Range Rover td6 Vogue Arazi Performansı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cslmehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,960
Ynt: Range Rover td6 Vogue Arazi Performansı?

Size her off-road aracı hakkında bilgi verebiliriz. Ama yazdığınız markalara bakınca aklınızda bir oluşum olmadığı belli.
Bence siz forumu bir karıştırın ve aklınızda bir marka belirleyin. Ondan sonra o aracı off-roada hazırlamak için tüm arkadaşlar sizlere fikrini söyler.

Marka yönlendirmesi için üstünüze çullanırsak bayağı uzar ve kafanız karışır :D

Garaj bölümümüzde tadilatı ''bitmiş'' araçları gözden geçirin derim. : http://www.gezenbilir.com/index.php?board=245.0

Etiketler

Bende HR-V ile "biraz" geziyordum, hem bana hem arabaya sıkıntıydı. Sonra arayışa başladım, gezenbilirin yoğun desteğiyle XJ aldım, HR-V.yi kaporta boyaya soktum ;D günlük kullanım ve içinde off-road olmayan kamplar için duruyor kenarda... L322 doğa gezileri için bile fazla lüks. Örneğin bu iş için 20.000 lira ayırabilirim ve hafif off-road için araç düşünüyorum gibi bir bütçe ve amaç ortaya koyduğunuzda bir çok fikir ortaya çıkacaktır. ;)

evet haklısınız. offroad'a gidipte aman arabaya bişe olmasın diye kastırmak çok anlamsız olur. sizin XJ nin yakıtına da can dayanmaz ama:smiley: kafamda cj var aslında.. ama bi bakıma da diorum ki jimmy alsam kontağa basar giderim.. sizin arazi tecrübenize dayanarak tavsiyeniz nedir? aracınız ne kadar yakıt sarfediyor bu arada?

CJ, XJ'den az yakmaz. XJ LPG ile TD6'dan çok çok fazla yakmaz. Jimny hepsini döver yakıt ve sorunsuzluk konusunda ama büyük lastikleri takınca otobanda rampalarda falan baya sabretmeniz gerekir ;D

Sitede satılık 39.000 milde olduğu söylenen bir CJ var, XJ olmasaydı onunla ilgilenirdim. Sağa sola vura vura, sürte sürte gideceğim bir araç baya çekici geliyor. Bir taraftanda bizim geziler git gel 500 km civarı sürüyor, yapılı bir Jimny olsa elimde hem rahatlık hemde yakıt konusu nedeniyle baya mutlu olurdum :D

tam olarak sizin gibi düşünüyorum.. çünkü arazide çok rahat kullanmak istediğiniz bi araç bu sefer şehir içinde sıkıntı yaratıyor. ben bu konuyu daha derinden araştırıcam. bu hafta kafamdan geçen araçlara gidip bakıcam. ama yakıt konusuda önemli. ben sadece geziden geziye kullanmam aracı. boş vakitlerimde tırmanıcak biyer ararım sürekli.:smiley: ama rampalarda yada biyere saplanınca aracın verdiği tepki de önemli.. sizin aracın resimlerini paylaşırmısınız. :smiley:

LR Disco2/3- RR P38/L322 gibi araçların tamponları baya güzel gösterişli ;D Ama araziye girdiğinizde MT lastiklerde olsa basit bir yerde o tamponu kırmamanız mümkün değil. 2" yükseltme ve 32" lastikle D2'nin standart Pajero'nun çirkin tamponunun takılmadan geçtiği yerde tamponunu nasıl çatır çutur kırdığını gördüm :-\ Onun için ciddi midifikasyon görmeden bu araçla off-road mantıklı değil, herkes giderken ben arabayı bırakayım burdan başka araçla devam edeyim falan olmuyor, insan devam etmek istiyor ama sonra çizikler, kırıklar v.s. doğaya stress atmak için giriyoruz, daha fazla sıkıntı ve stress sahibi olmak için değil. Ya güzel bir aracınız olur ya da işlevsel, en iyisi iki araç.

Benim aracın resimleri off-road gezileri bölümünde var, garaj kısmına atmadım henüz. Aslında dışarıdan siteyi ziyaret edenler, burada ne kadar az araç varmış demesinler diye garaj kısmına konu açıcam fırsat bulduğumda, araç sahibi arkadaşlara da aynı şeyi tavsiye ederim ;)

Off road için kullanacaksanız Defender 90, 200tdi veya 300 tdi işinizi çok güzel görür. Ağır arazide dizel motor doğru şnorkelle su konusunda sizi çok rahatlatır. Ben uzun zamandır benzinli Defender'lar kullanıyorum ve açıkçası kışın kaputa kadar suya, çamura giren dizelcilere gıpta ile bakıyorum.

Arazide temelde ihtiyacınız olan aracınızın torkunun yüksek olmasıdır. Araba zorlandığı noktada bayılmamalıdır. Dizelin burada benzine karşı bir avantajı var. Aynı hacimdeki turbolu bir dizelin torku benzinliye göre çok daha fazladır. Dizel, az yakar, pompa fiyatı düşüktür. Son zamanlarda piyasaya çıkan birçok SUV'nin dizel üretilmesinin yegane nedeni de budur. Bu tip ağır araçların beygir gücünden ziyade torka ihtiyacı vardır. Dizel de bunu daha düşük hacimle sağlayabilmektedir.

Amma velakin V8 veya V6 motorun genel performansını ve sürüş keyfini da aramayın dizellerde (ben V8 Def 110 kullanıyorum).

Bence CJ, XJ 'lere bakarken Def 90'ı da listenize katın. 200tdi gibi sorunsuz bir motorla arazide çok iyi bir performans alırsınız. Ben uzun zaman CJ7 de kullandım ve şahsi fikrim dizel Def 90'ın hem boyut hem bagaj hacmi konusunda CJ serisinden daha kullanışlı ve dizel olursa suya karşı daha efsunlu olduğu şeklinde.

teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için. bu alacağım 2 de değil; 3. araç olacağı için açıkcası fiyat olarak düşük olmasını istiyorum. sonuçta sadece arazide dolaşıcam günlük kullanımda lazım olmayacak.. tavsiyeniz üzerinde defender 90 ları da araştırıcam. bikaç tane cj baktım ama günümüze göre düşünülürse tek albenisi aracın üzerinin açık olması. yaz aylarında çok güzel olur. ama kışın ne yapılacağı da ayrı bi mesele:smiley: saygılarla

tricknick' Alıntı:
Off road için kullanacaksanız Defender 90, 200tdi veya 300 tdi işinizi çok güzel görür. Ağır arazide dizel motor doğru şnorkelle su konusunda sizi çok rahatlatır. Ben uzun zamandır benzinli Defender'lar kullanıyorum ve açıkçası kışın kaputa kadar suya, çamura giren dizelcilere gıpta ile bakıyorum.

Arazide temelde ihtiyacınız olan aracınızın torkunun yüksek olmasıdır. Araba zorlandığı noktada bayılmamalıdır. Dizelin burada benzine karşı bir avantajı var. Aynı hacimdeki turbolu bir dizelin torku benzinliye göre çok daha fazladır. Dizel, az yakar, pompa fiyatı düşüktür. Son zamanlarda piyasaya çıkan birçok SUV'nin dizel üretilmesinin yegane nedeni de budur. Bu tip ağır araçların beygir gücünden ziyade torka ihtiyacı vardır. Dizel de bunu daha düşük hacimle sağlayabilmektedir.

Amma velakin V8 veya V6 motorun genel performansını ve sürüş keyfini da aramayın dizellerde (ben V8 Def 110 kullanıyorum).

Bence CJ, XJ 'lere bakarken Def 90'ı da listenize katın. 200tdi gibi sorunsuz bir motorla arazide çok iyi bir performans alırsınız. Ben uzun zaman CJ7 de kullandım ve şahsi fikrim dizel Def 90'ın hem boyut hem bagaj hacmi konusunda CJ serisinden daha kullanışlı ve dizel olursa suya karşı daha efsunlu olduğu şeklinde.

Doğru söze ne denir? Ben de Suziki Grand Vtara'mı (ki Range Rover'ın yanında çok daha ucuz bir araç) hırpalamaya kıyamadım ve Defender 110 200Tdi aldım. Arazide "araca ne olacak" diye hiç düşünmeden keyfini sürüyorum.

cslmehmet' Alıntı:
.... daha önce td6 range rover arazide aranızda bulundu mu? bütün sitede aradım fakat bulamadım. bana örnek olurdu sanırım biçok şeyde

Gezenbilir "Huma Oto" Off-Road Gezisi ve Tanışma Toplantısı - Şile (26 Ekim 2008) gezisinde http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18192.0 Standart halleriyle Disco III (Syf:3), Range Rover (syf:10, 11), X5 (syf:4, 10), Tuareg, Sorento (Syf:10), Sportage (Syf:3) araçlar katılmıştı.

hayır canım herkesin aracı kendine göre 1 tanedir zaten.. resimlere çok detaylı baktım da.. o geziye transitlerde katılmış doblolarda:smiley: artık ben bi zahmet katılayım ayıptır yoksa:smiley::smiley: bu arada sizin aracınızın bi alt müadillerinin ortalama fiyatı nedir.? çünkü uygun ve arazide hiç düşünmeden hırpalayacağım bi araç arıyorum bende

cslmehmet' Alıntı:
bu arada sizin aracınızın bi alt müadillerinin ortalama fiyatı nedir.? çünkü uygun ve arazide hiç düşünmeden hırpalayacağım bi araç arıyorum bende

Defender'i mı Grand Vitara'yımı kasteddiniz?

Defender düşünürseniz 16-18 bin aralığında V8 alıp Tampon+vinç+şnorkel+kilit ile ağır parkurlara girebilirsiniz. Bunları maaliyeti 3-4 bin arası olur. Toplamda 20-22 bin TL gibi mir masraf yaparsınız (kozmetik işler hariç, kaporta boya, döşeme vs....)

Suzuki düşünürseniz, Vitara'yı tavsiye ederim. Suzuki bölümünde çok güzel uygulama örnekleri bulabilirsiniz. 1998-2000 arası 100 bin km altında Vitara'lar 17-18 bin TL'ye bulunabiliyor. Modifikasyonu kolay ve ekonomik.

Mehmet bey hala buralarda mi? Hala RR elinizde mi? Bir sikinti acti mi?... Ben de bir tane buldum aynisindan, sizden bir deneyim ozeti almak isterdim... Varsa baska kullanan elbette sukran!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR