Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 190,143
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

kral 2. Ludwig'in trajik bir ölümü ve ironik bir hayat hikayesi var .18 yaşında kral olmuş ama kendisi daha çok masallar ,tiyatrolar mitolojiler dünyasında yaşayan aslında kral olmaya elverişli yapıda biri değilmiş.Şatonun ve köyün adında geçen schwan Almanca'da kuğu anlamına geliyor.Kral Alman mitolojisindeki,kuğu şovalyeden çok etkilenmiş .Operaya meraklıymış ve bir Wagner hayranı olarak onu bu şatoda ağırlamış .Şatoda ona ait anılarla rehber sizi bekliyor olacak .Gölünde kuğuların yüzdüğü bu yerin sembolik hayvanı bu yüzden kuğu .

gölde kuğular.JPG

Gölün harika rengi.JPG

Gölden yukarı doğru kıvrı

ato önünde fayton.JPG

ve karşınızda Hohenschwangau.JPG

Etiketler

Gerçekten çok güzel manzaralar ve kampingler çok bakımlı. Rabbim herkese bu hayırlı günlerde duam kabul olur dilegiyle nasip etsin.
Hiç yurt dışı seyahatim olmadığı için doğrusu cesaretlendim, gezi ifadelerinizde kültür kaynıyor "Türizim bakanına duyurulur"
tabi Avustruya k.bakanınada duyuru yapmış olayım, Turizim elçilerinde bu kadar döküman ve kaynak sunamazlardı. Tekrar tebrik ederim.
Rabbim her daim gönlünüzü-önünüzü açık tutsun. sizden gezi programınıza imkan-zaman bulursanız DOGU KARADENİZ turuda yapmanızı (belki yapmış olabilirsinz) tavsiyede bulunayım. ben karadenizli degilim ama her yıl gezi ajandamda 1 hafta uzungöl, ayder, yaylalara çıkarım inanın sunmuş oldugunuz harika fotoların on katı diyebilirim doga harikalarına rastlıyacaksınız, ha tesisler hususunda eksik yokmu birçok yerde kamp alanı dahi bulamazsınız, ancak (B.Ersoyun tabiriyle fevkuladenin fevki mi neyse o) muhteşem doğa ve manzarayla karşılanacağınızdan eminim. Gitmemişseniz İnşallah nasip olur görürsünüz.
Tekrar bu teknik bilgi ve anılarınızı paylaştıgınız için teşekkür ederim.
saygılar/selamlar

Fotoğrafların hepsi çok moral bozucu.Düzen ve intizam olunca her şey göze ne kadar hoş geliyor.

Tugay bey,
Kapadokya'yı çok seviyorum. İnşallah 2. Kez nasip gitmek nasip olur. Her fırsatta paylaşım yapmaya çalışıyorum. Hemde Tunay hanım acaba gördü mü mesaj yazdı mı diyede meraklanıyorum.Bugün benimde hastanede işim var. Umarım çabuk biterde devam ederim.

yazer' Alıntı:
Gerçekten çok güzel manzaralar ve kampingler çok bakımlı. Rabbim herkese bu hayırlı günlerde duam kabul olur dilegiyle nasip etsin.
Hiç yurt dışı seyahatim olmadığı için doğrusu cesaretlendim, gezi ifadelerinizde kültür kaynıyor "Türizim bakanına duyurulur"
tabi Avustruya k.bakanınada duyuru yapmış olayım, Turizim elçilerinde bu kadar döküman ve kaynak sunamazlardı. Tekrar tebrik ederim.
Rabbim her daim gönlünüzü-önünüzü açık tutsun. sizden gezi programınıza imkan-zaman bulursanız DOGU KARADENİZ turuda yapmanızı (belki yapmış olabilirsinz) tavsiyede bulunayım. ben karadenizli degilim ama her yıl gezi ajandamda 1 hafta uzungöl, ayder, yaylalara çıkarım inanın sunmuş oldugunuz harika fotoların on katı diyebilirim doga harikalarına rastlıyacaksınız, ha tesisler hususunda eksik yokmu birçok yerde kamp alanı dahi bulamazsınız, ancak (B.Ersoyun tabiriyle fevkuladenin fevki mi neyse o) muhteşem doğa ve manzarayla karşılanacağınızdan eminim. Gitmemişseniz İnşallah nasip olur görürsünüz.
Tekrar bu teknik bilgi ve anılarınızı paylaştıgınız için teşekkür ederim.
saygılar/selamlar
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Biz karavancılık yerine kampçılık yapıyor olsaydık o zaman düzgün yol ve kamp alanı sorunumuz olmazdı. Karavanı tercih nedenimiz yayla bayır sadece doğa ile içiçe yerlerde tüm doğallığı ile kalmak değil. Bu yüzden ülkemizde çok güzel yerler olmasına rağmen biz bu güzelliklere bizi rahat şekilde ulaştıran ve ihtiyaçlarımızı mümkün olduğunca azami karşılayabileceğimiz yerleri yani Avrupa ülkelerini karavanlı gezilerde tercih ediyoruz.üstelik zor doğa koşullarına rağmen yine de birkaç görülmeye değer alanda inşa etmiş oluyorlar.Ama arabamızla otellerde kalarak görmek için engel yok.

Bu gün ilk şehrini dolaştığımız http://www.romantischestrasse.de/yol hakkında aşağıdaki harita ile birlikte kısa bir bilgi paylaşmak istiyorum.
Bu rota Almanya'nın Füssen Würzburg şehirleri arasında yaklaşık 360 km lik bir yol.Orta çağ kasabalarından oluşan bu rota aynı zamanda tadına doyum olunmaz tabiat güzelliklerini de içermekte.
Rota içinde otobüs seferleri de mevcut.Aynı zamanda baştan başa bisiklet ile gezme imkanınıda vermekte.

road.PNG

devamını heyecanla bekliyoruz..sizin anlatımınızdan sonra bu rotaya gitmek isteyecek kişilerin sayısı artacak eminim.bu şekilde daha öğreneceğimiz ne çok yer ,rota vs vardır kimbilir.

benq' Alıntı:
devamını heyecanla bekliyoruz..sizin anlatımınızdan sonra bu rotaya gitmek isteyecek kişilerin sayısı artacak eminim.bu şekilde daha öğreneceğimiz ne çok yer ,rota vs vardır kimbilir.
Sayın benq yalnızca Almanya'da bu şekilde temalı 122 tane rota vardır. En bilinenlerinden birisi Romantik Yol'dur. Bizde henüz 2 tane var. Onu da planlayıp Türkiye'ye kazandıran yine bir yabancı Kate Klow'dur. Bunlardan ilki ve en bilineni Likya Yolu diğeri ise henüz pek tutmayan St. Paul Yolu'dur. Tabii ki St. Paul Yolu deniz kenarlarından lay lay lom mekanlardan geçmediği için tutması biraz zor. Gezen az sayıda kişi yine yabancılar olmakta. Üçüncü bir yolda yine Kate Klow'un planlama çalışmalarını sürdürdüğü Evliya Çelebi güzergahı olacak. Yani Almanya'da 122 yol yaklaşık onun kadar yüzölçüme sahip ülkemizde henüz 2 tane.

Ebru hanım öncelikle gecmiş olsun umarım sağlıkla ilgili bi sorun deyildir. ilginize gercekten teşekkür ederim. İnanın bende bu gün nerde,ler merakındayım,O şatoları biliyorum ama gitmek nasip olmamıştı, sizin gibi dostlar sayesinde gördüm yorum yapan bi arkadaş Şanslı insanlar şu avusturyalı,larla almanlar diye yazmış o insanlar şanslı olsalardı o kadar savaş yaşamazlardı onlar sadece dünyaya nam salmış alman iş anlayışı alman disiplini olmasından bu günleri yaşıyorlar derim. Ebru hanım inanın cok heycanlanıyorum icim kıpır kıpır ha bu arada tugay bey yapacağını yapmış yakaladım ama gençlere teşekkürü bana,da mantıklı geldi medeni kanunun ilgili maddesince bidaha olmamak kaydı ile cezası affedilmedi sadece ertelendi oda kızımı avukat tutmuş bakalım tekrar teşekkürler dilerim sağlıkla ilgili bi sorun cıkmaz merakla bekliyorum. Tunay

Fatih abi bir arkeolog aynı zamanda iyi bir seyyah ve karavancı gözüyle yaptığın katkılar için çok teşekkür ederim.Devamını Ebru ile beklemekteyiz.....

Fatih abi ,
karavancılığa bakış açımıza yeni ufuklar ekledin .Gerçekten beyin fırtınası yapmamıza ve kendimiz için en doğru ve ideal olana ulaşma noktasında fikirler çok önemli. Çok teşekkürler ..İlaveten Göynük ve Taraklı İpek yolunun üstündeymiş.Bir İpek yolu rotası bile düşünülebilinir. :smiley: :smiley: :smiley:

Tunay hanım iben bişr yıldır şeker hastasıyım .Yıllık raporum ve rutin tahlillerim için gittim .Birazdan da tahlil sonuçlarım için evden çıkacağım .

Bülent bey ,evet düzen nizam çok güzel .Olanı da olduğundan daha güzel görmemize vesile oluyor

Tugay bey çok incesiniz .Çocuklarıma hemen teşekkürünüzü ileteceğim .İlaveten niyetim çocukların ağzından gezi ile ilgili düşüncelerini aktarmak .Enes'in keyfi gelirse paylaşacağız inşallah . :smiley:

Tifa' Alıntı:
Sayın benq yalnızca Almanya'da bu şekilde temalı 122 tane rota vardır. En bilinenlerinden birisi Romantik Yol'dur. Bizde henüz 2 tane var. Onu da planlayıp Türkiye'ye kazandıran yine bir yabancı Kate Klow'dur. Bunlardan ilki ve en bilineni Likya Yolu diğeri ise henüz pek tutmayan St. Paul Yolu'dur. Tabii ki St. Paul Yolu deniz kenarlarından lay lay lom mekanlardan geçmediği için tutması biraz zor. Gezen az sayıda kişi yine yabancılar olmakta. Üçüncü bir yolda yine Kate Klow'un planlama çalışmalarını sürdürdüğü Evliya Çelebi güzergahı olacak. Yani Almanya'da 122 yol yaklaşık onun kadar yüzölçüme sahip ülkemizde henüz 2 tane.
Almanya ülke olarak hep sıkıcı ve tekdüze gelmiştir bana,o nedenle pek ilgimi çekmiyordu (önyargı da böyle bir şey)ama Romantik Yol fotoğraflarından sonra ve bunun gibi temalı 122 rota olduğu gerçeğinden sonra fikrim değişecek gibi görünüyor.:smiley:bilgiler için ayrıca teşekkürler,Likya Yolu'nu yürümek geçen seneki planlarımızdan biriydi ancak işyerinden izin alamadığımız için gerçekleştiremedik.St.Paul ve Evliya Çelebi güzergahları da çok ilginç.daha detaylı araştıracağım bu iki rotayı.

benq' Alıntı:
Almanya ülke olarak hep sıkıcı ve tekdüze gelmiştir bana,o nedenle pek ilgimi çekmiyordu (önyargı da böyle bir şey)ama Romantik Yol fotoğraflarından sonra ve bunun gibi temalı 122 rota olduğu gerçeğinden sonra fikrim değişecek gibi görünüyor.:smiley:bilgiler için ayrıca teşekkürler,Likya Yolu'nu yürümek geçen seneki planlarımızdan biriydi ancak işyerinden izin alamadığımız için gerçekleştiremedik.St.Paul ve Evliya Çelebi güzergahları da çok ilginç.daha detaylı araştıracağım bu iki rotayı.

Almanya'da Burgen Straße yani Şatolar rotasının bir şehrini Heidelberg'i de gezdik .Bu rotanında çok ilgi çekici olabileceğini düşünüyorum .

:smiley:
Kral 2. Ludwig'in çocukluğunun geçtiği bu şato bana diğerine göre daha sıcak daha hayat dolu ve yaşanılası geldi .Büyük şato Neuschwanstein tüm ihtişamına rağmen daha kasvetli ,daha soğuk ve melankolik bir ruh halini yansıtıyordu adeta tıpkı sahibi gibi ..

Hohenswangau.JPG

Bahçesi.JPG

Mustafa iş başında.JPG

Bahçeden manzara.JPG

Şatoya girmeden evvel.jpg

Hüseyin abi ,
burada da bu tarz kültürel tarihi aktiviteler oluyor .Mayıs ayında Göynük'te vardı mesela .Her yıl aynı zamanlarda yapılırmış.Ama bize katılması nasip olmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,781
Kaydolan Son Üyemiz
GS adv

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR