kampta, diğer günlerde kamp dışı konakladım.
Yol güzergahım : Gökova körfezi-Akyaka / Marmaris / Hisarönü / Orhaniye / Selimiye /Bozburun/ Datça / Palamutbükü ve feribotla Datçadan Bodrum...

GÖKOVA KÖRFEZİ /AKYAKA

Gökova körfezindeki Akyaka çok methini duyduğum bir yerdi ve görmek istiyordum.
Onun için ilk hedef Akyaka idi. Bursa'dan sabah 11 de hareketle Manisada 1 saat öğlen yemeği molasından sonra , akşam 20 civarları Akyaka içindeydim.

Akşam hava kararmak üzere olduğu için, Akyaka Orman kampına yerleşmeyi ertesi güne bırakıp, gece Akyaka belediye otoparkında kaldık.
Akşam yemeğimizi de sahildeki tekne restorantta balık ekmek yiyerek geçiştirdik.

Gece konakladığımız Akyaka otoparkında yanımızda yabancı bir komşu karavan da vardı.
[attachment=1]
[attachment=2]

Sabah kalktığımda , tam önümdeki Azmak deresi ile denizin birleştiği bu güzel koyun fotoğraflarını çektim.
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Akyaka belediye oto parkı.jpg

Akyaka girişi.jpg

Akyaka otopark.jpg

Azmak deresi.jpg

Azmak deresi 1.jpg

Etiketler
Ynt: Ramazan Bayramı Marmaris Çevresi Gezimiz

Akyakayı ben ve eşim beğendik.
Bodrumun 40 sene önceki hali gibi. Henüz fazla betonlaşmamış ve bozulmamış.

Sabah kahvaltısında Konyalı cafenin nefis kıymalı,peynirli gözlemelerini mideye indirdikten sonra, gündüz gözüyle Akyakayı keşfe çıktık.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Akyaka merkezde geniş ve güzel bir halk plajı da var.
[attachment=5]

Akyakada gözlemeli sabah kahvaltısı 2.jpg

Akyakada gözlemeli sabah kahvaltısı 1.jpg

Akyaka merkezi 1.jpg

Akyaka merkezi.jpg

Akyaka halk plajı.jpg

berkcantp' Alıntı:
Erden abi güzel yerlermiş, manzarada benim hoşlanacağım tipten, Akyaka otoparkı haftalık kalmalara uygun mu?.

İlhan belediyenin otoparkında istediğin kadar kalabilirsin.
Sabahları biraz teknelerin motor sesinden erken kalkılıyor. Bi sıkıntısı o.

Erden bey fotograflar çok güzel,
Akyaka Marmaris yolculuğumuzda herzaman ilk durak olmuştur. Orman kampını geçip yolun sonuna devam ettiğinizde
ulaştığınız alan uzun yolculuktan sonra kendinizi denize bıraktığınızda tüm yorgunluğu alacak kadar keyifli.
Gezinin devamını merak edenlerdenim.
Selamlar.

Bir daha ki uzun gezimi bu bölgeden başlatmayı planlıyorum iyi oldu Erden hocam.

Arkadaşlar, Erden Bey bir "fotoğrafçılık kursu" açsa ne güzel olur değil mi? ;)

Cavid Sezen

Erden bey Akyaka görüntüleri çok güzel. Yakınlarda gidemedik oralara, özlemişiz. Sayenizde anılarımız tazelendi. :smiley: :smiley: :smiley:

Akyakada kamping olarak merkeze 4 km mesafedeki Akyaka Orman Kampında 2 gün konakladık.
Akyaka Orman kampı, uzun çam ağaçlarının altında gölgelikli, karavan ve çadır yerleri ayrı ayrı olan çok geniş bir kamp. Ayrıca kampta bungolov tipi evler de var.

İşletmesini özel bir şirket yapıyor. Biraz bakımsız . Kamp alanında önemli ihtiyaçlar için (ekmek,su,kahvaltılık,sebze,tavuk,meşrubat ve alkolli içecekler) küçük bir market ve restorantı da var.
Duş ve su var. 2 kişi elektrik dahil günlük 28,5 L.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Akyaka Orman Kampı 1.jpg

Akyaka Orman Kampı 2.jpg

_MG_9712.jpg

_MG_9717.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Bir daha ki uzun gezimi bu bölgeden başlatmayı planlıyorum iyi oldu Erden hocam.

Bülent, gitmek istiyenlere fotoğraflar ve bilgilerle ön bir fikir verebilirsem sevinirim.

gezmen' Alıntı:
Arkadaşlar, Erden Bey bir "fotoğrafçılık kursu" açsa ne güzel olur değil mi? ;)

Cavid Sezen

Cavit hocam fotoğraf sevgisi ve biraz da gören göz yeterli.

Kamplarda beraber olsak naçizane tecrübelerimi aktarırdım.

Her şehrin fotoğraf dernekleri var, ayrıca onlarda teknik ve kompozisyon olarak kurs veriyorlar.

drares' Alıntı:
Erden bey Akyaka görüntüleri çok güzel. Yakınlarda gidemedik oralara, özlemişiz. Sayenizde anılarımız tazelendi. :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey, yaşadığınız yer olarak Marmaris ve çevresindeki bu güzel yerlere çok yakınsınız. Bu yönden çok şanslısınız.

Bodrumdaki Zetaş kampta karşılaşmamızdan ve sizleri tanımaktan eşim ve ben çok mutlu olduk.

Akyaka orman kampında deniz çok temiz ve turkuaz mavisi.

Çam ağaçlarının tam bittiği yerlerden, hem doğal olarak hem sonradan oluşturulmuş kaya merdivenlerden inerek, derin sulara atlıyorsunuz.

Sahil yok. Denizden çıkmak için tırmanma merdivenleri ve kalın halatlar yardımıyla kayalardan oluşturulmuş düz güneşlenme bölümlerine çıkılıyor. Sahil olmaması yönünden, çocuklu aileler ve yaşlılar için denize girip çıkmak sorunlu olabilir.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Deniz turkuaz mavisi (2).jpg

Kayalardan merdiven oluşturulmuş (2).jpg

Yüzmek için doğal koylar (2).jpg

Denize merdivenle girip çıklıyor (2).jpg

New__MG_9746.jpg

Erden bey ben ve eşim de sizleri tanımaktan mutluluk duyduk. Keşke daha uzun süre oturup sohbet edebilseydik, umarım başka bir zamanda tekrar bir araya gelebiliriz :smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri