dronder
www.hayatdis.com
Ynt: Rot Amortisörü
zj ye takılırmı bu rot amortisörü ?
veya faydası olur mu ?
zj ye takılırmı bu rot amortisörü ?
veya faydası olur mu ?

Deep' Alıntı:çukura girdiğinizde direksiyon titreme yapıyorsa taktırın tabii ki, ancak standart rot koluyla zaten problem olmaması gerek
Jeep34' Alıntı:Normal bir amortisör uygulanamaz. Bu amortisörler çift taraflı çalışırlar. Araca yatay monte edilir ve her iki tarafından görev yaparlar. Normal amortisör ise tek taraflı işlevi vardır.
Deep' Alıntı:benim eski rot kolu üzerinde yoktu, heavy duty taktık titreme yapmaya başladı direksiyon, amortisör kaynatınca sorun çözüldü
Deep' Alıntı:yoktu diye hatırlıyorum ama belki de arazide bıraktık zamanında, eski rot kolunu bayağı bi haşat etmiştim çünkü![]()
Benimkinde de aynı sorun bazen olyordu, sordum, rot amortisörü değişecek dediler...Deep' Alıntı:........bahsedilen sarsıntı basit bir titreme değildir, direksiyon yerinden çıkacakmış gibi sarsılır, üzerine el bile süremezsiniz, aracı durdurmak zorunda kalırsınız, durdurmazsanız artarak devam eder.
Deep' Alıntı:evet, ben de en ucuz olanı taktım sonuçta çok büyük bi iş yapmıyor
Montajı uyarsa, artikülasyon mesafesi uyarsa, sağlamsa oluyor mu yani?Deep' Alıntı:en basit 30 TL lik amortisör bile rot koluna konabilir, pahalı olmak zorunda değil çünkü üzerinde zaten çok büyük bir yük yok, ama ZJ ye montaj konusunu bilemeyecem