KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Eğer Turbo'nun gücüne kapılıp gaza gereğinden fazla basarsanız evet tüketim artar. Şuan evdeki iki araç da benzinli 1.6L motor hacmine sahip ve ikisi de turbo sisteme sahip. Birisinin (otomatik vitesli) ortalaması 9.2 lt/100km (yazın klima kullanımı ile 9.4'e çıktı) diğeri (düz vites) 9.5 lt/100km (ki bunun sürücüsü turbonun beslediği her beygiri koşturuyor) her iki değer de 1.6 benzinli motor ile kıyaslandığında daha fazla tüketmiyor. 1.6 FSI motorlu Passat ve 1.6 motorlu Vectra daha fazla tüketiyordu.
nejat aynen dediğin gibi citroen 1.6 thp motor 156 beygir , gaza basmadan ist -antalya geldim inat ettim 90 km geçmedim 5,9 litre yaktı ,ama şehir içinde 8-5 yakıyor ,gaza bastınmı bir anda 10 litrelere yaklaşıyorsun
nejat aynen dediğin gibi citroen 1.6 thp motor 156 beygir , gaza basmadan ist -antalya geldim inat ettim 90 km geçmedim 5,9 litre yaktı ,ama şehir içinde 8-5 yakıyor ,gaza bastınmı bir anda 10 litrelere yaklaşıyorsun
o zaman turbo devreye girince yakıyor demek mi olıuyor. 240 hp veriyi sanırım turbo ile elde ediyor. O zaman şunu diyebilir miyiz. Turbosuz 7 litre yakar ama turbo devreye girerse 12 litre. Kısaca turbo devreye girmezse az yakar. Klimayı da açmayalım, camlarıda açmayalım ;D 70 bin euro verip yavaş gidersek az yakıyor, bunu mu söyleyelim. Bence 2,2 dizelini bekleyelim. 4,9 litre diyor 100 km verisi. Turboda devredeyken ;D
neyi tartışıyoruzki zaten 5-6 sene sonra sıfır petrol ürünü ile çalışan araba bulmakda bile zorluk çekicez zaten benzinli araba filan kullanmak büyük lüks olucak
ulen LR mi alsaydım , evin 2. arabası mis gibi bandrol 200 -300 lira az yakar çok kaçar , LC 100 bu ay 2300 bandrol ödettirecekti ,2000 tl cepte ,citroene vinç takarım
ulen LR mi alsaydım , evin 2. arabası mis gibi bandrol 200 -300 lira az yakar çok kaçar , LC 100 bu ay 2300 bandrol ödettirecekti ,2000 tl cepte ,citroene vinç takarım