Rölanti Klima ilişkisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,113

tayfunsozer

Kamp III
Yer
Çengelköy-İstanbul
Arkadaşlar rölanti,klima ilişkisine dair bulduğum yazı :smiley: Burada daha çok yeni araçlarda bulunan Rölanti Sayacı'nın, klima açıldığında rölantiyi otomatik olarak arttırdığı yazıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_32259610/tm.htm

Sevgiler
Tayfun Sözer

Etiketler
Ynt: Rölanti Klima ilişkisi

mesut körklü
Anakamp

« Yanıtla #408 : Bugün 12:33:56 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
hepinize iyi günler arkadaşlar.ayni sorunu bende yaşadım.Can bey kardeşim gaz telinin bitiminde rolanti ayar vidasından ayrı ,ayni makanizmanın altında bir ayar vidası var gazı bıraktıgınızda yavaşca rolentiye geçiyor.düşüş ani olursa rolentide galgalanmalar oluyor.yolda giderken ayagınızı gazdan çetiğinizde stop ediyor.resmini çektim siteye atabilirsem ,anlatmak istedigimi daha iyi ifade ederim annedersem hoşçakalın.

Mesut Körklü

[attachment=1]

--------------------------------------------------------------------------------

RÖLANTİ.jpg

Ersan
Kamp II

Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?
« Yanıtla #403 : Bugün 09:33:44 » Alıntı

Kemal Bey,

Aracınız LPG li ise, sorun bence aşağıda yazdığım sebeptendir.

LPG'de kullanırken motora daha az hava girmesi gerekiyor, benim araçta şnorkel var, şnorkelin hava girişi öne bakarken, yani araba süratli giderken içeri daha çok hava alırken, aniden durmam gerekirse, araç stop ediyor, çünkü LPG nin istediğinden daha fazla hava alıyor ve devir düşünce o anlık dolan fazla hava stop ettirtiyor, ben şnorkelin kafasını geriye çevirince o sorun ortadan kalkıyor, çünkü daha az hava giriyor, benzinle deneyin stop etmediğini görecekseniz, yapmanız gereken motoro hava girişini biraz daha azaltmak, zaten LPG takılırken have girişini bir bantla daraltmışlardır, siz biraz daha daraltın o girişi stop etmieecek ve rolantide biraz yükselecektir diye düşünüyorum.

Saygılar

Ersan

Tayfun bey konuyu sohbet köşesine aktarmışınız teşekkür ederim,sevdiklerinizle mutlu günler.

Merhaba tüm FEROZA kullanici dostlar,

Hani derler ya aksilik geldimi hep üst üste gelir diye . Evet bende aynen oyle oldu. malum bu aralar havalar oldukca bunaltici gecmekte
tabi bu bunaltici havalrda birde trafikte arac kullanma zorunlulugu oldumu daha da vahim bir hal almis olmuyor. gecen cumartesi yane augstosun 7 sinde sabah isime klima esliginde gittim is bitimi aksam ustu sularinda ne yazik ki sabahki konforu bulamadim. klimam her ne sebebten analmadigim dan bir turlu sogutmadi hatta sogutmayi birakin klima kompre4sörü dahi devreye girmedi. . neyse vardim semtime
ilk is olarak Ridvan ustam,n yanina gittim. sag olsun cok ugrasti ama elektrik hattinda probllem oldugunu ve benim bir oto elektrikcisine gitmemi onerdi bende aynen oyle yaptim. elektrikci ustamiz vakum isini yapti kontrol uzerine kontrol derken yeniden gaz basti ve ohhhh
aracimim klimasi basladi calismaya. bende evimin yolunu tuttum . tam eve 500 metre kala soguk hava bitti baya normal motor sıcakligi esliginde hava vermeye baslamasin mi offff allahim dedim .... neyse bu gun baska bir usta buldum ve hakikaten o ustanin burdan ellerine saglik demek isiyorum ...Gunumuzde isini hakkiyla ve becersiyle yapan usta pek kalmadi denilerbilir. simdi gonul rahatliyla tekrar klimami kullaniyorum.birazdan bu konuyla ilgili fotolari da sizinle paylasacam.

saygilarimla

Tge

ABCD0003.jpg

Merhaba tekrar,

asagda resimlerimi ekliyorum . bu arada unutmadan sizlere bir sey hatirlatmak isterim.

on panjurun icerisinde sagda klima unitesininin bir parcasi mevcut bu unite hem radyatör hemde gidis ve donusum rekorlarin gectigi bir parca. ve bu parcada ustamin dikkatini ceken sadece rekor borularin radyatöre bagli olduuguydu. yane fabrikasyon bir civatanin orada destek vermesi lazim ken ya vibrasyondan yada benden onceki sahibi tarafindan belli belirsiz ustalara elletmesinde orada bu civatanin olmadigidir. o sebeten asagda vercegim resimdede goruluyorkı rekor titresimden gozle gorulemiyecek kadar bir yirtilma meydana getirmis. olmasi beni bu sicaklarda ugrastirdi ve pisirdi. sizde bir ara aracinizin on panjurundan bir goz ve el atin o unitenin simsiki durmasi gerek yoksa sizlerde benim yasadiklarimi yasarsiniz.

kalin saglikla

Turgut [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

ABCD0004.jpg

ABCD0005.jpg

ABCD0010.jpg

ABCD0011.jpg

ABCD0013.jpg

Metin usta ellerine ve emegine saglik verdigim para helal olsun.
son resimde rekorun tamir edilmis halidir. selamlarim

Turgut[attachment=1][attachment=2]

ABCD0012.jpg

ABCD0014.jpg

Turgut bey merhaba,

büyük geçmiş olsun...

Tecrübelerinizi bizlerle paylaştıgınız için teşekkürler..İnşallah hiçbirimizin başına gelmez..

Hayrılı ramazanlar arkadaşlar..

tesekkur ederim İsmail bey,

size de hayirli ramazanlar

Turgut

Ersan bey merhaba,

bu sözüne çok üzüldüm ama... ;)

kolay olsa sökmesi...klima senin olsun,sana feda olsun diyecegim yani.. ;D ;D

Ersanim Ersanim,

cok hos sun walla . bak İsmail bey klima unitesini hemen sokup veresi gelmis. sag olsun ;)

Turgut

Ersan bey günaydın,

iyi tatiller..en iyisini yaptın...

bol bol enerji depola...kışa girerken lazım olacak.. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR