Rot Amortisörü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,436

Etiketler
amortisörü

Ynt: Rot Amortisörü

merhabalar 1991 model defender 110 83 a aracımı yeni aldım.hidrolik direksiyon var ancak.direksiyon amortisörü yok acaba direksiyonum bundan dolayı titreme yaparmı.yada direksiyon amortisörü yerine rot koluna mı takmalıyım amortisörü teşekkür ederim ilginize

Rot amortisörü aslında sedece normalden çok daha güçlü olan ve hiç esnemeyen takviyeli rot kollarının üzerine takılır, aracın rot kolu standart ise bu işleme zaten gerek yok, bahsedilen sarsıntı basit bir titreme değildir, direksiyon yerinden çıkacakmış gibi sarsılır, üzerine el bile süremezsiniz, aracı durdurmak zorunda kalırsınız, durdurmazsanız artarak devam eder.

evet aynen söylediginiz gibi bozuk yollarda sallama oluyor ve durmak zorunda kalıyorum.direksiyonda boşluk vardı en minimum seviyeye indirdik.ama yinede devam ediyor.çözüm bulamadım.

Jeep34' Alıntı:
Normal bir amortisör uygulanamaz. Bu amortisörler çift taraflı çalışırlar. Araca yatay monte edilir ve her iki tarafından görev yaparlar. Normal amortisör ise tek taraflı işlevi vardır.

Aslında burda Uğurun söylemek istediği şu olsa gerek, piyasadaki çoğu amortisör bıraktığınızda maximum açık pozisyona doğru hareket eder, rot koluna bunlar takılmaz , gazsız normal amortisör olması lazım bıraktığınızda pozisyonu değişmeyen.

Deep' Alıntı:
benim eski rot kolu üzerinde yoktu, heavy duty taktık titreme yapmaya başladı direksiyon, amortisör kaynatınca sorun çözüldü

Orjinalinde yokmuydu Mert seninkinde?

Bu aralar değişik şeyler öğreniyorum ben aldığımda fabrikasyon bu vardı, hatta birde yanında adını sonradan öğrendiğim "vibration damper" veya "harmonic damper" diye bir parça daha var.

Deep' Alıntı:
yoktu diye hatırlıyorum ama belki de arazide bıraktık zamanında, eski rot kolunu bayağı bi haşat etmiştim çünkü :smiley:

;D ;D bu olabilir çünkü genelde yerleri lastiğin ya tam önünde ya da tam arkasında, bir kayanın üzerinden inerken darbelenebiliyor.

Selamlar ,

Benim aracım Grand Cherokee zj kasa . Bunlarda standart mı bilmiyorum ama benimkinde rot amortisörü var . Acaba değişmesi gerekliğini ancak sarsıntıdan mı anlarız yada başka bir olu var mı ? Sonuçta bu 15 senedir değişmemiştir diye tahmin ediyorum . Bu sürede ömrü dolmuş olabilir diye düşündüm ...

Deep' Alıntı:
........bahsedilen sarsıntı basit bir titreme değildir, direksiyon yerinden çıkacakmış gibi sarsılır, üzerine el bile süremezsiniz, aracı durdurmak zorunda kalırsınız, durdurmazsanız artarak devam eder.
Benimkinde de aynı sorun bazen olyordu, sordum, rot amortisörü değişecek dediler...
Deep' Alıntı:
evet, ben de en ucuz olanı taktım sonuçta çok büyük bi iş yapmıyor

Şimdi ZJ ler için satılanı değilde herhangi bi aracın gazsız herhangi bi sağlam amortisörönü taksak olur mu yani....
Bi sürü para orjinali....:smiley:

en basit 30 TL lik amortisör bile rot koluna konabilir, pahalı olmak zorunda değil çünkü üzerinde zaten çok büyük bir yük yok, ama ZJ ye montaj konusunu bilemeyecem

Deep' Alıntı:
en basit 30 TL lik amortisör bile rot koluna konabilir, pahalı olmak zorunda değil çünkü üzerinde zaten çok büyük bir yük yok, ama ZJ ye montaj konusunu bilemeyecem
Montajı uyarsa, artikülasyon mesafesi uyarsa, sağlamsa oluyor mu yani?
Her araçta farklı sertlik aranmıyor mu?

Teşekkür ederim....

Şu an yerini bulamadım ama daha öncede Deep ( mert kiğılı ) ve nadir abi bu konuyu tartışmışlardı ve nadir abinin " rot amortisörü her amortisörden olmaz, çünkü çift taraflı çalışması gerekiyor " dediğini hatırlıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR